מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת בנק נגד לווים בגין הפרת הסכם הלוואה ומשכנתא

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העובדות, המחלוקות וההליכים הקודמים אין מחלוקת שביום 13/7/15 הגיש הבנק כנגד המשיבים תביעה כספית בסך כ- 1.2 מיליון ₪ בגין הפרת הסכם הלוואה ע"ס 1,600,000 ₪ מ-9/1/97 (להלן: "הסכם ההלוואה"), אי תשלום סכומי כסף שהובטחו לו ושעבר מועד פירעונם ועקב כך הועמדה יתרת ההלוואה לסילוק ולפרעון מיידי, כאשר התביעה הוגשה כאמור בגין יתרת ההלוואה לאחר שהבנק הביא בחשבון וקיזז מהחוב כל תשלום ששולם לו על חשבון ההלוואה.
להלן נוסח "המכתב": "בשם מרשי, בנק מזרחי טפחות בע"מ (לאחר צו מיזוג עם טפחות בנק משכנתות לישראל בע"מ) (להלן: "הבנק"), הריני מתכבד לפנות אליך, כדלקמן: על פי הודעת מרשי נצברו בהלוואות שבנידון פיגורים, המגיעים לסך כולל של 599,252.28 ₪ (2,407.62 ₪ בהלוואה 89532/204-3, סך של 596,844.66 בהלוואה 89532/203-0) נכון לתאריך 10.7.08.
...
לכן גם, הבנק לא יכול היה להגיש את החוב לפירעון מיידי לפני 20/7/08, שכן טרם חלפו "עשרת ימי התשובה" שניתנו למשיבים לפרוע את חוב הפיגורים וטרם התקיים התנאי המוקדם לדרישה להעמדת יתרת החוב לפירעון מיידי ואם הבנק היה עושה כן זו הייתה תביעה מוקדמת שדינה היה להידחות ולכן אין התיישנות במקרה זה, משהוגשה התביעה לפני 20/7/15.
התוצאה לאור כל האמור, אמליץ לחברי לקבל את הערעור לבטל את פסק דינו של בית משפט קמא ולהחזיר את התיק לדיון לגופו לבית משפט קמא.
המשיבים ישלמו למערער הוצאות משפט בסך של 20,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הם טענו שנפלו בפח, האמינו ובטחו במצגים ובהבטחות היכולת להשיב את ההלוואה, ולאחר מסע שכנועים שהופעל עליהם ועל טטיאנה, הסכימו ליטול הלוואה בתור הלוואת משכנתא מהבנק על ידי כך שהם משעבדים את דירתם ביישוב שלומי, באופן בו הוסכם, כי כספי ההלוואה יועברו אל הנתבעת ויושבו אליהם בהתאם להסכם הלוואה שייחתם בין הצדדים.
ביהמ"ש דוחה גם הטענה שמיחזור ההלוואה מהבנק יצר "הסכם שונה" וכי כביכול חלק מהתביעה התיישן וזאת מהסיבות שפורטו קודם לכן.
מוסכם בזאת בין הצדדים כי מתוך הסכום הלוואה המקורי בסך 300,000 ש"ח (שלוש מאות אלף) סך של 54,500 (חמשים וארבע אלף חמש מאות) יופקד על פקדון של המלווים לצורך החזרת המשכנתא לבנק ובצוע תשלומים חודשים שמכסים 24 חודשים ראשונים (24 × 2105 ש"ח לחודש = 50,520 ש"ח. ועוד סך של 3980 ש"ח שמהוה הוצאות כמפורט להלן.
התביעה נגד הערב כאמור לעיל, הנתבע ערב על פי ההסכם להתחייבויות הנתבעת כלפי התובעים.
מכיוון שסכום ההלוואה צוין במפורש על גבי ההסכם עליו חתם הנתבע, הוא חב במלוא החוב שנוצר עקב הפרת ההסכם.
...
מדוע אחרי שהם הגישו חוות דעת של רואה חשבון אתה לא לקחת רואה חשבון מטעמך ואת מה שאתה אומר לי עכשיו לא הייתי צריך להטריח אותך ולגרום לך להתעסק עם כל מיני מספרים, הייתה לי פה עכשיו חוות דעת מסודרת שכתוב "הנה התשלומים שקיבלנו, הנה התשלומים שהחזרנו והתוצאה היא אפס. לא חייבים כלום" או אפילו הם חייבים לנו.
לנוכח כל האמור לעיל, ביהמ"ש קובע כי סכום התביעה הוכח כדבעי בחוות הדעת של המומחית ולכן מקבל התביעה נגד הנתבעת במלואה.
סוף דבר ביהמ"ש מקבל התביעה במלואה ומחייב הנתבעים ביחד ולחוד לשלם כלהלן.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה שהוגשה על ידי הבנק הבנלאומי הראשון לישראל בע"מ (להלן: הבנק) כנגד קינן אלון )להלן: הנתבע), התביעה הוגשה בגין הלוואה בסכום של 275,000 ש"ח שניתנה לנתבע לצורך מימון חלק מהתמורה לטובת רכישת דירה על ידי הנתבע .
טענות הגנת הנתבע : היתיישנות במסגרת טענות ההגנה ,הנתבע אינו מכחיש את חתימתו על הסכם ההלוואה נשוא התביעה וזאת לצורך רכישת דירה מבני הזוג עלו בסכום של 120,000 דולר ארה"ב, אלא שלטענת הנתבע עילת התביעה היתיישנה וזאת מאחר שהמועד המאוחר ביותר לשיטת הנתבע ,בו התגבשה עילת התביעה בשל הפרת הסכם ההלוואה, הוא ביום –30.7.2009 - התאריך בו החל הבנק בהליכי מימוש בהוצאה לפועל ואילו התביעה הוגשה ביום 9.8.2016, דהיינו 10 ימים לאחר חלוף תקופת היתיישנות בת 7 שנים.
עוד נטען כי אין לידון בתביעה זו מקום שמתנהלים הליכים נוספים במקביל .בתוך כך תיק הוצאה לפועל למימוש הדירה שנקט הבנק כנגד הנתבע, הליך המרצת פתיחה שהגישו מוכרי הדירה במסגרתו התבקש בית המשפט להצהיר על בטלות הסכם המכר וכן הליך נוסף של המרצת הפתיחה שהוגשה על ידי הבנק בו עתר הבנק לסעד של רישום המשכנתא על הדירה.
...
בהחלט שוכנעתי כי אין מדובר בתובע שישן על זכויותיו במובן שלא פעל כלל לגביית החוב ורק בחלוף זמן רב החל בפעולות לגבייתו.
הפסיקה הכירה בסמכות בית המשפט להפחית חיובים בגין ריבית פיגורים בהיותה פיצוי מוסכם, אך זאת ,רק במקרים חריגים ונדירים .אולם כל עוד מצא בית המשפט כי מתקיים יחס סביר כלשהו, ולו דחוק, בין הפיצוי המוסכם לבין הנזק הצפוי במועד כריתת ההסכם , ישאיר בית המשפט את הפיצוי המוסכם על כנו ולא יפחיתו (ע"א 8506/13 זאבי תקשורת אחזקות בע"מ נ' בנק הפועלים בע"מ).
סיכום התביעה מתקבלת במלואה .בהתאם לנתבע בכתב התביעה אני מחייבת את הנתבע לשלם לתובע סכום של 424,410 ש"ח וזאת בתוספת ריבית בהתאם להסכם ההלוואה ועל פי סעיפים 11א ו11ב. מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום בפועל – הכל כמפורט בכתב התביעה .

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הרקע לבקשת האישור: עניינם הפרטני של המבקשים המבקשת 1, גב' איילה מלכה מימון ז"ל (להלן: "מימון"), היתקשרה בשנת 2009 עם המשיב 1, בנק לאומי לישראל בע"מ (להלן: "בנק לאומי") בחוזה הלוואה לצורך רכישת דירת מגורים.
לכן, עצם העובדה כי במסמכי הלוואה (או המשכנתא) האחידים שמונפקים על ידי המשיבים מופיעה אותה תניה חוזית אחידה מקימה חזקה לקיומה של קבוצת לקוחות אשר בהסכמי ההלוואה עליהם חתמו עם הבנק, מופיעה הוראה חוזית זו. נראה איפוא כי המשיבים הפרו לכאורה את חוזה ההלוואה כשגבו בְּיֶתֶר עמלה תפעולית בגין פרעון מוקדם של ההלוואה לדיור שמורכבת ממספר מסלולים.
הקבוצה בשמה תנוהל התובענה כייצוגית: "כל מי שביצע פרעון מוקדם מלא או חלקי של הלוואה לדיור אשר צו הבנקאות (עמלות פרעון מוקדם), התשס"ב-2002 חל עליה, וחויב בגין כך בעמלת פרעון מוקדם או במספר עמלות פרעון מוקדם בסכום כולל העולה על 60 ₪, וזאת בתקופה שבין מועד אישור התובענה כייצוגית ועד שבע שנים עובר להגשת בקשת האישור". העילות לניהול התובענה כייצוגית: הפרת חוזה; הפרת חובה חקוקה; עשיית עושר ולא במשפט; הטעייה לפי סעיף 3 לחוק הבנקאות (שירות ללקוח).
תובע ייצוגי נוסף המחזיק בעילה אישית נגד בנק לאומי יאושר במסגרת החלטה שתנתן בהתאם לבקשה שיגיש ב"כ הקבוצה כאמור בפיסקה 41 להחלטה זו. כאמור בסעיפים 25(א) לחוק תובענות ייצוגיות אני מורה לצדדים לפרסם על חשבון הנתבעים הודעות בדבר החלטת אישור התובענה כייצוגית.
...
מקובלת עלי הטענה כי לאור העובדה המצערת כי המבקשת 1 נפטרה, יש מקום לאתר תובע ייצוגי אחר בעל עילת תביעה נגד בנק לאומי.
סוף דבר כפי שכבר ציינתי לעיל – ראיתי לקבל את בקשת האישור.
תובע ייצוגי נוסף המחזיק בעילה אישית נגד בנק לאומי יאושר במסגרת החלטה שתינתן בהתאם לבקשה שיגיש ב"כ הקבוצה כאמור בפסקה 41 להחלטה זו. כאמור בסעיפים 25(א) לחוק תובענות ייצוגיות אני מורה לצדדים לפרסם על חשבון הנתבעים הודעות בדבר החלטת אישור התובענה כייצוגית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בנוסף לטענת התובעים בשל הצורך לשלם את החוב הנידרש על ידי הבנק, נקט הוא כנגד התובע בהליכי הוצל"פ כאשר חוב המשכנתה עמד על 990,000 ₪ והתובע שילם לבנק סכומים שוטפים בסך של כ־350,000 ₪ וכן ממכירת דירות קיבל לידיו הבנק 1,560,000 ₪, כך שסך הכול שילם התובע לבנק 1,910,000 ₪ דהיינו סכום עודף של כ־920,000 ₪ המסתכם למועד הגשת התביעה בסך של 1,033,917 ₪.
הבנק מציין כי גם את ההסכם השלישי הפרו 'החייבים' (התובעים ואריה גרשון) ברגל גסה והוא הודיע להם ביום 23.4.13 כי בכוונתו לנקוט כנגדם בכל האמצעים (ר' נספחים יג–יד) ולאחר מכן, משראו החייבים כי אין להם בדל של טענה להצדקת פירותיהם מההסכם השלישי הגישו הם את התובענה דנן כמהלך נגד להליכים שהבנק התרה שינקוט כנגדם.
לטענת הבנק הוא העניק לתובעים ארכת חסד סופית ואחרונה לתיקון ההפרות (ר' נספח ט) ומשלא תוקנו ההפרות הועמדה "הלוואת המחילה המותנית של עופר" כהגדרתה בהסכם השני לפרעון מיידי.
כך שככל שחפצו התובעים לדעת מה מצב החשבונות, הפקדונות והבטוחות בפרויקטים (שבנייתם טרם הסתיימה או הסתיימה), יכלו הם לפנות אל הבנק ולעשות כן. לא הוכח על ידי התובעים כי הם עשו כן ולא הובא על ידם כל הסבר משכנע מדוע לא. הסכם הפשרה השני בהסכם הפשרה השני (נספח כה) משנת 2009 אישרו החייבים (התובעים ואריה גרשון) כי חובם הכולל לבנק בשלושת חשבונות שצויינו בסעיף 1 עומד על סך של 2,105,170 ₪ וכי עקב הפרתם את ההסכם הראשון "עומד מלוא החוב לפרעון מיידי" (סעיף 2).
...
אשר על כן ישלם התובע 2 לבנק את הסך של 191,424 ש"ח נכון למועד הגשת התביעה, בצירוף ריבית כקבוע בנספחים ג' ו-ד' לכתב התביעה שכנגד, עד מועד התשלום המלא בפועל (ר' בהרחבה סעיפים 366-332 לעיל).
בנסיבות העניין בשים לב לניהולו של התיק לאורך שנים, מספר הדיונים שהתקיימו, היקף העבודה ותוצאתו, הנני מחייב את התובעים, ביחד ולחוד, לשלם לבנק בגין שכר טרחת עו"ד (ביחס לתביעה ולתביעה שכנגד) סך כולל 225,000 ש"ח, עד יום 28.2.23 וממועד זה ואילך ישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק.
כמו כן ישלמו התובעים לנתבע, ביחד ולחוד, חלקו בעלות ההקלטה והתמלול (כנגד הצגת אסמכתאות מתאימות), בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד כל תשלום ועד מועד מתן פסק הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו