הדרישה לנתבעת מס' 1 נדחתה על ידה בנימוק כי הכסוי הבטוחי אינו בתוקף, שכן "הנהג שנהג מטעם מבוטחנו נהג עם שלילת רשיון לת"ד שבנידון". התובעת הופנתה לפוגע או למבוטח.
הנתבעת צרפה העתק המכתב מיום 19/6/16 ומעטפה, שהוחזרה בציון "לא נידרש". הנתבעת מס' 1 טוענת כי מטופס ההודעה, שהוגש לה, אין מחלוקת כי הנתבע מס' 2 אחראי לתאונה כמילותיו שם: "נסעתי בחיפה ונכנסתי בה מאחורה".
הנתבע מס' 2 בכתב הגנתו הודה באחריותו לתאונה, וטען כי היה מבוטח אצל הנתבעת מס' 1 בביטוח מקיף, המכסה את תביעת התובעת, אף מזכה אותו בייצוג.
בתי המשפט אמצו את הפסיקה מדיני התעבורה, פקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], תש"ל-1970 ונזקי גוף לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 לכסוי הבטוחי בביטוח צד ג':
"הלכה היא כי בהקשר האזרחי אין די בעצם ההחלטה על התליית הרשיון או שלילתו, אלא יש צורך בהבאתה למודעותו של הנהג בכל דרך אפקטיבית, כאשר הדגש הוא לא על משלוח טכני של ההודעה אלא על הבאתה בפועל לידיעת בעל הרשיון. בלא ידיעתו של בעל הרשיון על החלטת ההתלייה, אין הוא פסול מלנהוג והכיסוי הביטוי אינו נשלל מחמת היותו נטול רשיון לנהוג... משכך, אני קובעת כי הנתבע 2 לא ידע על החלטת ההתלייה במועד התאונה, ועל כן יש לדחות טענת חברת הביטוח בדבר העידר כסוי בטוחי" (ת.ק. (אשדוד) 15843-12-13 שני טויטו נ' יעקב-אילן גביזון ואח', 27.8.2014, פורסם בנבו, ההדגשה במקור, ג.ס.ב).
ועוד נקבע שם בבית המשפט לתביעות קטנות:
"לנוכח הלכה זו, היה על הנתבעת להוכיח שהנהג ידע בפועל שרישיונו הותלה ולמרות זאת נהג ברכב. לעניין זה אין די בהצגת תדפיס מן המסוף של משרד הרשוי, שכן ייתכן שדבר ההתליה לא הובא לידיעת הנהג. היה על הנתבעת להציג ראיות פוזיטיביות בנושא זה כגון באמצעות זימון הנהג למתן עדות או באמצעות הגשת בקשה למתן צו המורה למשרד הרשוי למסור מידע בשאלה אם דבר ההתליה נודע לנהג אם לאו (השוו לעניין לנמן, בפיסקה 4)".
אני דוחה את טענת הנתבעת מס' 1 להעדר כסוי בטוחי, וקובעת כי הנתבעת מס' 1 לא הוכיחה את התקיימות החריג לכסוי הבטוחי.
...
הנטל להוכחת ידיעת הנהג על קיום שלילת הרשיון הינו על חברת הביטוח, כבכל מקרה של טענה לפטור מכיסוי ביטוחי: "לאחר שהמבוטח הוכיח לכאורה את זכותו לתגמולים מכוח הפוליסה, עובר נטל הבאת הראיות אל המבטח לנסות ולשכנע את בית המשפט שהנזק או האובדן שהוכחו לכאורה נופלים למסגרת חריג לפוליסה ולכן אין כיסוי ביטוחי לארוע ויש לדחות את התביעה" (ע. הרמן, "המוציא ממבטחו עליו הראיה - על נטל ההוכחה בתביעה לתגמולי ביטוח" הפרקליט כרך מה 243, 261-262 (תש"ס-תשס"א)).
ועוד נקבע שם בבית המשפט לתביעות קטנות:
"לנוכח הלכה זו, היה על הנתבעת להוכיח שהנהג ידע בפועל שרישיונו הותלה ולמרות זאת נהג ברכב. לעניין זה אין די בהצגת תדפיס מן המסוף של משרד הרישוי, שכן ייתכן שדבר ההתליה לא הובא לידיעת הנהג. היה על הנתבעת להציג ראיות פוזיטיביות בנושא זה כגון באמצעות זימון הנהג למתן עדות או באמצעות הגשת בקשה למתן צו המורה למשרד הרישוי למסור מידע בשאלה אם דבר ההתליה נודע לנהג אם לאו (השוו לעניין לנמן, בפסקה 4)".
אני דוחה את טענת הנתבעת מס' 1 להעדר כיסוי ביטוחי, וקובעת כי הנתבעת מס' 1 לא הוכיחה את התקיימות החריג לכיסוי הביטוחי.
עוד ישלמו הנתבעים, יחד ולחוד, לתובעת את הוצאות המשפט בגין אגרה בסך 138 ₪ והוצאות ניהול הדיון בסך 600 ₪.