נטען כי הנהלת המלון הפרה את התחייבויותיה כלפיהם בכך שלא סיפקה הגנה מפני פריצה לחדרי האורחים ובכך אפשרה את כניסת הפורץ לחדרם ואת הנזק שניגרם להם.
גדר אחריותו של מלון לשמירת חפצי האורחים פורטה באופן מקיף בפסק דינה של כב' השופטת ז' אגי בת"א (שלום ת"א) 17829/05 בוקריס נ' מלון ישרוטל המלך שלמה, 14.12.08, שם הבהירה כי לטעמה אחריות המלון היא כשומר שכר עקרי:
"נותר לבחון, אם יש לראות במלון כשומר שכר מ'דרגה ראשונה', קרי: השמירה הנה המטרה העיקרית או שומר שכר מדרגה שנייה, ששמירת הנכס היא מטרה טפלה אזי תחול עליו האחריות רק אם התרשל.
מיגזר הדין שניתן כנגד הפורץ, במסגרת ת.פ. 57014-12-13 מ"י נ' דנילוב, עולה כי הנ"ל הורשע בבצוע שלוש מעשי פריצה וגניבה מחדרים בבתי מלון שונים באילת יום אחר יום.
באותם מקרים אשר בהם - לאור טבעו ואופיו של הנזק - קשה להוכיח בדייקנות ובודאות את מידת הנזק ושיעור הפיצויים, אין בכך כדי להכשיל את תביעתו של הנפגע, ודי לו שיביא אותם נתונים, אשר ניתן באופן סביר להביאם, תוך מתן שיקול-דעת מתאים לבית המשפט לעריכת אומדן להשלמת החסר"
כמפורט לעיל, התובעים כשלו בהבאת נתונים שניתן היה להביאם באופן סביר ביחס למרבית ראשי הנזק שנתבעו.
לא מצאתי בסיס לשעור זה ובבחינת מכלול הנסיבות, מצאתי לקבוע פיצוי בגין נזק לא ממוני בשיעור דומה לזה שנפסק בעיניין בוקריס הנ"ל.
על כן, אני מחייב את המלון לשלם לתובעים פיצוי בסך של 5,000 ₪ בגין הנזק הלא ממוני.
...
לא מצאתי בסיס לשיעור זה ובבחינת מכלול הנסיבות, מצאתי לקבוע פיצוי בגין נזק לא ממוני בשיעור דומה לזה שנפסק בעניין בוקריס הנ"ל.
על כן, אני מחייב את המלון לשלם לתובעים פיצוי בסך של 5,000 ₪ בגין הנזק הלא ממוני.
סוף דבר
בעת שהותם במלון נפרץ חדרם של התובעים ונגנבו ממנו חפצים שונים ורובם יקרי ערך.
על כן, אני מחייב את הנתבעים, באמצעות הנתבעת 2, לשלם לתובעים סך של 9,000 ₪.