לפניי תביעת פיצויים על סך 25,780 ₪ שהגיש התובע נגד הנתבע בגין אובדן ציוד אישי של התובע, אסיר המצוי במשמורת הנתבע, בעת שהועבר בין בתי סוהר.
בפסיקה נקבע כי חרף סעיף 4יד' לפקודה המורה כי האסיר אחראי לשמירת חפציו האישיים בתאו, הרי שלגבי ציוד המוחזק במחסן האגף באישור השב"ס, אין לאסיר שליטה אפקטיבית על הציוד, ואין ביכולתו לשמור על הציוד ולוודא שלא ייגנב או יאבד ולא ניתן להטיל את האחריות על שמירת הציוד שבמחסן על שכמו של האסיר (ת"א (שלום רמ') 35247-04-15 אביטן נ' מדינת ישראל-שירות בתי סוהר (24.8.16)).
...
דיון והכרעה
שלוש סוגיות טעונות הכרעה במקרה שלפניי – האחת, האם אכן התרשל הנתבע בשינוע פריטים השייכים לתובע מכלא אחד למשנהו, ואלה אבדו?; השניה, האם הוכיח התובע מה שווי אותם פריטים, ואם אלה כללו מסמכים, תמונות ויומן בעלי ערך רגשי – כיצד יש לשום שוויים על מנת לפצותו?; והשלישית, האם על פי פקודת נציבות שרות בתי הסוהר קיימת תקרת פיצוי, או שבית המשפט אינו מוגבל בפסיקת פיצוי?
סוגיית האחריות
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ואת הראיות, ולאחר ששמעתי את התובע והתרשמתי ממנו, השתכנעתי שעלה בידי התובע להוכיח שציוד מסוים אבד לו בעת שהיה במשמורת הנתבע.
בנוסף, אני דוחה את טענת הנתבע בדבר שיהוי מצד התובע בפנייתו לנתבעת ו/או לערכאות (סעיפים 18-15 לכתב ההגנה המתוקן).
לאור האמור לעיל, אני קובע כי הנתבע התרשל בהתנהלותו מול התובע והאחריות לאובדן הציוד האישי של התובע רובצת לפתחו.
לפיכך, אני מחייב את הנתבע לשלם לתובע סך של 1,000 ₪, בתוספת אגרת משפט, כפי ששולמה – הכל בתוך 30 יום.