כאמור, עדות התובעת בעיניין זה הנה, כי במסגרת שלב המשא ומתן, עובר להתקשרות בהסכם השכירות, הציגו נציגי הנתבעת לפניה מצג ברור לפיו היא בעלת זכויות בנכס ורשאית להיתקשר בהסכם שכירות לגביו, וזאת נוכח הסכם הפשרה אליו הגיעו הנתבעת והמינהל בו סוכם כי המקרקעין עליהם מצוי הנכס יוחכרו לנתבעת לתקופה של 49 שנים נוספות (סעיף 23 לתצהיר התובעת).
השבת דמי שכירות ופיצויים בגין השקעה בנכס
בסעיף 9 לחוק החוזים תרופות נקבעה חובת השבה הדדית של צדדים להסכם, עקב ביטולו:
"9. (א) משבוטל החוזה, חייב המפר להשיב לנפגע מה שקבל על פי החוזה, או לשלם לו את שוויו של מה שקבל אם ההשבה היתה בלתי אפשרית או בלתי סבירה או שהנפגע בחר בכך; והנפגע חייב להשיב למפר מה שקבל על פי החוזה, או לשלם לו את שוויו של מה שקבל אם ההשבה היתה בלתי אפשרית או בלתי סבירה או שהנפגע בחר בכך.
עיון בסעיפים ה'-ו' לחוות דעתו של המומחה בן עזרא מטעם התובעת מלמד, כי התובעת ביצעה את בנכס את העבודות הבאות: ניקיון החצר ויישור הקרקע, התקנת חפוי ברזנט לגדר חיצונית, ריצוף פנים, חפוי קרמיקה בקירות חדרי שירות ורחצה, התקנת 15 תריסי אלומיניום וצביעת החלונות, התקנת 8 דלתות עץ, ביצוע עבודות גבס כולל התקנת מחיצות גבס חסין וגמר קירות פנים, צבע פנים מלא, טיח, הסרת גג אסבסט ובצוע גג רעפים מחדש כולל חזוק קונסטרוקציה עץ קיימת, התקנת מעקי עץ, ביצוע עבודות חשמל, התקנת אינסטלאציה, התקנת ארונות מטבח כולל שיש, שפוץ כללי למחסן החצר ובצוע חפוי עץ לדלפקים, ביצוע עבודות גינון ופיתוח שטח וכן התקנת דוד שמש.
ואולם, כאמור, התובעת עתרה בתביעתה לפסיקת פיצויים בגין כספים אשר הוציאה בקשר עם הסכם השכירות, קרי לפצויי הסתמכות, כך שאין משמעות מעשית לטענה זו. מכל מקום, מדובר בסעיף חוזי, הנכלל בהסכם השכירות העומד בבסיס התביעה.
...
משכך ולסיכום האמור בפרק זה אני קובעת, על דרך האומדן ובהתחשב במכלול נסיבות המקרה שפורטו לעיל, כי התובעת זכאית לקבלת פיצוי בסך של 20,000 ₪ בגין עוגמת נפש.
סיכום
נוכח האמור לעיל, תוצאת ההליך הינה, כי התביעה מתקבלת בחלקה.
בהתאם לקביעות לעיל, הנתבעת תשלם לתובעת סך כולל של 385,812 ₪.