מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת ביטוח תאונות אישיות בגין פגיעה בעבודה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בסוף פרק "דיון ומסקנות" הגיע המומחה למסקנה כדלקמן: "....מכל האמור לעיל, אני קובע שהממצא של פגיעת ה-SLAP של [התובע, כ.ג'] בכתף ימין הייתה במסגרת פעילותו הספורטיבית במסגרת קבוצת הכדורעף של בית הספר וקיים קשר סיבתי מלא למוגבלותו בתנועות כתף ימין בפעילות מעל גובה השכמה" (עמ' 7 בסוף) לעניין שיעור הנכות - המומחה קבע כי לתובע נותרה נכות צמיתה בשיעור של 15% לפי סעיף 41(4)ב לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956, בגין הגבלה בתנועות וביכולת בפעילות הפיזית מעל גובה השכם.
דיון השאלות הטעונות הכרעה בתביעה דנן הנן כדלקמן: א. האם הצליח התובע להוכיח את נסיבות ארוע התאונה כפי שנטענו בכתב התביעה? ב. האם הפגימה בכתף ימין שממנה סובל התובע נובעת מארוע אקוטי כטענתו או ממצב כרוני כטענת הנתבעת? ג. האם התאונה עונה על הגדרת הביטוי "תאונה" בפוליסה? האם הוכיח התובע את ארוע התאונה? בסעיף 3 לכתב התביעה נטען "ביום 7.10.13, במהלך אימון כדורעף של הקבוצה, נפגע התובע בכתפו הימנית, כאשר ביצע הנחתה. מיד חש כאב בכתף ימין וקושי בהרמת היד". הנתבעת טוענת כי התובע לא הצליח להוכיח את ארוע התאונה כפי שנטען בכתב התביעה, ולחלופין, לא הצליח להוכיח כי התאונה ארעה ביום 7.10.13, היינו בתקופת הביטוח.
בפוליסה הוגדרה תאונה כדלקמן "ארוע פיזי, חצוני, גלוי לעין, בלתי צפוי, הגורם להיזק גופני". במקרה שבפנינו מתקיימות כל יסודות ההגדרה הנ"ל, שכן בפנינו ארוע פיזי חצוני גלוי לעין (פעולת ההנחתה במהלך המשחק) בלתי צפוי (לא כל הנחתה גורמת לקרע בלברום) אשר גרם לפגיעה בכתף ימין של התובע, הגם שכבר נפסק כי את הביטוי "תאונה" בפוליסת ביטוח תאונות אישיות יש לפרש בפרשנות רחבה המיטיבה עם המבוטח (ראה ע"א 779/89 יעקב שלו נ' סלע חברה לביטוח בע"מ (22.8.1993).
...
על כן הנני קובעת כי התאונה נכללת בהגדרת "תאונה" על פי הפוליסה.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל הנני קובעת כי התובע הוכיח את תביעתו, ולפיכך, הנני מקבלת את התביעה, ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובע את הסך של 56,400 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 5.11.17 ועד התשלום המלא בפועל.
בנוסף הנני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע שכר טרחת המומחה מטעמו ד"ר **** משה (כנגד הצגת קבלות), וכן את חלקו של התובע בשכר טרחת המומחה מטעם בית המשפט ד"ר פוקס, וכן אגרת משפט, וכן שכ"ט עו"ד בסך של 15,000 ₪ והכל בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

ההוראה בסיפא לסעיף 16 לחוק נועדה לשמור על זכויות הפקח המסייע לפי דינים אחרים, כגון הזכות לתגמולים בגין פגיעה בתאונת עבודה.
סיכומו של דבר, במועד התאונה נשוא התביעה (15.2.2019) בטחה הרשות את התובע, על חשבונה, בביטוח פנסיוני, הכולל רכיבים של נכות, מוות ואבדן כושר עבודה, כפי שנידרש בסעיף 16 לחוק, והיא לא היתה חייבת לבטחו בביטוח תאונות אישיות נוסף, נפרד.
...
עם זאת, לאור החומר הרפואי שהציג התובע ופרוטוקולי הועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי, שקבעו את נכויותיו, ולאור אופי עבודתו, אני מקבל את הטענה, לפיה, הוא היה נתון באי כושר מלא לעבודה, החל מיום התאונה ועד ליום 30.6.2020.
דין טענות הנתבעת בעניין זה להידחות ומוטב היה לו היתה נמנעת מלהעלותן מלכתחילה.
אני דוחה טענות הנתבעת במישור זה. לאור האמור לעיל, התביעה נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מבוא המשיב הגיש לבית משפט קמא תביעה לתגמולי ביטוח, בדרישה לקבלת תגמולי ביטוח מכוח פוליסת ביטוח תאונות אישיות אצל המבקשת, בגין ארוע לבבי שאירע לו ביום 4.1.18 (להלן: "התאונה").
ודי באם נזכיר מושכלות יסוד: מדובר בפוליסת ביטוח תאונות אישיות שלא מערבת בתוכה סוגית חבות (להבדיל מכיסוי בטוחי) ואשר נועדה לפצות מבוטח בצוק העיתים לאחר שניפגע במסגרת תאונה (במקרה דנן ארוע לבבי הוכר כתאונת עבודה) ובמקרה דנן וכעולה מחוות הדעת של כלל המומחים, מדובר במצב רפואי קשה ביותר: אי ספיקת לב דרגה 3 מיתקדמת, ללא פרוגנוזה לשפור וצורך בהשתלת לב, מצב ממנו סובל התובע קרוב לחמש שנים מאז הארוע.
...
דיון לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור, בתגובה ובהחלטת בית משפט קמא, מצאתי לדון בבקשת רשות הערעור כבערעור ולקבלה.
ראשית לגופה של החלטה, לאחר שעיינתי בפוליסה הרלוונטית ובטענות המבקשת בכתב ההגנה הרי שלא ניתן לקבל את מסקנתו של בית משפט קמא כי אין מחלוקת לגבי סכום מסוים מהפיצוי.
סוף דבר דין בקשת רשות הערעור להתקבל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

לפני תביעה לפצוי כספי מכוח פוליסת ביטוח תאונות אישיות של תלמידים.
האם התובע היה עובד בעת התאונה – האם התאונה הייתה תאונת עבודה סעיף 3 לפוליסה קובע חריגים לכסוי הביטוח וביניהם "תאונת עבודה שבגינה זכאי הנפגע לפצוי מהמוסד לביטוח לאומי..." תאונת עבודה מוגדרת בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] התשנ"ה – 1995 כ"תאונה שארעה תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו, ובעובד עצמאי - תוך כדי עסוקו במשלח ידו ועקב עסוקו במשלח ידו.
...
(להלן: "הפוליסה") מנגד טענה הנתבעת כי דין התביעה להידחות, מאחר שאירוע תקיפה כפי שתיאר התובע, מהווה חריג לפוליסה.
אני סבור שבמקרה דנן, לאור הסתירות שנמצאו בעדותו של התובע ואמו והעובדה שהתובע לא הביא ולו עד אחד לאירוע, למרות שהיו לאירוע לא מעט עדים, נטל זה לא הורם.
לאור כל האמור, אני קובע שדין התביעה להידחות.
וכך, אני מורה.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

בפניי תביעה כספית על סך 37,600 ₪ שהגיש התובע, יליד 24.10.2002, כנגד הנתבעת, חברת הביטוח שביטחה את התובע במועד הרלוואנטי מכוח פוליסת ביטוח תאונות אישיות לתלמידים בגין ניזקי גוף (להלן: "הפוליסה"), בעקבות פציעה שאירעה ביום 17.3.2016 בבית הספר בו למד, בהיותו בן 13 ותלמיד כיתה ח' בבית הספר, במהלכה נגרם לו חתך באורך של כ-3 ס"מ במצח, מעל עינו הימנית, שטופל בתפירה תחת הרדמה מקומית.
סעיף 1, סעיף ההגדרות בחוברת תנאי הפוליסה לביטוח תאונות אישיות לתלמידים (מהדורת 2015), מגדיר "נכות" כדרגת אי-כושר פיזי על פי המבחנים הקבועים בתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז- 1956, למעט דרגת נכות הנמוכה מ-5% ולמעט, בין היתר, דרגת נכות בגין צלקות אסתטיות.
בתא"מ (רמ') 19056-05-09 חממי נ' כלל חברה לביטוח בע"מ (2011) קבע כב' השופט ע. קובו, כדלקמן: "הפוליסה מחריגה דרגת נכות בגין צלקות אסתטיות בלבד, ולא דרגת נכות בגין צלקות אסתטיות. כלומר, כאשר קיימת נכות משולבת-מעורבת שהיא בחלקה בגין צלקת אסתטית ובחלקה אינה אסתטית, אזי לא יחול החריג, ואף לא יהיה ניכוי של חלק הנכות הנוגע למישור האסתטי. במקרה דנן, כאשר כתוצאה מחתך אחד ברגלה של התובעת נגרמה לה נכות שבחלקה הנה בגין הפגיעה בשרירים, הרי שאין המדובר בנכות אסתטית בלבד, והמסקנה היא שהחריג לא יחול כלל. יש לציין, כי הנתבעת בסיכומיה, כמו גם בשאלות שהפנתה למומחה, מתייחסת לשאלה האם הנכות היא תפקודית אם לאו. ברם, השאלה אינה אם הנכות אינה תפקודית, אלא האם היא אסתטית גרידא. אין בהכרח זהות בין שתי השאלות" (פסקה 14, ההדגשה במקור).
...
אמנם, חלוף הזמן הוביל את המומחים למסקנה לפיה מדובר בצלקת קבועה שמראה אינו צפוי להשתפר, אך לא תועדו תלונות על היבטים תפקודיים שנפגעו בעקבותיה, לא בחומר הרפואי שצורף ולא בחוות דעת שלושת המומחים שהוצגו בנדון.
לאור האמור, המסקנה היא כי התובע אינו זכאי לפיצוי בנסיבות המקרה ועל פי תנאי הפוליסה, ועל כן אין מנוס מלהורות על דחיית התביעה.
התביעה נדחית אפוא.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו