. בחוסר שביעות רצונך מהחלטות הנהלת ביה"ס ויחסים בעייתיים בינך לבין מורים בביה"ס, שנובעים משיקולים שאינם מקצועיים בעיניך.
עיון בכתב התביעה מעלה כי עילת התביעה בגין לשון הרע:" לא יכול להיות ולו צל של ספק כי ההשמצות הפראיות אשר הופנו על ידי הנתבעות כלפי התובעת ואשר דבר הוצאתן התפשט כמו שריפה בשדה קומים בקרב מורים, תלמידים והורים בבית הספר הן בגדר לשון הרע ,כהגדרתה בחוק."
בהקשר לחובת הפרוט המוטלת על תובע בתביעה בגין פירסום לשון הרע נקבע בפסיקה כי -
"כאשר מדובר בהוצאת דיבה, המילים (או המעשה, לפי העניין), מהוות את הבסיס העקרי להקמת העילה ובלעדיהן אין. על כן, כבר נקבע, כי התובע על פי החוק אינו יכול להסתפק בטענה שהנתבע הוציא את דיבתו, ועליו לציין בכתב תביעתו "את פירוט המילים, בכתב או בע"פ, בהן השתמש הנתבע", ואשר מולידות לטענתו את עילת התביעה (ע"א 594/66 אהרוני נ' בנק י.ל פויכטונגר ב"ע, פ"ד כא (1) 160, 163 (1967); המר' (מחוזי י-ם) 688/66 119/53 היועץ המשפטי לממשלת ישראל נ' קול העם בערבון מוגבל, פ"מ ח 396 (1953) בפס' 5 לפסק דינו של השופט ב. הלוי; אורי שנהר דיני לשון הרע 420 – 421 (1997); .
יפים לעניינו פסיקת בית הדין שהנתבעת 3 הפניתה אליה בסיכומים בדבר הראציונאל מאחורי סעיף 13 (9) בס"ע (חי) 19731-07-09 מחמוד בדארנה נ' מוניר סעד ( מיום 1.8.12) :" חשיפת מנהל בית ספר או כל בעל תפקיד בבית ספר לתביעה לי עוולת לשון הרע בשל חוות דעת שנתן למשרד החינוך על אחד ממורי בית הספר על פי דרישת המשרד, עלולה להרתיע מנהלים וגורמי חינוך אחרים מלהביע את דעתם או את דעתם האמיתית על העובד, ובכך היא חותרת תחת האנטרס של הבטחת החינות הטוב ביותר לילדי ישראל".
מעבר לאמור עיון בסעיף 15 (7) לחוק איסור לשון הרע מעלה כי :" במשפט פלילי או אזרחי בשל לשון הרע תהא זאת הגנה טובה אם הנאשם או הנתבעת עשה את הפירסום בתום לב באחת הנסיבות האלו: ... (7) הפירסום היה הבעת דעת על היתנהגותו או אופיו של הנפגע בעיניין שבו הנאשם או הנתבעת ממונה על הנפגע, מכוח דיו או חוזה והפרסום היה מוצדק על ידי היותו ממונה כאמור".
נוכח מכלול האמור, תביעת התובעת לפצוי בגין הוצאת לשון הרע נדחית .
...
לטעמנו, הפגמים שפרטנו במסגרת פסק דין זה אכן מזכים את התובעת בפיצוי אולם משקבלנו גם חלק מטענות הנתבעת אנו סבורים כי פיצוי בגובה של 6 משכורות, הִנו הולם בנסיבות העניין.
( ר' נספחים לתצהיר גב' בקר)
התוצאה איפוא כי הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בגין פיטורים שלא כדין בסך של 64,104 ₪.
כמו כן ישלם הנתבע1 לתובעת הוצאות שכר טרחת עו"ד בסך 10,000 ₪ בצירוף מע"מ כדין.