מבוא
בפני "המרצת פתיחה" בה מתבקש בית המשפט ליתן צו הצהרתי על פיו למבקשת מיכל קיזלשטיין (להלן: "מיכל") קיימת אופציה – בהתאם ל"הסכם אופציה" שנחתם ביום 12.1.2014 - לרכישת דירה בבניין ברח' מרמורק 26 בתל-אביב (גוש 8785 חלקה 71) (להלן: "הדירה") אשר אמורה להיבנות על ידי המשיבה ח.א. אנגל אחזקות בע"מ (להלן: "אנגל") במסגרת תמ"א 38 במחיר של 1,800,000 ₪.
לתצהיר צורפו:
· "הסכם האופציה" צורף לבקשה ל"צו המניעה הזמני" למכירת "הדירה".
· העתק הסכמי ההלוואות לשטרי החוב הצמודים אליהם בסך כולל של 250,000 ₪.
בפתח דברי התגובה, העלו המשיבים את עיקר טענותיהם:
"א.1. בנגוד למצגי השוא ותצהירי השקר שצורפו לבקשה לסעדים זמניים הרי שהאופציה ניתנה לדירה אחרת בגודל 65 מ"ר ולא לדירה נשואת התביעה והבקשה;
ברי, כי סעיף זה בא להבטיח את כספה של מיכל קיזלשטיין ואת זכותה/את האופציה העומדת בפניה, לידרוש את כספה בחזרה אם בתום 12 חודשים, לא יתקבל "היתר הבנייה" ו"לא תתחיל הבנייה של "הדירה".
"הסכם האופציה" - לא נתן כל אפשרות לאילן וחמדה אנגל, לסגת ממנו.
מטרת ההלוואות היתה לוודא שהמשיבים אכן מקדמים את הפרוייקט ומצליחים לעמוד בהוצאות היתר הבניה, והיה ברור ליעקב כי לכשיקבלו המשיבים היתר בניה לבניין ויתחילו למכור דירות, יוכלו להשיב לו את ההלוואה, שכן את סכום החזר ההלוואות (קרן + ריבית) תיכנן יעקב לתת במתנה לבתו, כחלק מסיוע ההורים להון העצמי הנידרש לרכישת הדירה, בצרוף סכום נכבד נוסף, ואת היתרה שתיוותר אמורה היתה המבקשת לשלם באמצעות הלוואת משכנתא.
...
כדי לתת ביטוי מעשי לסיכום נחתם ביום 12.1.13 מסמך אופציה בין המבקשת למשיבים 2 ו-3, בנוכחותי (להלן: "האופציה"), לפיו תמורת סכום בסך 50 אלף ₪ המבקשת קיבלה אופציה לרכישת הדירה, וכי התשלום (עבור האופציה) ייזקף על חשבון מחיר הדירה, וכי המחיר שסוכם הינו סופי (כאמור, המחיר שסוכם היה 1,800,000 ₪ אך הסכום לא נרשם בהסכם האופציה לבקשת משיבים 2 ו-3, כמפורט להלן).
אני קובע שב"הסכם האופציה" מצויים כל הפרטים המהותיים המאפשרים חתימת "חוזה מכר":
· זהות "הדירה" הנמכרת: "הדירה" מרח' מרמורק מס' 26 בתל-אביב הנושאת את חתימתם המשותפת של מיכל קיזלשטיין וחמדה אנגל על ה"גרמושקה" ת/1.
כל שנותר הוא, לכרות את "חוזה המכר" מתוך תקווה שהצדדים בהסכמה ישלימו הפרטים הדורשים עדיין השלמה שאחרת לא יהיה מנוס מאשר להשלימם "מכוח הדין והנוהג". אין מקום לעשות כן עתה, שכן "המרצת הפתיחה" המונחת עתה בפני, הינה ליתן סעד הצהרתי בדבר תוקפו של "הסכם האופציה".
יפים לעניין הדברים שנאמרו בע"א 692/12 אלון פרידמן נ' יעקב שפירא דלעיל, מפי כב' השופטת אסתר חיות בהסכמת כב' השופט י. עמית וכב' השופטת ד. ברק-ארז :
"37. התוצאה היא איפוא שהסכם האופציה שנחתם היה מסוים דיו. אכן, יישומו היה נדרש להשלמה (מכוח הדין והנוהג), אולם עובדה זו אינה גורעת ממסוימותו, כפי שהוסבר לעיל. בהקשר הנוכחי, איננו נדרשים לאופן ההשלמה, בשים לב לסעד הנדון – סעד הצהרתי בדבר תוקפו של הסכם האופציה".
"צו המניעה הזמני" אשר ניתן על ידי בית המשפט ביום 16.3.2016, האוסר על המשיבים לעשות כל דיספוזיציה "בדירה" דלעיל יישאר על כנו, עד למתן החלטה אחרת של בית המשפט.
אני מחייב את המשיבים – ביחד ולחוד – לשלם למבקשת את הוצאות הליך זה, לרבות שכר טרחת עורך דין, בסך כולל של 50,000 ₪.