הנסיבות הצריכות לעניין הן בתמצית אלה:
ביום 16.11.2017 הגיש המשיב, עורך דין במקצועו, תובענה כספית בסדר דין מקוצר על סך 252,135 ₪ כנגד המבקשים, שהיו לקוחותיו.
המבקש טוען, שהמשיב הפר את חובתו האתית כלפיו והגיש כנגד המבקשים את התובענה מושא הליך זה בגין חוב שכר טירחה, אשר שנוי במחלוקת, תוך הסתרת עצם הגשת התביעה מן המבקש על-פני תקופה ארוכה, תוך ניצול החולשה הנפשית והאמון שרחש לו המבקש לצורך קבלת פסק דין בהיעדר הגנה ובעודו ממשיך לייצג את המבקש בעניינים אחרים.
לטעמו של המבקש ההמתנה במשך כ-4 שנים היא ראייה נסיבתית התומכת בגירסת המבקש, אודות ניסיון ההסתרה שבוצע על ידי המשיב במשך שנים, כדי שהמבקש לא יגלה שעורך דינו תובע אותו, ללא ידיעתו, למרות קבלת שכר הטירחה המגיע לו.
המבקש תוהה מדוע המתין המשיב במשך 4 שנים עד לפתיחת תיק ההוצל"פ אם המבקש לא שילם את שכר הטירחה המגיע לו ומדוע המשיך הוא לייצגו באותם הליכים בשעה המבקש חייב בגינם שכר טירחה למשיב.
בנוסף, לא ייחס בית משפט קמא משמעות לטענה, לפיה המסמכים העומדים בבסיס תביעתו של המשיב הם, כך נטען, מסמכים "פקטביים" בשעה שלטענת המבקש שילם הוא למשיב את כל השכר שנידרש במסגרת ההליכים שניהל המשיב עבורו, ומה גם, שהמשיב המשיך לייצג את המבקש גם לאחר הגשת התביעה וזאת לטעמו של המבקש, תוך ניגוד עינייניים ובנגוד להוראות לישכת עורכי הדין.
...
בפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בחדרה (כב' הרשמת הבכירה טלי מירום) מיום 6.10.21 ב-תא"ק 39359-11-17, לפיה נעתר בית משפט קמא לבקשתם של המבקשים והורה על ביטול פסק הדין שניתן כנגד המבקשים ביום 26.12.17, בהעדר בקשת רשות להתגונן, ואולם, בית משפט קמא התנה את ביטול פסק הדין בהפקדת ערובה בסך של 50,000 ₪ בקופת בית-המשפט בתוך 30 יום והוסיף שאם לא תבוצע הפקדת הערובה, יישאר פסק הדין בעינו.
התוצאה מכל האמור לעיל היא, שאני מקבל חלקית את ערעורם של המבקשים במובן זה שחלף הפקדת סכום ערובה בסך 50,000 ₪ כתנאי לביטול פסק הדין מיום 26.12.17 יהא על המבקשים להפקיד סכום ערובה בסך של 25,000 ₪.
בנסיבות העניין שבתיק זה, ומכיוון שבקשת רשות הערעור התקבלה חלקית בלבד, אני מורה שלא יהא צו להוצאות בערכאת הערעור.
כמו-כן אני מורה למזכירות בית-המשפט להעביר את סכום הערובה בסך 7,500 ₪ המופקד בתיק זה לקופת בית משפט השלום בחדרה ל-תא"ק 39359-11-17 על חשבון הערובה של 25,000 ₪ שעל המבקשים להפקיד שם (כפי שכבר כתבתי בפִסקה י"ז דלעיל).