ממצאים ומסקנות
המחלוקת בין הצדדים נעוצה בשאלה האם במקרה דנן ישנו כסוי בטוחי בהתאם לפוליסה אם לאו? עוד יש לבחון את היחס בין דברי נציג חברת הביטוח במהלך היתקשרות ולאחריה אל מול סעיפי הפוליסה, ומי מהם גובר הלכה למעשה.
במהלך עדותו חוזר התובע 2 (להלן – התובע) על דבריו בכתב תביעה כי רכשו ביטוח בעל כסוי מורחב בדגש לנזקים שונים באופנים בזה הלשון:
"איתמר מתחרה בנבחרת ישראל, אלוף ישראל בתריאטלון. הוא נוסע הרבה, במסגרת הנסיעות הוא נידרש להטיס האופנים לחו"ל, הם אופנים יקרות. יש ביטוח מיוחד לנתבעת שמאפשר לבטח עד 6,000 דולר לאופנים... לאחר שהוא ירד מהטיסה התחיל לנסוע באופנים, לאחר זמן מה הוא חש שיש בעיה בגלגל הקידמי" (ראו פרוטוקול מיום 23.7.14, עמוד 1, שורות 8-12).
כאשר מציגים בפני המבוטח שישנו כסוי בטוחי לאופנים, האחד בעת הרכיבה והשני על כבודת האופנים הרי שכל לקוח סביר יבין שהביטוח חל גם במהלך הטיסה וגם לאורך כל השהות בחו"ל.
מאחר והתובע רכש כסוי בגין כבודת אופניים בהתאם לפרק 14 לפוליסה, הרי שנקבע באותו פרק כי פרק 9 לפוליסה שעניינו "כבודה" יורחב גם הוא לכלול את פעילות המבוטח בעת רכיבת אופניים בחו"ל. במילים אחרות, רואים את פרק 9 כחל גם על האופניים.
אדרבא, סעיף 9.9 לפוליסה מחייב את המבוטח לשתף פעולה עם המבטח לשם הקטנת ניזקו של המבטח במקרה שבו מדובר בנזק לכבודה שהיתה בחזקת מוביל אוירי, וכן הוא מחייב את המבוטח להודיע למוביל האוירי על כך. אין חולק כי התובע אכן הודיע לחברת התעופה על הנזק, ואף פנה לנתבעת, ודי בכך כדי לקבוע כי עמד בחובתו.
...
מכל האמור לעיל עולה כי במהלך התקשרות עם הנתבעת ולאחריה יצרו אנשיה בפני התובע מצג ולפיו כי הכיסוי הביטוחי חל גם אם האופנים יינזקו במהלך הטיסה; ומדף הרשימה עולה כי נרכש כיסוי ביטוחי עד גובה של 6000 דולר לכבודת אופנים, על כל המשתמע מכך.
התוצאה היא שאני קובע כי הביטוח מכסה את הנזק שנגרם לאופניים במקרה זה וכי דחיית התביעה היתה שלא במקומה.
לפיכך, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע בתוך 30 יום סך 7397 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 25.8.13, החזר אגרת משפט בסך 94, והוצאות משפט בסך 2,500 ₪.