בהתאם להסכמות הצדדים, אשר קיבלו תוקף של פסק דין בישיבת בית המשפט המחוזי מיום 10.7.2018 בע"א 34031-04-18, הוחזר התיק לדיון בפניי -
"על מנת שהמשיבה [התובעת – ס.מ.] תחליט כיצד היא מוכיחה את עילת התביעה שלה לתקופת הכנוס, וכן הסכום הצריך להשתלם בגין תקופת הכנוס, אם תצליח להוכיח את עילתה בגין אותה תקופה, כאשר כל זכויותיה נתונות לכאורה לכונס".
רקע
התובעת הגישה תביעה לפינוי הנתבע ממושכר (חנות המצויה בקומת הקרקע של מבנה בדרך העצמאות 41, חלקה 32 בגוש 10889, להלן: "המושכר") ולחיובו בדמי שכירות בגין השמוש במושכר במהלך שבע שנים עובר למועד הגשת התביעה.
ביום 21.12.2009 מינה יו"ר ההוצל"פ כונס נכסים למימוש הנכס:
"ניתן בזה צו מימוש עיקול לפי סעיף 11 לפקודת המיסים (גביה) כמבוקש, נגד החייבת חברת אביגד בע"מ.
בהתאם להסכמות הצדדים, אשר קיבלו תוקף של פסק דין, תשלם התובעת לעירית חיפה 1.5 מש"ח, תשפץ את המבנה תוך שלוש שנים, לרבות הסרת כל הליקויים הבטיחותיים במבנה ותיקון התשתיות, תשפץ את חזית המבנה בהתאם למסמך הנחיות השפוץ ותישא בתשלום מלוא הארנונה החל מיום 1.7.2017.
עוד הוסכם כי לצדדים לא תהיה כל טענה כלפי כונס הנכסים או מי מטעמו, וכי עם ביצוע התשלום תהא התובעת אחראית בלעדית בקשר לנכס ולא תהיה לעירייה או לכונס הנכסים מטעמה כל אחריות לגביו, העיריה וכונס הנכסים יפעלו לסגירת כל תיקי ההוצל"פ ובטול כל העיקולים, העיריה תישא בשכר הכונס
ההליך ופסק הדין
בכתב הגנתו טען הנתבע כי בעקבות הודעת הפינוי שמסרה לו הערייה, נאלץ להגיש תובענה למניעת פינויו מהמושכר נוכח מעמדו כדייר מוגן.
אכן, אין חולק כי בנסיבות מתאימות עשויה לקום לבעל הנכס עילת תביעה כנגד כונס נכסים שמונה לניהולו.
...
בהתאם להסכמות הצדדים, אשר קיבלו תוקף של פסק דין, תשלם התובעת לעירית חיפה 1.5 מש"ח, תשפץ את המבנה תוך שלוש שנים, לרבות הסרת כל הליקויים הבטיחותיים במבנה ותיקון התשתיות, תשפץ את חזית המבנה בהתאם למסמך הנחיות השיפוץ ותישא בתשלום מלוא הארנונה החל מיום 1.7.2017.
יחד עם זאת, איני מקבלת את טענת הנתבע כי סמכויות כונס הנכסים, כמפורט בסעיף 54(א) לחוק ההוצאה לפועל, מאיינות את זכויותיו הקנייניות של בעל הנכס.
לעניין זה ראו דברי בית המשפט בעא 588/87 אליעזר כהן נ' צבי שמש, פ''ד מה(5) 297:
"בעצם קיומו של חוזה (להבדיל מהתנאה מנוגדת מפורשת) אין כדי לשלול או כדי להגביל את תחולתם של דיני עשיית עושר ולא במשפט. בלשון ציורית אומר השופט ברק, כי לגישתו 'חלים דיני עשיית עושר ולא במשפט - כמעין נשר גדול הפורש כנפיו - על כל הדינים השונים, בין שיש בהם הוראות בענייני עשיית עושר ולא במשפט, ובין שאין בהם הוראות כאלה, בין שהוראות בעניין עשיית עושר ולא במשפט עוסקות בחוזה הקיים, ובין שהן עוסקות בחוזה שהופר' (שם, בעמ' 266). נפסק, כי, בנסיבות מסוימות, הנפגע מהפרת חוזה רשאי לתבוע הן בעילה של הפרת חוזה והן בעילה של עשיית עושר ולא במשפט; ובלבד שבמישור העובדתי הקונקרטי לא תסתורנה התביעות זו את זו, ובמה שייפסק לזכותו בסך הכול לא יהא כדי להעשירו על חשבון המפר."
משכך, אני קובעת כי התובעת זכאית לתבוע מהנתבע דמי שכירות בגין תקופה בה נוהל הנכס על-ידי כונס נכסים.