מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעות אסיר לאובדן ציוד במעברי בית סוהר

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בפניי שתי תביעות מאוחדות שהגיש התובע, אסיר לשעבר, בגין טענה לאובדן ציוד, במהלך שני אירועים שונים, במהלך מעבר מבית כלא אחד לשני.
שתי התביעות הוגשו באותו חודש, כאשר בתביעה שמתחילה במספר 60214 (להלן: "התביעה הראשונה") טען התובע שבתאריך 4.3.14 הודיעו לו בפתאומיות על המעבר מבית סוהר "אלה" לבית סוהר "דקל", כאשר לא אפשרו לו שהות לארגן את הציוד שלו באופן מסודר.
...
בתביעה שמתחילה במספר 60224 (להלן: "התביעה השנייה") טען התובע כי בתאריך 19.11.14 הודיעו לו כי הוא עובר מבית סוהר "דקל" חזרה ל"אלה", אולם בסופו של דבר החזירו אותו ל"דקל" אך חלק מהציוד שלו אבד בינתיים, שכן אותרו רק 4 תיקים ובהם ציוד מתוך 5 תיקים אותם החזיק.
לאחר שעיינתי ברשימת הפריטים הנטענת - אני קובעת כי הנתבעת תשלם לתובע סך של 2,000 ₪ בגין הציוד שאבד באירוע הראשון.
בעניין הערכה על דרך האומדנא במקרים דומים ראה: ת"ק 10315-12-13 אביטן (אסיר) נ' שירות בתי הסוהר - כלא צלמון (פורסם במאגרים משפטיים), שם נקבע כדלקמן: "באשר לשווי הציוד (ביגוד, הנעלה ומוצרי חשמל/אלקטרוניקה): צודקת הנתבעת בטענתה כי התובע לא הוכיח את שווים, שכן אלה לא נרכשו בקנטינה (לפי הפירוט בת/7). כמו כן, לא מדובר בביגוד וציוד חדש, ולפיכך, גם לו ניתן היה לקבל את הערכתו של התובע באשר למחירם בעת הרכישה, לא ניתן היה על סמך נתון זה להעריך את שווים בעת שאבדו. בנסיבות אלה, אין לי אלא להעריך את השווי על דרך האומדנא..". וראה גם: ת"ק 61784-01-12 טימור וסילב נ' שירות בתי הסוהר (פורסם במאגרים משפטיים), שם נקבע כדלקמן: "..בכל הנוגע להיקף נזקיו של התובע, לא הוצגו כל ראיות לעניין שווי התפילין שרכש לו אביו וכן לא הוצגה כל ראיה בכל הנוגע לשווי התפילין החדשות אותן רכש לטענתו. עדותו של התובע לכך שמדובר היה בתפילין בעלות ערך רגשי מקובלת עליי ונחזתה בעיניי כאמינה וכך גם עדותו לעניין רכישת תפילין חדשות. בהתחשב באמור לעיל, הנני מעריך את הנזק אשר נגרם לתובע בגין אובדן התפילין וכן בגין עוגמת הנפש אשר נגרמה לו כתוצאה מכך, על דרך האומדנא, בסך של 4,000 ₪..". את הטענה לגבי הגבלת האחריות לציוד אין לקבל ולו מהטעם שלא הוצג בפני כתב התחייבות חתום על ידי התובע (ראה סעיף טו לפקודה שצורפה לכתב ההגנה).
מאחר וקיבלתי את התביעה בנוגע לאירוע הראשון ואולם דחיתי את התביעה בנוגע לאירוע השני – אני קובעת כי אין צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום ברמלה 24 אוגוסט 2016 ת"א 35247-04-15 אביטן(אסיר) נ' שירות בתי סוהר בפני כב' השופט ד"ר עמי קובו, סגן הנשיאה תובעים רפאל אביטן (אסיר) נתבעים מדינת ישראל שירות בתי סוהר ב"כ התובע: עו"ד"ד ראני רושרוש ב"כ הנתבעת: גב' איה טל, מתמחה פסק דין
התובע הנו אסיר, ולטענתו השב"ס איבד ברשלנות ציוד ששייך לו. על-פי האמור בכתב התביעה התובע שהה במועד הרלוואנטי בבית הסוהר רימונים באגף מס' 6.
בתאריך 4.1.15 הועבר התובע מבית הסוהר איילון לבית-הסוהר רימונים, ובמסגרת המעבר הועבר גם ציודו של התובע והתקבל באפסנאות של כלא רימונים.
...
כך גם לא שוכנעתי כי חל שיהוי במועד שבו העלה התובע את טענותיו בפני השב"ס. סוגיית הוכחת הנזק סבורני כי לא עלה בידי התובע להוכיח את שיעור הנזק כטענתו.
בנסיבות אלה, כאשר מדובר בעדות יחידה של התובע, ללא שום תימוכין, סבורני כי לא ניתן להסתמך עליה (ראו סעיף 54 לפקודת הראיות [נוסח חדש], תשל"א-1971).
סוף דבר אשר על-כן, אני מורה כי הנתבעת תשלם לתובע סך של 4,000 ₪.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בתביעה הראשונה המשיב טען, כי ביום 4.3.2014 במהלך מעבר מבית סוהר אחד למישנהו אבד לו תיק ובו בין היתר: שעון יד של ראדו, פרטי לבוש של חברות מותגים מובילות, שני זוגות נעליים, מגבות, כלי מיטה מכונת תספורת, דיסקמן ודי.וי.די (להלן: "הציוד").
המבקשת טוענת כי למעשה פסיקת בית המשפט קמא משמעותה שניתן יהיה לפסוק פיצוי לאסיר בגין אובדן ציוד בין כותלי הכלא, כאשר הוא אינו נידרש להוכיח כי אכן אבדו לו פריטים מסוימים, או כי פריטים מסוימים היו ברשותו ואינם; וכאשר אותם פריטים שטוען המשיב שאבדו לו הנם חפצים האסורים בהחזקה בכותלי בית הסוהר, או שהם הושגו בדרך אסורה.
בית המשפט סמך את מסקנתו כי אבד למשיב הציוד לו הוא טוען בעיקר על סמך עדותו של המשיב עצמו, וכן על עדותו של מר יצחק פלד - אחראי אפסנאיות בכלא דקל, אשר לדבריו שמע את המשיב מתלונן על אובדן הציוד "בזמן אמת". כל אלו ייתכן ויש בהם כדי להוכיח כי אבד למשיב ציוד בין כותלי הכלא בעת שהועבר מבית סוהר אחד למישנהו, אך לא מעבר לכך.
...
דיון והכרעה לאחר ששקלתי את טענות המבקשת והמשיב, עיינתי בתיק בית המשפט קמא ובכתבי הטענות, החלטתי לפעול לפי סמכותי בהתאם לתקנה 410 לתקנות סדר הדין האזרחי, 1984-תשמ"א, לדון בבקשת רשות הערעור כבערעור ולקבלו, כאשר לא ראיתי צורך בקביעת דיון במעמד הצדדים, שכן המדובר בבקשה הנוגעת לאופן הסקת מסקנות בית המשפט מן הממצאים העובדתיים שנקבעו על ידו.
על אף האמור, מצאתי כי מקרה זה נופל בגדר אותם מקרים חריגים המצדיקים את התערבותו של בית המשפט שלערעור מן הטעמים שיפורטו להלן: מעיון בעדויות ובראיות שהוצגו לבית המשפט קמא ומן הממצאים העובדתיים אשר נקבעו על ידו עולה כי המשיב – התובע - לא הוכיח את תביעתו.
נוכח כל האמור אני מקבלת את הבקשה, מבטלת את פסק הדין של בית המשפט, וקובעת כי המשיב לא הוכיח את התביעה שהגיש לביהמ"ש קמא ועל כן יש לדחותה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

הוסיפו הנתבעים וטענו כי "מקום בו לא יושמה לשון הפקודה לאשורה, היה זה בשל סרוב התובע לפעול על פי לשון הפקודה ולציית להוראות בית הסוהר בדבר שמירת ציודו". עוד טענו הנתבעים שיש לדחות את תביעת התובע גם מהטעם שהתובע לא הוכיח את קיומו של הציוד החסר ברשותו ו/או את שוויו של ציוד חסר זה וכי בכל מקרה אחריות הנתבעת על נזק או אובדן ציוד לאסיר מוגבלת בסכום של 1,000 ₪.
התובע סירב למלא אחר הוראות פיקוד בית הסוהר ולעבור מאגף 9 לאגף 10, ובשל כך נשלח לשהייה בלבד באגף הבידוד ( ראה נספח ג' להגנה ).
...
הוסיפו הנתבעים וטענו כי "מקום בו לא יושמה לשון הפקודה לאשורה, היה זה בשל סירוב התובע לפעול על פי לשון הפקודה ולציית להוראות בית הסוהר בדבר שמירת ציודו". עוד טענו הנתבעים שיש לדחות את תביעת התובע גם מהטעם שהתובע לא הוכיח את קיומו של הציוד החסר ברשותו ו/או את שוויו של ציוד חסר זה וכי בכל מקרה אחריות הנתבעת על נזק או אובדן ציוד לאסיר מוגבלת בסכום של 1,000 ₪.
עוד נטען שיש לדחות את תביעת התובע שהוגשה כנגד נתבעים 1-ו2 גם מהטעם שאין כתב התביעה מגלה עילת תביעה נגדם.
משכך, בנסיבות שלפניי אני קובעת כי היה על הנתבעת לשמור על חפצי התובע ומשלא הגיעו אליו כל חפציו - על הנתבעת לפצות את התובע בגין החפצים שלא הועברו לו. כאן המקום לציין כי אין תביעת התובע מגלה עילת תביעה כנגד נתבעים 1 ו-2 .
משכך, תביעת התובע שהוגשה כנגד נתבעים 1 ו-2 נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בית משפט לתביעות קטנות בבאר שבע ת"ק 32685-03-18 מחמוד(אסיר) נ' כלא נפחא שבס תיק חצוני: בפני כבוד השופטת רחלי טיקטין עדולם תובע חטיב מחמוד (אסיר) נתבעת הנהלת כלא נפחא שב"ס באמצעות פמ"ד ע"י מר אושר טלקר – מתמחה פסק דין
לפניי תביעה של אסיר בכלא נפחא בגין אובדן ציוד, במהלך חפוש שבוצע בתאו בסוף חודש נובמבר 2016.
ויודגש, אין די בכך שבית המשפט מציין, כי קיים קושי אובייקטיבי של התובע - המשיב, להוכיח איזה ציוד בדיוק היה באותו תיק, כמו גם קושי להמציא אסמכתות בדבר שווי הציוד, כדי לבסס הצדקה לעבור לשלב קביעת גובה הנזק על דרך האומדנא.
...
לאור כל האמור לעיל אני קובעת שהתובע לא עמד בנטל המוטל עליו ולא הצליח להוכיח את התביעה.
לסיכום תביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות בסך של 300 ₪ וזאת תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין לידיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו