העובדות שאינן שנויות במחלוקת
התובעת, ילידת 1982, עבדה כסייעת בגני ילדים מטעם עריית ראשל"צ (להלן: "המעסיק").
לא הייתה מניעה מטעם המעסיק שהתובעת תחזור לעבודה בתום חופשת הלידה הראשונה או החל"ת.
לא הייתה מחלוקת בין הצדדים באשר לסיבה בגינה קיבלה התובעת אישור לשהות בשמירת הריון - התובעת לא הייתה מחוסנת למחלת האדמת ורופא תעסוקתי המליץ שלא להחשף לילדים ופעוטות עד ללידה.
]
זאת ועוד, עדותה של התובעת נתמכה אף באישור המעסיק שצורף לתביעה ממנו עולה כי משרתה הייתה שמורה לה בתום חופשת הלידה והחל"ת והנתבע הסכים כי לא הייתה מניעה מטעם המעסיק לחזרתה של התובעת לעבודה בתום חופשת הלידה או החל"ת[footnoteRef:6].
]
מעבר לצורך יוטעם כי, במועד חופשת הלידה לרבות חופשת הלידה המוארכת (החל"ת) בין התובעת למעסיקתה נמשכו יחסי עובד ומעביד, וממילא בהתאם להוראות חוק עבודת נשים, תשי"ד-1954 חל איסור על פיטורי עובדת השבה מחופשת לידה ולמשך תקופה נוספת של 60 ימים ממועד זה.
כאמור, שוכנעתי כי התובעת הייתה אמורה לשוב לעבודתה החל מיום 21.2.20.
]
במקרה הזהה לענייננו הכיר בית הדין זה בעיניין דלשדפר[footnoteRef:8], בזכאותה של אשה לשמירת הריון לאחר שנכנסה להריון בתקופת חופשת הלידה המוארכת, תוך שנקבעו הדברים הבאים הנכונים גם לענייננו: [8: ב"ל (ת"א) 34497-04-10 שרבין דלשדפר נ' המוסד (16.10.14)]
"אמנם באופן מילולי דווקני, כפי שמגדיר החוק, בעת קבלת ההחלטה שעליה לשהות בשמירת הריון, לא עבדה התובעת בפועל אצל מעסיקה, אך לטעמינו אין בכך כדי לפגוע בזכותה לקבלת הגימלה וזאת הן לפי מידת הצדק והיושר כמו גם מעקרונות הבטחון הסוצאלי. נקבע בפסיקה חזור ונשנה כי גמלת שמירת הריון וכך גם דמי לידה מהוים תחליף הכנסה כל זאת לשמירת חייה של המבוטחת.
...
כאמור לעיל, שוכנעתי כי ההפך הוא הנכון.
סוף דבר
נוכח האמור, התביעה מתקבלת.
הנתבע ישלם לתובעת, בתוך 30 ימים, גמלת שמירת הריון בגין התקופה שמיום 21.2.20 ועד ליום הלידה 6.8.20 בתוספת הפרשי הצמדה כחוק.