תמצית טענות התובעת
התובעת תושבת טבריה אם חד - הורית לששה בנים ובנות, שכרה מהנתבעת בשנת 1981 ביחד עם בעלה לשעבר מאיר בוסקילה (להלן־.
בין היתר הוציאה הוועדה המקומית הוראות וצוים הבאים:-הוראות מהנדס העיר טבריה והממונה על מחוז הצפון במשרד הפנים, יגאל שחר, מדצמבר 1998 להרוס את התוספת, הוראת סגן מהנדס העיר מיום 29.12.98 על פינוי מיידי של הדירה והריסה מיידית של התוספת: נספח "ז'' לכתב התביעה. חברת ביטוח "כלל' שביטחה את הדירה במסגרת המשכנתא לטובת בנק "טפחות", נדרשה לפצות על הנזקים הכרוכים בתוספת, בהריסת התוספת ובבנייתה מחדש.
לדבריו, הליקויים בתוספת לא תוקנו ולא ניתן היה לתקנם, ולכן היה צורך להוציא בשנת 1998 צו הריסה נוסף, כיוון שלא ניתן היה בשנת 1998 לבצע צו הריסה שהוצא בשנת 1992 (שלא בוטל מעולם) וזו הסיבה לפער זמנים בין הצוו הראשון משנת 1992 לבין הצוו השני משנת 1998, ושני הצוים מתייחסים לתוספת ששיטחה ברוטו 18,42 מ''ר שבנתה עמידר בצד המערבי- צפון מערבי של הבניין וזה חלק המבנה שנהרס .
בעא 8068/11 אורי עיני נ' חן שיפריס: נקבע שסעיף 16 לחוק המכר שעניינו בהעלמת אי-התאמה – מורה כך:"היתה אי ההתאמה נובעת מעובדות שהמוכר ידע או היה עליו לדעת עליהן בעת גמירת החוזה ולא גילה אותן לקונה, זכאי הקונה להסתמך עליה על אף האמור בסעיפים 14 ו-15 או בכל הסכם, ובילבד שנתן למוכר הודעה עליה מיד לאחר שגילה אותה". נקבע שמלשון ותכלית הסעיף, הוא קוגניטי שאיננו מאפשר לזקוף 'אשם תורם' לחובת הרוכשים בגין הצהרותיהם בחוזה המכר כי בדקו את הנכס.
...
לטענת התובעת, בעת המו"מ ובהסכם, לא הביאה הנתבעת לידיעת הרוכשים דבר אודות פגמים נסתרים וליקויי בניה קשים שהיו בדירה כפגמים נסתרים, ושעתידים היו להביא בתוך מספר שנים להריסת חלק ניכר מן הדירה, בהיותו מוגדר כמבנה מסוכן שאין מנוס מהריסתו.
סבורני, שאין בטענה זו כדי לעכב את תקופת ההתיישנות.
לאור כל האמור עולה כי תקופת ההתיישנות חלפה שנים רבות טרם הגשת התביעה, ודין התביעה להידחות מחמת התיישנות.
לאור המפורט, גם אם לא הייתי קובעת שחלפה תקופת ההתיישנות, התביעה הייתה נדחית
סוף דבר
התביעה נדחית במלואה
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות שכ"ט בסך 10,000 ₪.