מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת איסור בנייה למפקח על בתים משותפים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

עניינה של התביעה הוא בבטול צו מניעה האוסר כל דיספוזיציה בדירה שרשומה כתת חלקה 3 (להלן: הדירה) בבית משותף ברחוב יהושע בן נון 33 ירושלים, הידוע כגוש 30004 חלקה 102 (להלן: הבית או הבית המשותף) ומחיקת ההערה שנרשמה בגינו בפנקס הבתים המשותפים.
פסק הדין בהליך הקודם גולברגר, לוי והגב' מרי לוי הגישו תובענה לבית המשפט המחוזי נגד ממ"י, עמידר, נחשי, דורני ונתבעים נוספים, שבה עתרו לצוו הצהרתי לביטול רישום הבית כבית משותף וכן עתרו להכנת בקשה חדשה בצרוף תשריטים מעודכנים ותקנון בית משותף שיאפשרו את ניצול זכויות הבנייה שנרכשו על פי ההסכמים.
ביני לביני בא כוח התובעת פעל בהתאם לפסיקתה והגיש את מכלול המסמכים הרלבאנטיים למפקח על הבתים המשותפים לצורך רישום התקנון בהתאם לפסק הדין.
...
(2.2) מתוקף סמכותי לפי סעיף 130 לחוק המקרקעין, אני מורה כי בלשכת רישום המקרקעין תירשם הערה בפנקס הבתים המשותפים על תתי חלקות 2 ו-3 בבית המשותף כדלקמן: "ניתן פסק דין בת"א 67688-03-18 בקשר לתתי חלקות 2 ו-3." רישום ההערה לפי סעיף 130 לחוק המקרקעין יבוצע על ידי בא כוח התובעת.
(2.3) מתוקף סמכותי לפי סעיף 132(א) לחוק המקרקעין אני מורה כי בד בבד עם רישום ההערה לעיל, תימחק מפנקס הבתים המשותפים ההערה בדבר צו המניעה על תת חלקה 3 שניתן מכוח פסק הדין.
בנסיבות אלה, הנתבעים יישאו בהוצאות התובעת בסך כולל של20,000 ₪, באופן שלוי ישלם 15,000 מתוך הסך הנ"ל ואילו יתר הנתבעים ישלמו 5,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בבקשה זו עותר המבקש לקבלת צו מניעה זמני, האוסר על המשיבים לבצע בניה מעל חדר שינה בדירתו, בעורף הבנין, על גג המהוה, כנטען על ידי המבקש, חלק מהרכוש המשותף.
לטענת המבקש הובהר לו כי עליו לפנות בבקשתו אל המפקח על רישום הבתים המשותפים, אלא ששם לא מצא המבקש שופט תורן ועל כן שב והגיש את בקשתו בפני ערכאה זו. לא מצאתי כי החלטת המחיקה של הבקשה הקימה "מעשה בית דין" כטענת המשיבים וממילא נסוב הדיון שהתקיים על טיבו ו"תקינותו" של ההיתר ולא על השאלה הקניינית העולה מבניה ברכוש ממשותף ללא הסכמה.
יותר מכך, בהיתחשב גם ב"מקבילית כוחות" המתקיימת בין השיקולים למתן סעד זמני, הרי שהעובדה שסכויי התביעה בעניננו הם לכאורה טובים מאד, די בכך כדי להטיות את הכף לטובת מתן הסעד הזמני, גם אם היה מאזן הנוחות נוטה רק במקצת לטובתם ולא כך הם פני הדברים בעניננו.
...
העולה מהאמור לעיל הוא כי דין הבקשה לצו מניעה זמני להתקבל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בנצרת ת"א 23490-01-14 כראם נ' כראם ואח' תיק חצוני: חוות דעת מספר בקשה:122 בפני כבוד השופט **** קירס המבקש מארון כראם (הנתבע 1) באמצעות ב"כ עוה"ד יוסף כראם, עו"ד מאגד גנאים המשיבים 1. סוהיל כראם (התובע) באמצעות ב"כ עוה"ד ד"ר קייס נאסר 2. נאדיא מוסטפא 3. נאטלי מוסטפא 4. מירה מוסטפא 5. מארי יוסף ג'באלי החלטה
לאור הוראות החקיקה לפיהן נידרשת פעולה של גורם חצוני לפני מתן פסק דין בדבר פירוק שתוף (מקום שמדובר בפרוק שתוף על דרך חלוקת קרקע, אישור רשויות התיכנון לפי סעיף 143 לחוק התיכנון והבניה [נוסח משולב], התשכ"ה-1965; מקום שמדובר בפרוק שתוף על דרך רישום בית משותף, מתן חוות דעת בידי המפקח על הבתים המשותפים לפי סעיף 42(א) לחוק המקרקעין, התשכ"ט-1969), משמעותו של מתן התוקף לבחירה הנזכרת היא, מתן תוקף כפוף לדין.
לטענת התובע, הנתבע 1 משכיר את כל הנכסים לרבות חלקו של התובע במשך כ-20 שנים ולא העביר לו אף לא אגורה אחת (עוד טען התובע כי בענין זה הוגשה תביעה נפרדת, אשר הופסקה כדי לאפשר מיצוי הליך פירוק השתוף).
...
אמנם, כפי שכבר ציינתי, קבעתי בסופו של דבר כי נדרשת רק חוות דעת של המפקח על הבתים המשותפים (אלא אם הוא ידרוש אישור הוועדה המקומית לתכנון ולבניה); אולם בניגוד לטענת הנתבע 1, מה שהגישה המפקחת על הבתים המשותפים לתיק זה אינו חוות הדעת הנדרשת לפי סעיף 42(א) לחוק המקרקעין, אלא דרישה להשלמת מסמכים לצורך הגשת חוות הדעת.
במצב כגון אותה דוגמה, שוררת ודאות הרבה יותר גדולה שהתכנית אכן תירשם בסופו של דבר.
לאור כל האמור לעיל, הבקשה נמחקת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובע הגיש נגד הנתבע תביעה לפצוי בסך של 100,000 ₪, בעוולה לפי חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה - 1965 (להלן "החוק").
התובע טען, כי במהלך הפגישה השנייה הודה הנתבע כי "באמת נעלמו מקופת ועד הבית המשותף 5,500 ₪, ובכך למעשה הוכיח התובע את צדקתו באמרותיו בניהם כי ועד הבית איבד כספים" (כך במקור – ראה סעיף 3 לכתב התביעה).
בתחילת ההקלטה נשמע התובע אומר - "אוקי, יום שישי 17 לאוגוסט 2018, הולכים לדבר עם ארנון בונה...". מתוכן השיחה ברור, כי התובע קבע מבעוד מועד להפגש עם הנתבע, באמתלה שהוא מבקש למסור לידיו את הכספים שהוא חייב לנציגות הבית המשותף עקב הליך שהתנהל בפני המפקחת על הבתים המשותפים (מוצג נ/2).
...
דין התביעה להידחות, אפוא, גם מנימוקים אלה.
לאור האמור לעיל, אני דוחה את התביעה.
התובע ישלם לנתבע את הוצאות העדים מטעמו וכן, שכ"ט עו"ד בסך של 6,000 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על פסק-דינו של בית-משפט השלום בירושלים (השופטת מיקה בנקי), מיום 27.11.2022, בת"א 4096-11-19, בגדריו נתקבלה תביעה לחיוב המערערים- מוכרי דירה, בפצוי מוסכם לפי הסכם מכר, בשל כך שלא גילו לרוכש הדירה- המשיב, כי נעשה שימוש ייחודי, שלא כדין, של דייר בבית המשותף (במועד הרלוואנטי לתובענה), בחלק מסוים מהרכוש המשותף( אשר שימש כמקום חנייה משותף) ובשל כך נימנע מהמשיב השמוש הסביר (להלן- פסק-הדין).
אחד הדיירים (להלן- הפולש) עושה שימוש ייחודי שלא כדין בשטח של כ- 70 מ"ר מהרכוש המשותף, בקומת העמודים, הכולל שלוש חניות מקורות, ואף ביצע עבודות בניה מסוימות וסגר את השטח בלוחות פלדה לצרכיו (להלן- החניות).
יוער, פסק-דין לפינוי הפולש ניתן ביום 5.8.2019 על ידי המפקחת על הבתים המשותפים.
מעבר לכך, הוסיפו, כי שגה בית משפט קמא בקביעותיו על יסוד חוק המכר, עילה אשר לא נכללה בכתב התובענה ומטעמים של הרחבת חזית אסורה.
...
בית משפט קמא בפסק-דינו קבע כי "..מהראיות שהוגשו לתיק לא הוכח שהתובע ידע בפועל על קיומו של פולש כאמור, שוכנעתי שאילו היה יודע התובע על הפולש והעימות איתו- היה שוקל היטב אם לרכוש את הדירה, ואם היה רוכש אותה היה הדבר בוודאי מקבל ביטוי מפורש בהסכם ובמחיר" (סעיף 56 לפסק-הדין).
בסיכומו של עניין, שוכנעתי כי הפרת ההסכם באי גילוי השימוש שלא כדין בחלק מהחניות המקורות בבית המשותף, מהווה פגיעה בזכויות המשיב במובחן מפגם בזכויות היורד לשורש הסכם המכר, העולה בגרדה של "הפרה סתם". כפועל יוצא, המשיב אינו זכאי לפיצוי המוסכם שנקבע בהסכם המכר כי אם לפיצוי על נזקיו כתוצאה מההפרה.
בנסיבות אלה, מצאתי להיעתר באופן חלקי לערעור, שכן המערערים הפרו את הסכם המכר, הפרה שאיננה יסודית, בבחינת הפרת "סתם", המזכה את המשיב בפיצוי על נזקיו, זאת חלף זכותו לקבלת הפיצוי המוסכם.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו