מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעות הדדיות בנוגע להסכם שכירות מחסן

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הצדדים בהליך זה הגישו תביעות הדדיות.
אשר למסמכים המפורטים בסעיף 4 (א' ו-ב') – המשיבים טענו כי אין בידיהם מסמכים הנוגעים להסכם השותפות/ השקעה מעבר לאלו שצורפו לכתבי הטענות וכי הסכם השכירות שנחתם על ידם צורף לתגובה ומעבר לכך, אין בידיהם מסמכים נוספים.
כידוע, חובת גילוי המסמכים חלה רק על מסמכים שנמצאים בידיו של אחד מבעלי הדין או בשליטתו ולא מקום בו הוא נידרש לייצר מסמכים שאינם קיימים (רע"א 6715/05 מחסני ערובה נעמן בע"מ נ' אינזברג פ"ד ס(3) 264(2005); ברע (ארצי) 24447-12-17 מאיר דהן נ' ידיעות אחרונות בע"מ (7.1.18)).
לפיכך, אף אם אקבל את טענת המבקשת לפיה עשויה להיות רלבאנטיות מסוימת למידע המבוקש להליך, הרי שמידת תרומתו לקיומו של דיון יעיל וענייני מצומצמת, שכן אין בו כדי לבסס את עילת התביעה באופן ישיר.
...
לנוכח המפורט - דין הבקשה להידחות.
לכך יש להוסיף, כי מקובלת עלי טענת המשיבים לפיה הדרישה לפירוט הפעולות לאיתור ספקים היא במהותה דרישה למתן צו לשאלון, הליך לגביו נקבע בפסיקת בתי הדין לעבודה כי יינתן במקרים חריגים המצדיקים זאת ובנסיבות בהן יש קושי לברר את השאלות האמיתיות השנויות במחלוקת, וכאשר האמצעים הדיוניים האחרים אינם מאפשרים בירור תקין של ההליך (בר"ע (ארצי) 1534-04-11 לודמילה קוצ'וק נ' חברת החשמל לישראל (5.5.11)).
לא מצאתי כי המדובר במקרה חריג וכי מתקיימים התנאים שנקבעו בפסיקה ועל כן אין מקום להיעתר לבקשה גם מטעם זה. סוף דבר – הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

הם לא רצו לעזוב והוא רימה אותם, לכן אמר לו שהוא לא יעזוב ולא ישלם כחודשיים נותר שם מבלי לשלם ובסוף סיימו את העניין בלחיצת ידיים וסיכום שלא יהיו תביעות הדדיות.
הוא מיפרט אודות פגישת התובע והנתבע 1 ומספר כי התובע ידע אודות מטרת השכירות וכי גם הוא לא ידע שמטרת השכירות הנה "מתבן" למרות שמדובר בתנאי מהותי בהסכם ובאיסור של ר.מ.י. מחקירתו הנגדית עלה כי הוא בסך הכל עובד שכיר.
מאחר ועל פי חוזה השכירות שהו הנתבעים במושכר מחודש ינואר 2013 ועד לחודש אפריל 2015, לא ניתן לתבוע מהם תשלומים מעבר למועדים אלו, כך שיש להפחית מסכום התביעה את החיוב של רמ"י לשנים 2011 ו-2012.
הוכח מעדות התובע כי ידע מה עסוקם של הנתבעים, אך הדבר לא הפריע לו. למעשה התרשמתי כי כל הצדדים ידעו והתנהגו כשוכרים ומשכיר בתחום העיסקי, כי כל הצדדים היו מודעים לסיכונים, וכי היה מדובר בחוזה בלתי חוקי הנוגד את תקנת הציבור, על מנת להתל ברמ"י ולאפשר לתובע להפיק רווחים מהשכרת המחסן ולנתבעים להנות משכירת המחסן בדמי שימוש מופחתים.
...
לאור העובדה שסבור אני שהצדדים אל אמרו את כל האמת בטיעוניהם ובעדויותיהם בבית המשפט והעלימו פרטים מבית המשפט, לא מצאתי להתערב ולהפעיל שיקולי צדק במקרה זה. הנתבעים הסכימו לתנאי שניתן יהיה לפנותם באופן מיידי ואכן התפנו תוך זמן קצר, וכפי שהעידו, נהגו לשכור במשך שנים מחסנים במושב.
מכאן אני סבור כי לקחו על עצמם הסיכון שהשקעותיהם תרדנה לטימיון במודע וזאת תמורת דמי שכירות נמוכים.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את תביעת התובע נגד הנתבעים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

ראו ע"א 4228/11 חמאד אבו עג'אג' נ' מדינת ישראל (15.12.14): "... הטעם לדבר נעוץ בהנחה כי מיסמך שנערך בסיום מו"מ ממצה בין הצדדים ונחתם על ידם, משקף את מפגש הרצונות בין הצדדים וממצה את התחייבויותיהם האחד כלפי רעהו." מן כלל אל הפרט על סמך ניסיונם בהתקשרות בחוזה 2007 לתקופת שכירות קצרת מועד בתנאים מוגבלים בהתאם, הסכימו הצדדים בשנת 2008 להרחיב ההיתקשרות ביניהם, הן אשר לשטח המושכר והן בנוגע לתקופת השכירות, דמי השכירות ושאר תשלומים והתחייבויות הדדיות.
כך גם קבע פסק הדין בתביעת הפינוי (עמ' 7 ש' 30 – עמ' 8 ש' 6) – "אלא שלאחר החזרת המחסן, התובעת לא אפשרה עוד לנתבעת לבצע התיקון. .... שוכנעתי כי התובעת היא זו שסרבה לאפשר לנתבעת לתקן את הנזקים, וראה בעדות אבשלום,כי מרגע סיום השכירות, אין שום הצדקה לאפשר לנתבעת לתקן: "אני לא אתן לו לדרוך במבנה ברגע שסיים את השכירות, דבר שני, הוא עשה לי מספיק נזק." (עמ' 13 שורה 15).
...
מעבר לצורך אעיר כי מעדות אוחנה בדיון (עמ' 84 ש' 9-28) עולה כי בפועל הקיזוז האמור לא התבצע ולא הוכח כי השוכרת חויבה על ידי נביעות בסכום זה. לסיכום התביעה שכנגד מצאתי לנכון לקבל טענת התביעה שכנגד בנוגע לחיוב ביתר בתשלומי חשמל ולקבוע כי לשוכרת יוחזרו הסכומים שעלה בידיה להוכיח כי שולמו בייתר.
סוף דבר התביעה נדחית.
התובעת תשלם לנתבעת סך של 187,890 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בסעיף 4 ז להסכם נקבע, כי התובעת אחראית לקבלת אישור הצבה של השלט על המושכר, מעירית ירושלים ותישא בעלויות הרלוואנטיות לצורך כך. סעיף 4 ח קבע כי במקרה של תביעה להסרת השלט או הסרתו בפועל, על ידי גורם כלשהוא, תמשיך הבעלות המשותפת בשלט והצדדים במשותף יחליטו מה יעשה בשלט שהוסר.
באשר לסעיף 4 ח' להסכם השכירות העוסק בויתור ההדדי, לטענת התובעת מדבר על ויתור רווחים ולא החזר השקעה.
כיום, לאחר שהשלט נמצא משך כארבע שנים במחסן, ערכו נמוך מאד (ככל וקיים ערך).
...
וגם מטעם זה דין התביעה להידחות.
אשר על כן, דין התביעה להידחות.
התובעת תשלם לנתבעים הוצאות ההליך הנדון בצירוף שכר טרחת עו"ד בסך 10,000 ₪ כולל מע"מ. קביעת שכר הטרחה לקחה בחשבון את העובדה כי לא נוהל הליך הוכחות ופסק הדין ניתן על סמך הראיות שהוצגו בדיון הראשון.

בהליך תביעת פינוי מושכר (תפ"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

בכתב ההגנה נטען, בתמצית, כדלקמן: הנתבע שכר את המושכר בהתאם לחוזה השכירות, לאחר מכן התעוררה בין הצדדים מחלוקת לגבי המחסן (אם הוא חלק מהמושכר) ובסופו של דבר הוסכם שהנתבע ישלם תוספת דמי שכירות ביחס אליו.
דיון והכרעה לצדדים טענות הדדיות בנוגע להפרת חוזה השכירות כאשר כל אחד טוען שזולתו הפר את ההסכם, עם זאת התובע דורש את פינוי הנתבע מהמושכר ואילו הנתבע מעוניין להשאר במושכר חרף הנזקים לכאורה שנגרמו לו מהמשכיר.
לפיכך בשלב זה של תביעת פינוי בסדר דין מהיר, לא מצאתי שיש מקום או צורך לידון בטענות הצדדים בדבר הפרות הדדיות של ההסכם, וכל שיש לבחון הוא האם ניתנה הודעה מראש של התובע לנתבע אודות סיום ההיתקשרות.
...
מבלי לגרוע מכך, הרי שכשהגישה התובעת את כתב התביעה, היא המציאה בכך את ההודעה לנתבע אודות פינוי המושכר בהתאם לסעיף 4.18, כאמור לעיל, ולפיכך וכפי שהובהר קודם (ס' 21 לפסק הדין) - יש לקבל את התביעה.
לאור האמור אני מורה כי על הנתבע לפנות את המושכר בתוך 90 ימים מהיום.
המזכירות תמציא החלטתי לצדדים ותסגור את התיק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו