התביעה והעיקולים הזמניים שהוצאו במסגרת תיק זה, באו לעולם כאיום שנועד להרתיע את הנתבעת, על מנת לסכל את הבקשה שהגיש מר חן לפרוקה של אנדי לאחר שזו לא פרעה חוב פסוק וחלוט בסך של כ- 450,000 ₪ שהיא חייבת לו.
התובע העביר מיגרש באילת שהיה בבעלות אנדי וזאת ללא תמורה לחברת טי.ג'י.קיי שבבעלות שני אחיו, תמורת תשלום חובות של אנדי והעמדת ערבויות כספיות לטובת ימין ולטובת בנק אוצר החייל להבטחת פסקי דין שיינתנו בהליכים נגד אנדי.
אין מחלוקת בין הצדדים, כי עם פרוץ הסיכסוך בין התובע לנתבע, שלח הנתבע ביום 7.5.12 מכתב למר ימין, קבלן העל של הפרויקט בו עבדה החברה, בו המליץ שלא להעביר תשלומים לחברה, כיוון שכספים ששולמו לחברה נעלמו ואין לחברה די אמצעים על מנת להשלים את הפרויקט (נספח 4 לתצהיר התובע).
התביעה נגד אנדי התקבלה, תוך שנקבע כי עבודתו של מר חן הופסקה ביוזמת אנדי והתובע, במועד בו טרם חלפו 30 ימים ממועד סיום שירות המילואים שלו, ואנדי חויבה לשלם למר חן סכומים כמפורט בפסק הדין (פס"ד מיום 28.12.2014).
תביעת אנדי-ימין – ת"א (מחוזי ב"ש) 35394-01-13
לפני הליך זה ובמקביל אליו היתנהלה תביעת אנדי נגד חברת ימין ומנהלה מר דידי ימין ותביעה שכנגד של חברת ימין נגד התובעים בתיק זה.
פסק הדין בתביעת אנדי-ימין ניתן לאחר שהסתיימה שמיעת הראיות בתיק שלפני אולם עובר להגשת סיכומי הצדדים.
הכלל השני הוא כלל השתק הפלוגתא, עליו התבססו השופטים דרורי וצור בפסקיהם והוא הרלבנטי לעניין שלפנינו, לפיו מחסום דיוני מוקם בפני כל אחד מבעלי הדין המבקש להתדיין פעם נוספת על פלוגתא שכבר נדונה והוכרעה בפסק דין קודם, גם אם ההיתדיינות הנוספת מבוססת על עילת תביעה שונה [ראו למשל: ע"א 1041/97 סררו נ' נעלי תומרס בע"מ, פ"ד נד(1) 642, 650 (2000) (להלן: עניין סררו); ע"א 2035/03 לב יסמין בע"מ נ' ת.ג.י. בע"מ, פ"ד נח(6) 447, 452-453 (2004)]" (ע"א 9551/04 אספן בניה ופיתוי בע"מ נ' מדינת ישראל (12.10.2009)).
על כן לא הוכחו פניות כאמור של הנתבעת או מר חן.
גם טענת התובעים כי בעקבות פניות אלה, נידרש התובע לתת ערבות אישית לחברת ימין בנוסף לערבות הבנקאית שניתנה (סעיף 17.4 לתצהירו), אינה מעלה ואינה מורידה שכן טענה זו רלבאנטית אולי לתביעת אנדי-ימין, אך אין היא רלבאנטית לתביעת הבנק מושא תביעה זו.
מכל האמור עולה כי לא הוכחו הנזקים שנגרמו לתובעים בתקופה זו, הקשורים לחוב בבנק מושא התביעה, ולא הוכח כל קשר סיבתי בין פניות הנתבעת או מר חן לחברת ימין והעיכוב בתשלום כתוצאה מכך, לבין החוב האמור.
...
כך, בסעיף 22 לפסק הדין נקבע כי: "בסופו של דבר, צעדים אלה, ככל הנראה, הובילו לכך, שהחברה סולקה מאתר הבניה". וכן, "הנתבע היה מודע לכך שיתכן, כי בשל הצעד בו נקט, החברה תסולק מאתר הבנייה".
השימוש במילים "ככל הנראה" ו"יתכן", כאשר אין מחלוקת כי סילוק אנדי מהאתר ארע כ- 8 חודשים לאחר מכן, ובהעדר הכרעה בענין הקשר הסיבתי בין פעולות הנתבעת ומר חן לבין סילוק אנדי מהאתר, אינה מספיקה כדי לקבוע כי מדובר בשאלה שהוכרעה בממצא פוזיטיבי.
לכן, הטרוניה בנוגע לאי העברת התשלום במועד צריכה להיות מופנית לחברת ימין, כפי שאכן נעשה בתביעת אנדי-ימין, ולא הוכח כל קשר סיבתי לנתבעת או למר חן.
מכל האמור עולה כי לא הוכח כי מעשי הנתבעת הם שגרמו לפגיעה באנדי ולא הוכח קשר סיבתי בין פעולות הנתבעת לבין הנזק הנטען מושא תביעה זו.
משכך דין התביעה להידחות.
סוף הדבר
אשר על כן אני מורה על דחיית התביעה.