מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת ביטוח בגין נזק לרכב בתחנת שטיפה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בגין נזק שניגרם לרכב התובעת ממכונת שטיפת רכבים מיום 22.08.2013.
טענות התובעות בתמצית התובעת טוענת, כי בתאריך 22.08.2013, עת ניכנס הרכב הנפגע למיתקן הפוגע, לפתע נפלו חלקים מהמתקן הפוגע, פגעו ברכב הנפגע וגרמו לנזקים (להלן: "התאונה") התובעת דיווחה לחברת הביטוח על התאונה בתאריך 25.08.2013 על פי טופס ההודעה בו היא ציינה, "לאחר שמלאתי דלק בתחנת מבוא שומרון בכביש ירושלים 20 איזור, נכנסתי למנהרה לניקוי הרכב ושם נפל על מכסה המנוע המאוררים" טענות הנתבעות בתמצית הנתבעות טוענות למחיקת על הסף בטענה כי הארוע כלל לא אירע.
דיון והכרעה ביום 15.11.16 היתקיים דיון, בו העידו תובעת 2 ומנהל תחנת השטיפה.
בעדותו של מר בלחש ישראל מנהל התחנה, העיד: "אני מנהל תחנת שטיפה. הבן שלי קרא לי שיש בעיה עם המכונה שאבוא לראות מה קרה. באתי לראות מה קרה ואז סיפרו לי את הסיפור שהגברת אומרת שקבלה מכה מהמייבש של המכונה. עצרנו את המכונה. היה שם בלאגן והוצאנו את כל המכוניות. הכנסתי את האוטו שלי למכונה להראות לה שהמייבש עובד נכון ולא יכול לפגוע באוטו. היא ביקשה את הביטוח ואמרתי לה שזה לא יכול להיות אצלנו. אני שומע את גרסת הנהגת ואני משיב שזה שקר. שום דבר מזה לא היה נכון. התייחסנו אליה יפה. הכנסתי את הרכב שלי כדי להראות לה שהמייבש עובד נכון. זאת פעם ראשונה שאני שומע שהרכב שלה יצא ללא שטיפה. זה דבר חדש בשבילי. לשאלת ביהמ"ש, אם היא שטפה את הרכב, אני משיב שאני באמת לא זוכר. היא באה עם פתק." (עמוד 6 שורות 2-10).
...
לאור האמור לעיל, ולאחר ששמעתי את העדים וכלל הראיות אני סבור כי התובעות לא הוכיחו כי הייתה בעיה במכונה אשר גרמה לתאונה, הנתבעות הציגו קבלות אשר סותרות את טענה זו. הנזק אשר ניתן לראות בתמונות הנזק של התובעות אינו תואם פגיעה של נפילת חלק בכובד כה רב כפי שתיארו הצדדים.
על פי כלל טענות הצדדים והראיות אני סבור כי התובעת לא עמדה בנטל ההוכחה כי מכונת השטיפה של הנתבעות היא גרמה לנזק.
סוף דבר: לאור האמור לעיל, התביעה נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה קטנה על סך של 6,704 ש"ח בגין ניזקי התובע כתוצאה מפגיעה ברכבו על ידי רכבו של הנתבע 2 במהלך קבלת שירות שטיפת רכב אצל הנתבעת 3 ("מכון השטיפה").
הנתבעת 1 ("הכשרה"), חברת הביטוח המבטחת את רכבו של הנתבע 2 ("מר שיבלי") דחתה את דרישתו של התובע לפצוי, מאחר שהרכב היה בזמן השטיפה ללא נהג ובאחריות מכון השטיפה.
על כן, האחריות לתאונה מוטלת על מפעיל תחנת השטיפה שפעל בנגוד לחוק השומרים, תשכ"ז-1967 כאשר הורה למר שיבלי לצאת מהרכב מבלי להקפיד לוודא שהוא העביר להילוך סרק.
...
בהתאם, בהסתמך על השארת הרכב מונע בהילוך נסיעה, אני קובעת, כי מירב האחריות לתאונה מוטלת על כתפי מר שיבלי.
כעת לענין אחריותו של מכון השטיפה - מאחר שהמכונה מופעלת על ידי מכון השטיפה, ההליך מבוצע בפיקוחו, באפשרותו לצפות נזק אפשרי ותיתכן בידיו האפשרות למנעו, הגעתי לכלל מסקנה, כי האחריות להתרחשות התאונה מוטלת בשיעור מסוים גם על כתפי מכון השטיפה.
אם כן, בהסתמך על כל האמור, לאחר ששקלתי את העדויות, בחנתי את התמונות המתעדות את מקום התאונה ואת מכלול הנסיבות אני סבורה שהאחריות לנזקי התובע מוטלת בשיעור של 80% על כתפי מר שיבלי, בהתבסס על כך שהותיר את רכבו בהילוך נסיעה ויצא ממנו; ובשיעור של 20% על מכון השטיפה, אשר לא נקט במירב אמצעי הבטיחות לשם אזהרה ווידוא, כי לא מושאר רכב בהילוך נסיעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

התביעה בפניי תביעה כספית על סך 503,015 ₪, לקבלת תגמולי ביטוח בגין הנזק שניגרם, לפי הטענה, למכונת שטיפת רכבים בבית עסק התובעים, עקב תאונה מיום 7.8.2015, בה היו מעורבים שני כלי רכב של צדדי ג', אשר ניכנסו למכונה לשם שטיפת רכבם.
הנתבעת מוסיפה כי תמוהה טענת התובעים כי רכשו מכונת שטיפה חדשה ו/או שילמו עבור פינוי פסולת ו/או הכשרת השטח ו/או עבודות הכנה למכונת השטיפה למרות שהם שוכרים את תחנת השטיפה.
...
לטעמי, בכך מתבקשת המסקנה כי לא הוכח שמדובר ב-'אבדן גמור' של הנכס המבוטח שלא ניתן לתיקון באמצעים סבירים שכן ניתן היה לתקן את המכונה שניזוקה באמצעות הרכבת חלקי חילוף חלופיים אשר ערכם וצורתם מתקרב ככל הניתן לסוג ולערך של הנכס שניזוק.
סיכומם של דברים, ומהנימוקים שצוינו לעיל, אני קובע כי התובעים זכאים לתגמולי ביטוח מהנתבעת בגין הנזק הישיר שנגרם למכונה השטיפה הישנה (הקודמת) עקב התאונה לפי גובה הצעת המחיר לתיקון שניתנה ע"י חב' EMI (קרי, שיפוי בגין עלות תיקון הנזק הישיר שנגרם לפי ערך כינון ללא ניכוי פחת או בלאי).
סוף דבר מכל האמור לעיל אני מחליט לחייב את הנתבעת לשלם לתובעים באמצעות ב"כ את הסך 183,115 ₪ בצרוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 7.8.2015 ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית, שהוגשה כנגד הנתבעים כבעלי תחנה לשטיפת מכוניות, בגין נזק שניגרם לרכב התובעים בעת שרכבם עמד בתור לשטיפת הרכב.
אלולא כן, היה הוא מסרב בתוקף לשאת בנזק, ולכל הפחות, היה הוא מפנה אצבע מאשימה כלפי בעל הרכב הפוגע ומגיש הודעה לצד שלישי ולחברת הביטוח של רכב הג'יפ. מר אילן ולנטי, בעל רכב הג'יפ, שנטען כי פגע ברכב התובע 2, זומן לעדות והתייצב לנותנה.
...
לאחר פניית חברת הביטוח של התובע 2, נמסר לו כי אלו מטפלים בנושא אל מול חברת הביטוח של בעל הג'יפ. לטענם, אין הם בעלי הדין הנכונים בתיק זה וכי יש לדחות את התביעה כנגדם.
המדובר במסקנה סובייקטיבית שהיא בבחינת עדות סברה שלא ניתן להסתמך עליה.
סוף דבר מכל האמור לעיל, מצאתי לקבל את גרסת התובע 2 לעצם ואופן התרחשות התאונה, אותה ראה מתרחשת במו עיניו, בניגוד לעדי הנתבעים, שאך העלו סברות מתרצות לאי לקיחת אחריות, ובהיותה מהימנה ומסתברת יותר מגרסת הנתבעים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

[ההפניות בפסק הדין תהיינה לפרוטוקול הדיון מתאריך 16/07/20; ההדגשות אינן במקור אלא אם יצוין אחרת] אפרט ואנמק: באשר למחלוקת הנוגעת לעצם קרות מקרה הביטוח וזו גרסת התובע כפי שפורטה בסעיפים 4-6 לתצהיר עדותו הראשית: "אני הייתי בדרכי ממרכז מסחרי ביג בבאר שבע לכיוון תפוז שטיפת מכוניות. התאונה ארעה צומת אחד לפני המכון לשטיפת רכבים." לכתב התביעה צורף טופס הודעה נושא תאריך 29/11/17 בו נכתב: "תוך כדי נסיעה פגעתי במשאית חונה בצד הכביש וכתוצאה מכך נפגע כל הצד הימני". התובע העיד בפניי ותשובותיו בחקירתו הנגדית ובמענה לשאלות בית המשפט היו סדורות ועקביות.
תחנת הדלק וכך נכתבה בדוח החוקר גרסת התובע באשר לתחנת הדלק אליה הוא עשה דרכו וממצאי בדיקת החוקר בהתייחס אליה: "ביום התאונה נסעתי מהמשרד של החברה לכיוון מכון שטיפה קבוע שאיתו אנחנו עובדים, בתחנת דלק תן, בבאר שבע, באיזור דרך חברון." כאמור, בחקירתו טען הנהג כי היה בדרכו ממקום עבודתו במרכז "ביג", לכיוון תחנת שטיפת הרכבים שבתחנת הדלק "טן", בבאר שבע.
על כל אלה מוצאת אני כי ניתן לקבוע שגירסתו של התובע הוכחה במאזן ההסתברויות הנידרש בהליך מעין זה. אני קובעת איפוא כי השמוש שעשה התובע ברכב עומד בתנאי הפוליסה, ועל כן קיים כסוי בטוחי בגין ניזקי התאונה בה עסקינן.
...
עוד קבע בית המשפט קמא בצדק בהמשך: "משתוקן הרכב, ומשלא ברור מה העלות אליה נדרשה התובעת בשל תיקון הרכב, דין העתירה לפיצוי בגין נזקים שנגרמו לרכב – להידחות. לא ראיתי לנכון להידרש לאומדנה דדיינא בהיבט זה ואף לא הוצגו לי נתונים שיאפשרו זאת" (סעיף 21 לפסק הדין).
עסקינן בתובעים אשר יכלו, בנקל, להציג ראיות בדבר הוכחת שיעור הנזק ולא עשו כן. בתוך כך, לא ראיתי לנכון להידרש לאומדנה דדיינא בהיבט זה. התוצאה: על כל האמור, בהעדר הוכחה כדין בדבר שיעור הנזק - דין התביעה להידחות.
בנסיבות הענין ונוכח התוצאה אליה הגעתי, אני קובעת שכל צד יישא בהוצאותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו