הפירסום הכפול מכיל מידע שקרי ומנותק כל קשר מהמציאות וביטויי גנאי, ייחוס מעשים ומטרות שאין האוזניים יכולות לשמוע, כגון: "אחיך הוא פסיכופט", "לשים מטען חבלה ברכב", "אתם שותפים לניסיון לרצח", "השטן הראשי ברוב התגלמותו הוא אחיך". התובע הביע תדהמה מתוכן ההודעות שנכתבו ע"י הנתבעים, הרי שבמשך שנים טיב הקשר ביניהם היה מכבד וטוב המושתת על ערכים של כבוד המשפחה, תמיכה ואף חיבה הדדית.
הנתבעים טענו כי מאז ומעולם ניסו להשכין שלום בין בני הזוג, אך התובע נוהג באופן אלים, כרודן, והוא עצמו משתמש בביטויי גנאי כנגד בתם, לרבות "מאחל" לה ללקות במחלת הסרטן.
גם הביטוי "הוא תובע אותה למזונות ולא להיפך" אשר ככלל עשויה להשמע כציון עובדה פשוטה, במסגרת תאור הליכים משפטיים בין בי זוג לשעבר, מקבלת משמעות שונה כאשר היא מובאת בקונטקסט הכללי של הפירסום, והצגת התובע כמי שמבקש לפגוע בכל דרך בגרושתו, שהגם שהוא בעל אמצעים גורר אותה להליך משפטי ודורש ממנה מזונות.
ובהמשך: "ולה מותר לכתוב על הבת שלי הודעה שהיא שטן? לא כתבתי לתבוע אלאל כתבתי לאחותו. איתו לא דברתי...כן, רציתי שאחותו תדע פשוט מה אח שלה עשה שלא תבוא בטענות לבת שלי כשהיא השטן פה. מזה אני נפגעתי".
נשאלת השאלה, האם בנסיבות הנ"ל, ניתן לראות בנתבעים כמי שהגיבו בתום לב לפירסום לשון הרע קודם, ובכך מוגנים הם מפני אחריות לפירסום? לצורך מענה לשאלה זו, יש חשיבות למס' אלמנטים: ראשית, פער הזמנים בין ההודעה שקבלה אירית, בשעה 15:51, לבין הפירסום שנשלח בשעות 20:40 ו- 20:42.
...
אני סבורה שיש להתייחס לפרסום כאל פרסום אחד, למרות שהתקבל בכפילות.
סוף דבר
בהתאם לפסיקה הנ"ל, ובהינתן השיקולים שפירטתי לעיל, אני מוצאת לחייב את הנתבעים לשלם לתובע, יחד ולחוד, פיצוי בסך 8,000 ₪.
עוד אני מורה לנתבעים לפרסם, בהודעה שתישלח לחני עם העתק לתובע, התנצלות על החלק בפרסום שייחס לו מעורבות בהנחת המטען כאמור ועל החלק בפרסום שייחס לו "חשבון פתוח וארוך עם משטרת ישראל", וזאת בתוך 14 יום ממועד קבלת פסק הדין.