לגישתי, לאור עדותה של קרן דריה, כי אגם הגיעה לשיא אפשרות הייצור במפעל באשדוד, יחד עם הגידול בפעילותה חייב אותה בהעתקת המפעל, ועובדה היא שכיום פועלת אגם במושכר ששטחו כ- 2,000 מ"ר, בעוד באשדוד שטח המושכר (כולל הנכס הקטן) עמד על כ- 1,380 מ"ר.
לאור לוח הזמנים הקצר, ולאור עדותה של קרן דריה, כי חברת אגם הגיעה כימעט למאקסימום אפשרות הייצור במפעל באשדוד, היה על אגם להראות את נסיבות איתור הנכס החילופי, ונסיבות החתימה על הסכם השכירות במושב תימורים, ובפרט להציג ראיות ועדויות ביחס למועד בו החלה ההידברות והמשא ומתן אל מול משכיר הנכס, אך היא לא עשתה זאת.
דמי תיווך בגין הנכס נשוא התביעה.
טוענת אגם, שניגרם לה נזק בסך של 35,000 ₪, בגין תשלום למתווך לצורך השכרת הנכס נשוא התביעה.
התיווך נעשה לצורך יצירת הקשר בין הצדדים, ואיננו קשור לתנאים המסחריים שנקבעו בין הצדדים.
...
כפי שיפורט בהרחבה, לאחר שמיעת ראיות קבעתי שיש לקבל את תביעתה של מובילק בע"מ במלואה, ולדחות את תביעתה הנגדית של אגם בנישה בע"מ.
יש לומר, כי לא היתה מחלוקת של ממש בעניין החוב הכספי של אגם בנישה בע"מ, כלפי מובילק בע"מ, אלא שאגם בנישה בע"מ ביקש,ה כי סכום החוב המוסכם עליה, יקוזז מכל סכום שייפסק לטובתה בתביעה הנגדית.
יחד עם זאת, כפי שיפורט להלן, אינני מקבל את גרסת אגם ביחס לסכום הנתבע, וכבר מחקירתו של רוא"ח קפילוטו עלה, כפי שפורט לעיל ביחס לעלויות ההתאמה של הנכס בתימורים, כי נדרשות התאמות ביחס לסיכום המתמטי של החשבוניות, אשר לכאורה מהווה חוות דעת.
קודם שאתייחס לסיכום שערך רוא"ח קפילוטו, יש לומר כי בדיון שהתקיים ביום 22.04.2018 הסכימה אגם, שמן הסכום הנדרש בגין עלויות ההתאמה של הנכס המושכר, יש להפחית את הסכום ששולם ל"ארז ריהוט" בסך של 98,280 ₪.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, אני מקבל את התביעה של מובילק במלואה, ודוחה את התביעה שכנגד.