הנכס הראשון, ממוקם ברחוב יפו 63 בירושלים ומצוין ברשומי הערייה כנכס שמספרו "135".
תקופת החוב הנטען בגין הנכס הראשון, היא לשנים 2003-2004.
לא זו אף זו, לטענת הנתבע, כאמור, לא נשלחה התראה כדין בטרם הגשת התביעה בסדר דין מקוצר בלישכת ההוצאה לפועל, והתובעת אף בוששה לפעול במסגרת תיק ההוצאה לפועל, כך שלמד על הגשת התביעה נגדו רק בשנת 2016, עת הומצאה לידיו אזהרה.
ואולם, מחדל זה של הערייה בא אל פיתרונו בכך שהתאפשר לנתבע, כאמור, להגיש תצהיר נוסף מטעמו, לאחר הגשת תצהיר הערייה (ברגיל מוגשים תצהירי הצדדים בתביעה בסדר דין מהיר בו זמנית), ואינני סבור, נוכח פיתרון זה, כי נגרמה פגיעה דיונית או מהותית בנתבע כתוצאה מהאיחור בהגשת המסמכים.
כל זאת, מעבר לעובדה הבסיסית, שלפיה כמי שהחזיק בנכס למשך תקופה מסוימת, היה על הנתבע לדעת, כי עליו לשלם ארנונה בגין אחזקתו בנכס בתקופה זו.
הנתבע טען גם כי רשומי הערייה לקו בהתעלמות מכך ששינה את שם משפחתו, מ"אסולין", ל"מאור", כך שלא ניתן ליתן בהם אמון.
...
בנסיבות אלה, דין התביעה להידחות בכל הנוגע לנכס הראשון האמור, וזאת מבלי להידרש לטענות הנוספות שהעלו הצדדים לגביו.
ואולם, בשים לב לכל האמור לעיל, בנוגע לדחיית טענת השיהוי ולמודעתו לכאורה של הנתבע לקיום החוב, ולכך שהנתבע, כמי שהחזיק לכאורה בנכס השני בתקופה האמורה, נשא באחריות לשלם ארנונה בגינו במועד (או לשאת בתוצאות הנובעות מהפרת חובה זו), דין טענה זו אף היא להידחות.
סיכומו של דבר, התביעה נדחית בנוגע לנכס הראשון ומתקבלת בנוגע לנכס השני.
הנתבע ישלם לתובעת, סך של 4,794 ₪, בצירוף ריבית והצמדה לפי חוק הרשויות המקומיות (ריבית והפרשי הצמדה על תשלומי חובה), תש"מ-1980, ממועד הגשת התביעה ללשכת ההוצאה לפועל ועד למועד התשלום בפועל וכן הוצאות משפט בסך של 750 ₪.