השאלה המשפטית הצריכה להכרעתו של ערעור זה היא, אם תביעת הילדה למזונות "כרוכה" בתביעת הגירושין של המשיב במובן סעיף 3 של חוק שיפוט בתי-דין רבניים (נישואין וגירושין), תשי"ג-1953, או לא. אם התשובה לשאלה הלזו היא חיובית, אזי עומדת תביעת מזונותיה של הילדה בסמכותו היחידה של בית-הדין הרבני, והשופט המלומד צדק בהחלטתו הנ"ל; אם התשובה היא שלילית-עומדת היא, מכיון שהוגשה למחוזי, בסמכותו של בית-המשפט ההוא, והשופט המלומד לא צדק בהחלטה שניתנה על-ידו.
...
האין זה גורר אחריו את המסקנה כי שתי התביעות הן כה כרוכות וכה קשורות זו בזו, עד שמן הדין הוא כי גם תביעת המזונות של הילדה תעמוד בסמכותו היחידה של בית-הדין הרבני? לכאורה נראה, שכן! ברם לכשנתעמק קצת יותר ניווכח לדעת, כי לא כן הוא הדבר.
העולה מכך שבין אם הרבנים ילכו אחרי תקופת העיבור המכסימלית של התלמוד (354 ימים), בין אם ינקטו את ההשקפה היותר מודרנית, ואולי היותר מדעית, של החוק החילוני שלנו (300 ימים) הילדה שנולדה ב-12.11.65 יכולה להיות בתו של המשיב, וכל טענותיו שהיא אינה שלו מקורן הוא בחשדות וחששות, סבירים או פחות סבירים, שאין בהם כדי להחיל את הילכת נאמנות האב, שיסודה הוא בטעם ד"יכיר" הנ"ל.
סיכומו של דבר: הדיון הרבני באבהותו של המשיב לא יהא קשור כלל בתביעת הגירושין התלויה ועומדת לפניהם, וממילא אין סמכות רבנית ייחודית בשאלה זו, ולא היה מקום להעביר את הדיון על-פי סעיף 37 (א) של חוק בתי-המשפט, תשי"ז-1957.
המשיב ישלם למערערת סכום כולל של 500 ל"י כהוצאות הערעור ושכר-טירחת עורך-דין.