מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת דמי פגיעה בגין תאונה במהלך משחק כדור יד

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במהלך משחק רישמי בליגת העל נגרמה לתובע, שחקן כדוריד בקבוצת "ערוני רחובות כדוריד", חבלה סיבובית בברכו.
התובע הגיש תביעה לדמי פגיעה בגין הארוע, אשר נדחתה ע"י הנתבע.
הארוע שקרה ביום 27/9/2013 לא נחשב ארוע תאונתי במהלך עבודתו של התובע, ולא הוכחה טענתו כי עבד אצל העמותה לקידום הכדוריד ברחובות.
לטענת התובע, הוכח על ידו כי היתקיימו יחסי עבודה בינו לבין הקבוצה.
...
הכרעה: לאחר ששמענו את התובע, עיינו במסמכים ובחנו את טענות הצדדים, באנו לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל.
התביעה מתקבלת.
הנתבע ישלם לתובע שכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪ והוצאות משפט בסך 1,000 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע הגיש תביעה לדמי פגיעה בגין תאונה מיום 29.4.13, שבה לגירסתו נפגע בצואר.
התובע היה במועד הרלבנטי שחקן כדור יד בקבוצת הפועל קריית אונו.
ביום 29/4/13 במהלך משחק ליגה נגד קבוצת כדור היד של נס ציונה, נפגע התובע בצוארו כתוצאה מתנועה של שחקן יריב שגרמה לו לטלטול בצואר ונפילה על הפרקט.
...
מאחר ואין הוכחה לאמור לעיל, אני קובע שלא קיים קשר סיבתי מלא בין התאונה לבין הפתולוגיה שאובחנה באיחור.
ברם, סברה ב"כ הנתבע כי המומחה הרפואי הגיע למסקנה החד-משמעית כי לא מתקיים קשר סיבתי בין האירוע לבין הליקוי בצוואר בסבירות מעל 50%.
על כן אנו סבורים כי יש להכיר בפגיעה בצוואר כפגיעה בעבודה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 10.8.12 הגיש התובע לנתבע תביעה לתשלום דמי פגיעה בגין בקע מיפשעתי בו לקה, לטענתו, כתוצאה מתאונת עבודה שארעה לו ביום 2.3.12 (נת/1).
התובע עבר כאמור אימונים קבוצתיים 5 פעמים בשבוע, כאשר במהלכם בעטו שחקני הקבוצה אל עבר השער שרוחבו 7.5 מטר והתובע נידרש ל"העיף את עצמו" באויר לגובה, מתח את ידיו לכיוון הכדור ונחת על ברכיו או על כתפיו או על שניהם בנפילה מאוזנת כדי לתפוס את הכדור ולמנוע את כניסתו לשער; לאחר מכן היתקיים כאמור "משחקון" משך כ- 20 דקות (סע' 5 לתצהיר התובע; עמ' 7, ש' 17-22).
בטופס התביעה (נת/1) ציין התובע כי נפגע ביום 2.3.12 בשעה 16:30 וכך תיאר את נסיבות פגיעתו: "שוער כדורגל מקצוען במהלך המשחק חש כאבים חדים וכואבים באיזור בטן תחתונה לכיוון המפשעות." בהודעתו לחוקר הנתבע, תיאר התובע את פגיעתו ביום 2.3.12 בזו הלשון (נת/2, עמ' 1 ש' 5 – 12, ההדגשות אינן במקור, מ.נ.ד.): "היה לי משחק יום שישי נגד הפועל ירושלים, והייתה לי בעיטת 5 מטר, שזו בעיטה שהשוער בועט אחרי שהכדור יוצא החוצה ואני מניח את הכדור על קו הרחבת ה5 ואז לוקח מרחק של ריצה קצר של כ- 5 מטר בערך ואז אני רץ לכדור ובועט אותו חזק למרכז המיגרש, ואחרי שעשיתי את זה הרגשתי פיתאום כאב חד במפשעה בצד ימין כיוון למעלה, ובאותו רגע ישבתי ואני לא זוכר באיזה שלב של המשחק הרגשתי את הכאבים אבל התיישבתי על הדשא ואז עצרו את המשחק והמעסה של הקבוצה רץ אלי והוא בדק אותי ואמרתי לו מה אני מרגיש והוא ניסה לטפל בי למרות שלא היה לו מה לעשות ואז המשחק התחדש ואני המשכתי לעמוד שוער למרות שהייתי מוגבל וסיימתי את המשחק...". בהמשך ההודעה, שלל התובע קבלת מכה בבטנו במהלך המשחק או בסמוך לפניו; וכשנשאל התובע במפורש באשר לחריגות "בעיטת ה-5" ו/או לחריגות אותה בעיטה ספציפית שלטענתו הופעת הבקע ביום 2.3.12 היתה כתוצאה ממנה – השיב בשלילה כדלקמן (נת/2, עמ' 2, ש' 11-14): "ש. האם בעיטת ה- 5 היא מבחינתך דבר חריג?
...
טענות הצדדים בסיכומיו, טען התובע כי יש לקבל את תביעתו להכרה בבקע המפשעתי בו לקה ביום 2.3.12 כפגיעה בעבודה, שכן מעדות התובע הנתמכת בתיעוד הרפואי ובעדי התביעה עלה, כי הופעת הבקע באה תוך כדי ניסיון התובע לבעוט בעיטת 5 מטר ביום גשום; עוד הוכח כי התובע לא התאמן תקופה לאחר הפציעה אלא רק הגיע למפגש של הקבוצה על פי נהלי הכדורגל ולא השתתף באימונים; וכן הוכח כי התובע נזקק לטיפול רפואי מיד לאחר הפציעה – כשתנאי זה למעשה אף לא עמד במחלוקת.
מן הכלל אל הפרט לאחר ששמעתי את העדויות ובחנתי את טענות הצדדים וכן בשים לב לפסיקה שצוטטה לעיל, נחה דעתי כי התובע הניח תשתית עובדתית מספקת לצורך בחינת עילת המיקרוטראומה.
על יסוד האמור שוכנעתי כי התובע הניח תשתית עובדתית מספקת לצורך בחינת אפשרות קיומה של פגיעה בעבודה על דרך המיקרוטראומה, שכן התובע השכיל להצביע על אירועים הנובעים מתנועות דומות חוזרות ונשנות של ריצות, ניתורים לגובה, קפיצות, זינוקים ונפילות מרוכזות על הברכיים או על הכתפיים או על שניהם באופן המצדיק מינויו של מומחה-יועץ רפואי, מהתחום האורתופדי, לבחינת שאלת הקשר הסיבתי בין הפגימות להן טוען התובע בכתפיו ובברכיו לבין תנאי עבודתו.
סוף דבר נוכח האמור לעיל ימונה מומחה-יועץ רפואי מתחום האורתופדיה, אשר יחווה דעתו בשאלת הקשר הסיבתי בין תנאי עבודת התובע שפורטו לעיל לבין הפגימות להן טוען התובע בכתפיו ובברכיו.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

כללי זוהי תביעה להכיר בליקוים בהם לקה התובע בגבו, כ"תאונת עבודה" על פי תורת המקרוטראומה, לאור החלטתו של הנתבע לדחות את תביעתו של התובע לתשלום דמי פגיעה עקב תאונה בעבודה, כמשמעותה בסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), התשנ"ה-1995 (להלן - החוק).
רק במסגרת הסיכומים, נטען על ידו, כי "... ישנו קשר סיבתי בין הנזקים הזעירים אשר נגרמו מן הקפיצות ההתכופפויות ונשיאת הכדורים הכבדים, החוזרת ונשנית, ובין הנזק הממשי שניגרם לתובע, שכן לולא היה התובע קופץ מזנק מתכופף נושא כדורים כבדים, שעות ארוכות מדי יום לאורך שנים ארוכות במסגרת עבודתו, לא היה נגרם לו הנזק אשר נגרם". בכל הפעולות אשר תיאר התובע בסיכומיו, לא הוכח כי במסגרתן ביצע תנועות דומות חוזרות ונישנות שפעלו על הגב דוקא, שהרי בענפי הספורט קט רגל וכדורסל, השחקן מבצע במהלך המשחק, תנועות שונות ומגוונות בכל אברי גופו, כגון: ריצה, בעיטה, כדרור תוך כדי הליכה, הליכה מהירה ועמידה, ואין בפעולות אלה משום תנועות חוזרות ונישנות של הגב, נכון הוא שבמשחקי כדורסל בשעה שהשחקן זורק כדור לסל הוא לעיתים נידרש לקפוץ, אולם אין מדובר בפעולה שחוזרת על עצמה ברצף לאורך זמן.
...
לטענת הנתבע, אין קשר סיבתי בין הפגיעה הנטענת בגבו של התובע לבין תנאי עבודתו, על כן יש לדחות את התביעה.
זאת ועוד, במסגרת חקירה נגדית הודה התובע שהאימונים בכל ענפי הספורט התקיימו בשעות הפנאי, מחוץ למסגרת שעות העבודה, כאשר התובע לא קיבל שכר בגין השעות בהן התאמן (ראה: עמ' 3 משורה 9 לפר'), ובהמשך הסביר, כי "חלק מהפעילות של הספורטיאדה היה על חשבון הימים הצבורים של ימי החופשה" (ראה: עמ' 6 שורה 15 לפ'); לפיכך, גם אם התובע היה מוכיח פעולה חוזרת ונשנית שפעלה על גבו, היינו מגיעים למסקנה, כי אין המדובר ב"תאונת עבודה", היות שכל שעות האימונים בענפי הספורט השונים בהן השתתף מטעם העבודה, היו מחוץ לשעות עבודתו, ובימים בהם השתתף במחוזיאדה, וספורטיאדה, היו אלה ימים על חשבון ימי חופשה צבורה, קרי על חשבונו.
נוכח כל האמור לעיל הננו קובעים כי התובע לא הרים את נטל ההוכחה המוטל עליו בדבר ביצוע תנועות חוזרות ונשנות ברציפות וללא הפסקות, במהלך יום עבודתו אשר פעלו על גבו.
סוף דבר - התביעה להכרה במחלה בגב ממנה סובל התובע על פי תורת מיקרוטראומה, נדחית בזאת.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2004 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תביעתו של התובע לתשלום דמי פגיעה בגין תאונה שאירעה לו ביום 16.9.99 נדחתה על ידי המוסד לביטוח לאומי מן הטעם שלא אירע לו, לדעת פקידת התביעות, אירוע תאונתי תוך כדי ועקב עבודתו אשר הביא למצבו וכי האבחנה ותקופת אי הכושר שנגרמה לתובע אינם תוצאה של האירוע הנטען מיום 16.9.99.
במהלך משחק חצי הגמר בו הישתתף גם התובע, נפגע בברכו הימנית לאחר תיקול עם שחקן יריב (להלן: "התאונה").
באשר לחוות דעתה של ד"ר סוזנה הורוביץ קובע המומחה כי מסקנותיה של ד"ר הורוביץ מקובלות עליו בחלקן, לרבות המלצותיה באשר להמשך שיתופו של התובע במשחקי כדור רגל, שכן כפי שגם המומחה סבר, המשך החבלות בברך יחמיר עוד יותר את מצבו ולפיכך מומלץ לו להמנע מלהמשיך ולעסוק בספורט זה. על פי סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] התשנ"ה-1995 (להלן: "החוק"), תאונת עבודה הנה תאונה שארעה לעובד תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו.
בית הדין יסמוך את ידו על חוות דעת המומחה ומסקנותיו ולא יסטה מהן, אלא אם קיימת הצדקה עובדתית או משפטית יוצאת דופן לעשות כן. (דב"ע נו/244-0 המוסד נ' יצחק פרבר, לא פורסם).
...
סוף דבר: התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו