מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעות בגין רכישת מכשיר לייזר להסרת שיער פגום

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עסקינן בסכסוך עסקי מורכב בין המערערת, קוסמטיקאית בעלת מכון לטיפולים אסתטיים, לבין המשיבה 1 (להלן: "גלאקסי"), חברה העוסקת ביבוא ומכירה של מכשירים להסרת שיער ולטיפולים אסתטיים, ומנהלה, המשיב 2 אברהם גל (להלן: "גל").
המערערת אף היתרברבה בשיחה שהוקלטה כי היא "מבינה בדברים האלה. הרמתי חברות גדולות ממכם ..." כך גם תבעה בשנת 2009 חברה מתחרה לגלקסי בגין פרשה דומה (חברת נובה לייזר), ותביעתה נדחתה.
המשיבים טוענים כי היה עליהם להיתמודד עם דרישותיה הסחטניות של המערערת להשבת כספה, לאחר כ- 17 חודשים בהם השתמשה במכשיר שרכשה, ותוך שהמערערת משמיעה כלפיהם איומים שונים ומשונים, לרבות איום כי תכניס את גל לבית הסוהר ותיסע לכנס רופאים באילת כדי "לעשות לו בושות". כך גם נאלצו המשיבים להיתמודד עם תלונות שווא שהגישה נגדם למשרד הבריאות, מס הכנסה ומע"מ, שהביאו לעריכת פשיטה על ביתו של גל, וכן נאלצו להיתמודד עם נסיון של המערערת לפגוע ביחסיהם עם פאלומר מתוך מטרה לגזול את הזכיון שקבלו ממנה.
ראשית לכל, הכלל הוא שערכאת העירעור אינה נוטה להתערב במימצאי עובדה ומהימנות, אלא במקרים חריגים: "כידוע, ערכאת העירעור לא תתערב בממצאים העובדתיים ובקביעות מהימנות שקבעה הערכאה דלמטה, אלא במקרים יוצאי דופן, כגון במקרים שנפל בהכרעתה של הערכאה הראשונה פגם היורד לשורשו של עניין, או כשהדברים אינם מבוססים על פניהם ... לכלל זה משנה תוקף שעה שהכרעה מתבססת על קביעות באשר למהימנותם של עדים ... " (ע"א 8423/06 ראובן שדה נ' אליעזר לוינזון (פורסם בנבו, 10.08.2010)).
לטענתה, טוביה אמר למירב יהב, חברתה של המערערת, כי המערערת סובלת ממניה דפרסיה, אך בית המשפט קמא כלל לא היתייחס לתביעתה בגין פירסום זה. טענה זו בדין יסודה, שכן אין בפסק הדין כל היתייחסות לטענה זו. ברם, לגופו של ענין, אין בכך כדי לשנות את התוצאה אליה הגיע בית המשפט קמא, שכן טוביה כלל לא נתבע לדין על ידי המערערת, ואין מקום לפקוד לחובתם של המשיבים את אמירתו זו של טוביה.
...
לא מצאנו כי במקרה שלפנינו ישנה הצדקה להתערבות כזו.
סוף דבר, מכל הטעמים שפורטו לעיל, באנו לכלל מסקנה כי יש לדחות את הערעור.
המערערת תשלם למשיבים את הוצאות הערעור בסך 23,600 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

השיק שהופקד וחולל, אינו חלק מתמורת המכשיר, אלא נימסר לנתבעת בגין רכישת ידית G, והנתבעת לא הספיקה להודיע לבנק שלא להפקידו.
הבקורת של חוקרי מע"מ העלתה כי אין כל פגם בניהול החשבונות של הנתבעת, וכי לתובעת הוצאו חשבוניות עבור כל תשלום ששילמה.
עדויות התביעה בחקירתה אישרה התובעת, כי במקביל לתביעה דנן, היא מנהלת תביעות נוספות: תביעת לשון הרע כנגד חב' נובה לייזר (שאינה חלק מתיק זה) ומנהלה עופר ג'רסי שמהם קנתה מכשיר אחר, שאינו נשוא תביעה זו. מדובר במכשיר להסרת שיער מסוג אריה שרכשה מנובה לייזר.
...
סוף דבר התובעת תשלם לנתבע פיצויים בגין כל עוולות לשון הרע שביצעה כלפיו בסך כולל של 55,000 ₪.
כן תשלם התובעת לנתבעים, ביחד ולחוד, בגין דחיית תביעתה הוצאות שכר טרחה בסך 30,000 ₪.
בנוסף, בגין התביעה שכנגד, תשלם התובעת לנתבעים, ביחד ולחוד, הוצאות אגרה ובנוסף, שכר טרחה בסך 20,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

עניינן בתביעה להשבה כספית מחד, בגין טפול רשלני להסרת שיער ולפצוי כספי, מנגד, בין היתר, בשל לשון הרע.
תמצית כתבי הטענות וקורות ההליך אין מחלוקת בין הצדדים כי התובע רכש מן הנתבעת טפול להסרת שיער בלייזר, ואף טופל חלקית כאמור.
במהלך עדותה הראשית של הנתבעת הובהר כי בדעתה להסתמך על סרטונים המצויים במכשיר הטלפון הנייד שלה.
כבר בטיעונו זה של התובע נעוץ קושי, שכן אי השלמת הטיפולים אינה מתיישבת עם טענה לפגם בהתנהלות הנתבעת (ככל ולא הוכח גרם נזק, או גרם נזק החורג מן הסביר בנסיבות).
חיובו של התובע בגין אלה מרחיק לכת בעיניי, מה גם שגובה הנזק הנטען לא הוכח.
...
למצער אני מקבל את גרסתה לפיה היא לא הבטיחה לתובע כי הטיפול יצליח באופן מלא, בכל מקרה.
משכך, דין תביעתו להידחות.
העולה מכל המקובץ הוא כי דין התביעה העיקרית, כמו גם התביעה שכנגד, להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2007 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

התובעות – אפילטוריות העוסקות בתחום הסרת שיער – רכשו מהנתבעת מכשיר המכונה "קריסטל", שייעודו הסרת שיער בלייזר.
ביסוד תביעתן מונחת הטענה, כי המכשיר סבל מ"אי-התאמה": הוא לא סיפק עוצמת אנרגיה בערך של 22 ג'אול לסמ"ר כפי שהובטח ע"י הנתבעת, ועל כן לא השיג תוצאות אפקטיביות של הסרת שיער.
יפים לכאן דבריו של א' זמיר בספרו עיקרון ההתאמה בקיום חוזים (תש"ן-1990) בע' 154-155: "על יסוד תאור זה של הגורמים הטיפוסיים לאי התאמה, ולאור נסיון החיים, ניתן לקבוע כי בדרך כלל הצד אשר יכול למנוע או להפחית את הסיכון של אי ההתאמות באובייקט החוזה בעלות נמוכה יותר הוא הצד שקיבל עליו לספק את האובייקט: המוכר לגבי הממכר, המשכיר לגבי המושכר, והקבלן לגבי המלאכה. בדרך-כלל יש לו מידע רב יותר על האובייקט, ומומחיות גדולה יותר לגביו. כאשר הוא היצרן של הנכס או המבצע של המלאכה, הוא יכול נקוט אמצעי-זהירות שיפחיתו את הסכנה של קיום פגם בתוצר הסופי. אם הוא מעסיק אנשים אחרים שיבצעו את המלאכה עבורו, הוא זה שיוכל לבחור באנשים היותר מתאימים לשם כך. כאשר הוא רוכש את האובייקט (או חלקים ממנו) מספקים אחרים – בידיו אפשרות נוחה יותר לערוך בירורים לגבי אמינותו של אותו ספק ואיכות מוצריו. בידיו השליטה באובייקט עד מסירתו לנושה, והוא זה שיכול להבטיחו מפני פגיעות בתקופה זו. הוא אף יכול להשפיע (למשל באמצעות הוראות-שימוש מתאימות), על האופן שבו ישתמשו באובייקט לאחר העברתו למקבל. גם כאשר מספק האובייקט הוא אדם פרטי (כמו משכיר דירה או מוכר של מכשיר משומש), בידיו מידע מלא יותר על מצבו ותכונותיו, מידע שמקורו בעצם החזקתו ושימושו באובייקט". במקרה דנא, השאלה העומדת לבירור היא עובדתית.
מכח קל וחומר, מקום בו הנכס נשוא ההשבה שימש את הרוכש לצורך מסחרי, הרי שהרווח שהופק נבע מ"רכושו של אחר", ועל הרוכש להשיבו למוכר.
...
אני דוחה את תביעת התובעות בראש נזק זה. החזר הוצאות להשבת אמון הלקוחות – התובעות כבר פוצו חלקית בענין זה במסגרת אובדן שעות עבודה.
על כן אמנע מלהיזקק לתניה חוזית זו. התוצאה היא שאני מקבלת את התביעה בחלקה, כמפורט לעיל.
הנתבעת תשלם לתובעות את הוצאותיהן בהליך זה (אגרה, שכר בטלת עדים ושכ"ט מומחה שלא כוסו בס' 51 לעיל), וכן שכ"ט עו"ד בסך של 15,000 ₪ + מע"מ כחוק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2011 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

כללי: לטענת המבקשת, מהותה של התובענה, אשר הוגשה ע"י אסתטיקה מרכזים רפואיים (אילת) בע"מ, המפעילה מרכז המעניק טיפולים אסתטיים בעיר אילת (להלן: "אסתטיקה" או "התובעת" או "המשיבה"), הינה בטענה כי מדטכניקה בע"מ, אשר הייתה המפיצה של מוצרי לומניס עד ליום 24.3.07 (להלן: "מדטכניקה"), נתנה מידע (הדרכה) שגוי, וכי הוספת לומניס כנתבעת נעשתה אך ורק על מנת להכניס לתיק נתבעת שהיא "כיס עמוק". נימוקי הבקשה-בתמצית לטענת לומניס, בהעדר ראיות כנגדה, יש לדחות את התובענה כנגדה כבר בשלב זה, שהריי התביעה אינה תביעה לפיצוי בהתאם לחוק האחריות למוצרים פגומים, תש"ם-1980, אינה תביעה להפרת "הסכם" בין התובעת לבין לומניס.
בענייננו, בכתב התביעה נטענו טענות כנגד שתי הנתבעות, בין היתר בגין התנהלותן הרשלנית, המפירה והמונופוליסטית בכל הקשור למכשירי הסרת שיער בלייזר מתוצרת המבקשת אותם רכשה התובעת באמצעות מדטכניקה ולפיכך שתי הנתבעות הינן בהתאם לאמור בכתב התביעה, מעוולות לכאורה יחד ולחוד כלפי התובעת.
...
בשים לב, לדברים שנאמרו בע"א 194/87 סאלח נ' רשות הפיתוח, פ"ד מד(2) 185, 187: כי "בשלב הנוכחי, בית המשפט אינו מברר את אמתות העובדות ואינו בוחן ראיות, אלא יוצא מתוך הנחה שהתובע יצליח להוכיח את כל העובדות להן טען", הרי שיש לשמוע עדויות בטרם הגעה למסקנה כי תביעת התובעת משוללת יסוד בעילות הנטענות לגבי המבקשת.
סוף דבר 1.
לאור כל האמור לעיל ובנסיבות העניין, אינני רואה כל סיבה והצדק, להעתר לבקשת המבקשת, ולנקוט בצעד כה דרסטי של סילוק התובענה, שכן יש לתת למשיבה את יומה בביהמ"ש, לנסות ולהוכיח את טענותיה, ומכאן שדין הבקשה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו