לפניי תביעה כספית על סך של 221,692 ₪.
רקע וטענות הצדדים:
על פי הנטען בכתב התביעה, בחודש מרץ 2019 היתקשר התובע בחוזה עם הנתבעת, חברה העוסקת במכירת כלי רכב, לרכישת רכב מסחרי חדש מידגם רנו מאסטר סגור (להלן: "הרכב") בתמורה לסכום של 182,992 ₪ בתוספת מע"מ.
התובע קיבל את הרכב בחודש מאי 2019 ולטענתו, כחודש לאחר מכן החלו להופיע ליקויים ברכב, שהם בגדר פגמים בטיחותיים.
עיון בהיסטוריית הרכב אשר הוגשה על ידי התובע (נספחים 8-9 לתצהירו) מלמד כי מרבית ביקוריו של התובע במוסך היו לצורך טיפולים שוטפים, מבחן רשוי שנתי, והחלפת בלמים.
לתצהירו של התובע צורפה התכתבות עם נציג הנתבעת, במסגרתה הלין התובע על ההוצאות שנגרמו לו. נציג הנתבעת השיב לו כי:
"דיברנו, אמרתי לך בפירוש מה התהליך. אמרתי לך מהרגע הראשון, מה ששילמת להשכרה אני יעביר לך דרך המוסכים בתיקונים/טיפולים".
הנתבעת אמנם טוענת כי כתב האחריות אינו כולל פיצוי בגין "הפסדים", ועל כן התובע אינו זכאי לפצוי בגין שכירת רכב חלופי.
משכך, ובהיעדר אינדיקאציה או ראיה לסכום שהוציא התובע בגין שכירת רכב חלופי בעת שרכבו תוקן במוסך – דין התביעה להדחות גם ביחס לראש נזק זה.
אשר לטענת התובע כי הוא זכאי לפצוי בגין נזק שאינו ממוני (עגמת נפש) – הרי שמעת שנדחתה תביעתו, על כל ראשיה האחרים, ונקבע כי הרכב לא היה פגום, התקלות שהתגלו ברכב, בהיקפת ובחומרתן – סבירות, והתובע לא הוכיח גם נזקים עקיפים שנגרמו לו, הרי שאין מקום לפצות את התובע גם ביחס לראש הנזק הלא ממוני.
...
משכך, ובהעדר אינדיקציה או ראיה לסכום שהוציא התובע בגין שכירת רכב חלופי בעת שרכבו תוקן במוסך – דין התביעה להידחות גם ביחס לראש נזק זה.
אשר לטענת התובע כי הוא זכאי לפיצוי בגין נזק שאינו ממוני (עגמת נפש) – הרי שמעת שנדחתה תביעתו, על כל ראשיה האחרים, ונקבע כי הרכב לא היה פגום, התקלות שהתגלו ברכב, בהיקפת ובחומרתן – סבירות, והתובע לא הוכיח גם נזקים עקיפים שנגרמו לו, הרי שאין מקום לפצות את התובע גם ביחס לראש הנזק הלא ממוני.
סוף דבר :
נוכח המפורט לעיל, אני דוחה את התביעה.
אני מחייב את התובע לשלם לנתבעת הוצאות (לרבות שכ"ט עו"ד ומע"מ) בסכום כולל של 10,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד התשלום המלא בפועל.