נטען כי המשיב מציג את רוב מוצריו כמוצרים הנמכרים במחיר "מבצע", כאילו ומדובר במחיר הטבה מיוחד הניתן לזמן קצוב.
המבקשת טוענת בבקשת האישור כי עומדות לה ולחברי הקבוצה, כפי שהוגדרה על ידה, עילות תביעה לפי הוראות סעיפים 2-4, 8 ו-15 לחוק הגנת הצרכן ולפי סעיף 2 לתקנות הגנת הצרכן (כללים שונים לפירסום מחירי נכסים ושירותים), התשנ"א-1991.
כמו כן, נשענת בקשת האישור על עוולת הפרת חובה חקוקה, לפי סעיף 63 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש]; רשלנות; הפרת חובת תום לב חוזית; עשיית עושר ולא במשפט; ופגיעה באוטונומיה.
בהתאם, הוגשה בקשת ההסתלקות שבפני, במסגרתה עותרים הצדדים לדחיית תביעתה האישית של המבקשת ומחיקת בקשת האישור, תוך שהם מבקשים כי בית המשפט יאשר את ההסכמה שהושגה ביניהם לפיה המשיב יישא בשכר טירחת ב"כ המבקשת בסך של 8,000 ₪ בתוספת מע"מ ובגמול למבקשת, בסך של 500 ₪, אשר ישולמו בתוך 30 יום מתאריך אישור בקשת ההסתלקות.
בבקשת ההסתלקות נטען כי לאחר קבלת בקשת האישור, באו הצדדים בדברים ביניהם, תוך שהמשיב הבהיר את הממצאים הבאים ואת הפעולות שנעשו על ידו, כדלקמן:
המשיב הבהיר כי מקור התקלה בטעות שארעה בתום לב, כאשר המערכת הממוחשבת של האתר המקוון עיגלה באופן אוטומאטי את מחיר המוצר הנמכר לאחר הנחה, למחיר ללא אגורות.
בעיניין מרקיט נקבע כי: "שומה על הערכאה הדיונית לעשות שימוש מושכל בכלי של פסיקת גמול ושכר טירחה על מנת למנוע מצב שבו "המירוץ לגמול ולשכר הטירחה ישטוף ויטביע את המטרה הציבורית" .
...
עוד נקבע כי, משהגיעה הערכאה הדיונית לכלל מסקנה כי בנסיבות המקרה הקונקרטי יש לפסוק גמול ושכר טרחה במסגרת ההסתלקות, יש לעשות כן לאורם של העקרונות המנחים הקבועים בסעיפים 22 ו-23 לחוק.
לאחר שבחנתי את בקשת האישור ושקלתי את בקשת ההסתלקות על נימוקיה, הגעתי למסקנה כי יש לאשר את בקשת ההסתלקות, בנסיבות בהן אין עוד תועלת ממשית בהמשך ניהול ההליך כנגד המשיב, בשים לב לכך שהמשיב תיקן את הליקוי במערכת החיוב המקוון המופעלת על ידו בכל הנוגע לחישוב סכום ההנחה המגיעה לצרכנים וכן חידד את נהליו בכל הקשור ליישום נכון ומדויק של אחוזי ההנחה המוענקים לצרכן באתר המקוון.
סוף דבר
הסתלקות המבקשת מבקשת האישור מאושרת בזאת, מבלי להורות על מציאת תובע חלופי.
אני מורה על דחיית תביעתה האישית של המבקשת ועל מחיקת בקשת האישור.