סעיף 3 לחוק שיפוט בתי דין רבניים (נישואין וגירושין) תשי"ג-1953 קובע:
"הוגשה לבית דין רבני תביעת גירושין בין יהודים, אם על ידי האישה ואם על ידי האיש, יהא לבית דין רבני שיפוט יחודי בכל ענין הכרוך בתביעת הגירושין, לרבות מזונותלאשה ולילדי בני הזוג".
כלומר, החוק קובע בפירוש שניתן לכרוך גם את ענין מזונות הילדים בתביעת גירושין.
המשיב לא טען כלל בכתב התביעה בבית הדין לעניין מזונות מערערים 2-5, ומכאן שהסמכות נתונה לבית המשפט, ואף בית המשפט קמא ציין זאת, אלא שסבר כאמור לעיל, כי אין מקום לפצל את הדיון, מטעמי יעילות.
אולם יש ליתן הדעת לעובדות המקרה דכאן, שכאמור, מדובר בקטינים שהקטן שבהם הינו כבן שנה! האמנם זה המקרה שהמשיב מסוגל לטפל בכל הילדים? הדרישה לקבל המשמרת לגבי כל הילדים מעצימה, לשיטת המערערים, את חוסר תום הלב, ומהווה ניסיון לעקוף את הדרישה לפירוט סכום המזונות המוצע על ידי תובע הכורך בתביעתו סוגיות נוספות.
בפרשת פלמן מציינת כב' השופטת ביניש כדלקמן:
"עם זאת, מן הטעמים שפורטו, אין לקבוע כי בהכרח הערכאה השנייה תיסוג מפני הכרעתה של הערכאה שהקדימה להחליט בשאלת הסמכות. בשל עיקרון הכיבוד ההדדי בין הערכאות, אני סבורה כי רק במקרים חריגים, ובהתקיים "טעם מיוחד" שיצדיק זאת, תחליט הערכאה השנייה בשאלת סמכותה לידון בסוגיה שנתבעה בפניה, על אף שהערכאה האחרת כבר החליטה כי בסמכותה לידון באותה הסוגיה ממש.
כפי שמציין כב' השופט שפירא, דיון חוזר בסוגיה זו לגופה מוביל למסקנה כי הסמכות לידון בענין מזונות הילדים מסורה לבית המשפט לעינייני מישפחה, ובהתאם יש לקבל את העירעור בחלקו, כאמור בפסק דינו של כב' השופט שפירא.
...
מכאן, כפי שציין בית המשפט קמא, בית הדין לא קנה סמכות לגבי מזונות הילדים, ולפיכך דין התביעה למזונותיהם להתברר בבית משפט קמא, וכך נקבע בזאת.
התוצאה היא אפוא, שאציע לחבריי לקבל את הערעור בעמ"ש 29909-01-11 בענין סמכות בית המשפט קמא לדון בנושא מזונות הקטינים, ולדחות את הערעור בעמ"ש 29834-01-11 בענין סמכות בית המשפט קמא לדון בנושאים האחרים שנכרכו.
כפי שמציין כב' השופט שפירא, דיון חוזר בסוגיה זו לגופה מוביל למסקנה כי הסמכות לדון בענין מזונות הילדים מסורה לבית המשפט לענייני משפחה, ובהתאם יש לקבל את הערעור בחלקו, כאמור בפסק דינו של כב' השופט שפירא.