בפניי שתי תביעות הדדית לפצוי בגין פירסום לשון הרע, של צדדים מתגוררים יחד בבניין דירות, בשל פרסומים שונים הנוגעים לניהול וועד הבית בבניין, כאשר לטענות הצדדים פרסומים אלו עולים לכדי לשון הרע, ומהוים עוולה המזכה בפצוי בהתאם לחוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965 (להלן: "החוק").
רקע כללי:
תביעות אלו עניינן, סיכסוך בין שכנים שעיקרו נוגע לניהול וועד הבית בבניין בו מתגוררים הצדדים.
תמצית טענות הצדדים בתיק הראשון:
לטענת ריטה, שכנה מוריס פירסם עליה מספר פרסומים שעולים, לטענתה, לכדי לשון הרע.
המלומד א. שנהר בספרו "דיני לשון הרע", הוצאת נבו, עמ' 131-132 קבע כך בעיניין:
"נראה כי לצורך הכרעה בשאלה, האם מהוים דברי גידוף "לשון הרע", ישקול בית המשפט לא רק את הנורמות החברתיות במקום שבו נאמרו הדברים, אלא גם את נימת הדיבור, את הקול ואת ההקשר שבהם נאמרו הדברים, ואם יתברר שהדברים נאמרו ברוגז ובכעס או תוך חילופי עלבונות, ייטה בית המשפט שלא לראות בדברים "לשון הרע" המקימה עילת תביעה על פי החוק".
לא כל מי שאומר על חברו "גנב" או "גנבת" יחויב בתשלום פיצוי בגין הוצאת דיבה, אך כאשר לפירסום זה מתווסף תאור הגנבה, כמו במקרה הנידון כאשר מוריס פירסם שריטה גונבת את כספי ועד הבית, הרי מאחר ומוריס לא הצליח להוכיח את אמתות הפירסום, הרי שיש בזה לשון הרע וריטה זכאית לפיצויים ( ראה בעיניין זה תא (ת"א) 28235-02-20).
...
סכום זה משקף את החומרה שבהאשמה ספציפית כלפי ניהול כספי ועד הבית על ידי ריטה, והפניית הפרסום כלפי קבוצה אנשים הנוגעת בדבר מחד, אך מאידך הוא משקף גם את מבחן הדברים על רקע ההתבטאות הבוטה של הצדדים האחד כלפי משנו ועל כך שבסופו של דבר מדובר בקבוצת אנשים קטנה שנחשפה לפרסומים אלו , ואשר ידעה לבחון אותם מתוך היכרות עם שני המעורבים.
לאור האמור לעיל התביעה בתיק השני (66510-10-18 נדחית.
סוף דבר:
לאור האמור לעיל אני מקבלת את התביעה בתיק 34362-05-18 באופן חלקי וקובעת כי על מוריס לפצות את ריטה בסך של 5,000 ₪ בתוספת שכ"ט עו"ד בסך של 2,000 ₪ וזאת תוך 30 יום.