מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה שכנגד: הפרת חוזה מכר דירה ותביעה לפיצויים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

האם זכאי התובע לפצוי בגין הפרת הסכם למכירת דירה בטענה כי המוכרים הציגו מצג שוא לפיו מוכרים לו דירה לה צמוד מחסן בשטח של כ- 81 מ"ר כאשר בפועל צמוד לדירה מחסן בשטח של כ- 3 מ"ר בלבד.
בכתב התביעה נטען כי הנתבעים הטעו את התובע שעה שהצהירו בהסכם כי מוכרים הם את הדירה כאשר אליה צמוד מחסן בשטח של 81 מ"ר. התובע טען כי חלק משקולי רכישת הדירה היה גודל המחסן וזאת לאור היותו עולה מצרפת אשר מכר את דירתו באשדוד ובקש כבר בשלב המו"מ לאחסן ציוד מטעמו במחסן בטרם השלמת הליכי המכר.
טענות אלו נועדו להסביר את השהוי בטענת התובע לאי התאמה מהותית בממכר וזאת תוך שצין בתביעתו כי הצדדים מנהלים הליך משפטי נפרד בגין הפרת הסכם המכר על ידי התובע וזאת במסגרת ת"א (שלום אשקלון) 33778-12-16 (להלן: ההליך הקודם).
בעקבות תשובה זו הגיש התובע במסגרת ההליך הקודם תביעה שכנגד בטענה כי הנתבעים הפרו את ההסכם הפרה יסודית, אולם בהחלטה מיום 7.1.18 מנע בית המשפט את האפשרות להגיש שם תביעה שכנגד.
...
סוף דבר לאור כל האמור לעיל עולה כי הנתבעים לא הטעו את התובע במסגרת המשא ומתן שקדם להסכם המכר.
על כן אני מורה על דחיית התביעה .
אני מורה על חילוט מלוא הסכום שהופקד כערובה להוצאות הנתבעים, על פירותיו, לידי ב"כ הנתבעים על חשבון הוצאות ההליך.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

ביום 28.6.2010 ניתן פסק דין בתביעה הראשונה, בהעדר הגנה ובהיעדר התייצבות, על מלוא סכום התביעה (498,040 ₪, נכון ליום 18.1.10); התביעה השנייה, הוגשה ביום 22.3.2014 בבית משפט המחוזי בבאר שבע, בת"א 41900-03-14 בנאילוז נ' אלמליח (להלן- "התביעה השנייה"), לביטול חוזה המכר ולפצוי בגין הפרתו.
במסגרת התביעה השנייה הגישו המוכרים נגד העורר תביעה שכנגד, לפצוי בגין הפרת החוזה.
בהחלטה שניתנה על ידי בית משפט השלום באילת בתום הדיון בבקשה לביטול פסק הדין נקבע כי- "לאור הסכמות הצדדים, אני מורה על מחיקת הבקשה וסגירת התיק שבפניי. רשמתי לפניי את הסכמות הצדדים, ושמורה להם הזכות להגיש בקשה לחדש את ההליכים, בכפוף לכל דין". בסעיף 12 בפסק הדין שניתן בתביעה השנייה, פירט כב' השופט ש' פרידלנדר כי בתביעה השנייה עתר העורר ל"סעד הצהרתי על ביטולו של הסכם מכר דירה", וכן ל"פיצוי התובע בגין הפרת ההסכם".
...
בית המשפט מצא בפרשת מ.ו. השקעות כי לא מדובר בביטול 'אוטנטי' של העסקה, על רקע המבחנים שנקבעו בפסיקה, לאחר שחלפו בין 7 ל- 8 שנים מאז בוצעו העסקאות; הביטול נעשה בין צדדים קרובים ולמעשה, בין אותם צדדים בכובעים שונים; הביטול נעשה לאחר שהעסקה הכתה שורש, והחברה נהגה בנכסים מנהג בעלים לאורך השנים.
במועד שביקש לבטל את העסקה, לא מצא בית המשפט להעניק לעורר את הסעד של ביטול ההסכם, הן לאור השיהוי הרב בבקשה לביטול ההסכם, הן בשל השינוי בנסיבות, שלא אפשר את ביטול העסקה, לאחר שהדירה נמכרה בהליכי ההוצאה לפועל לצדדי ג'.
סיכום מאחר שלא מדובר בענייננו בביטול עסקה במשמעות סעיף 102 בחוק מיסוי מקרקעין, דינו של הערר להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפני תביעה כספית לקבלת פיצויים בגין איחור במסירת דירה ועוגמת נפש, ותביעה שכנגד לקבלת פיצויים מוסכמים בגין הפרת הסכם מכר הדירה.
...
אך גם אם אצא מתוך הנחה כי הודעת הביטול נמסרה כדין – ואיני סבורה כך, וכי סעיף הפיצוי המוסכם חל בענייננו – ואיני סבורה כך, שוכנעתי כי הנתבעים שכנגד לא הפרו את הוראות ההסכם, וזאת מהטעמים המפורטים לעיל.
מהמקובץ לעיל, דין התביעה שכנגד להידחות.
לסיכום מהמקובץ לעיל, אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעת, לשלם לתובעים פיצויים בסך של 308,000 ₪ בצירוף סך של 24,176 ₪ בגין שכ"ט עו"ד ובתוספת הוצאות משפט בסך של 9,459 ₪ בגין האגרה ששולמה, ובתוספת סך של 3,042 ₪ בגין הוצאות המגשר.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

על פי החלטת כב' הנשיא ד' פורת מיום 30/05/17, הועברה התביעה לדיון בפני בית משפט זה. ביום 25/02/18, בהתאם לאישור בית המשפט ובכפוף לתשלום הוצאות לתובע בשל חלוף הזמן, הגישה הנתבעת תביעה שכנגד לחיוב התובע בסכום של 120,400 ₪ ובכללו הפצוי המוסכם בגין הפרת הסכם המכר, הוצאות ונזקים שנגרמו לנתבעת, לטענתה, כתוצאה מהתנהלות התובע (להלן: "התביעה שכנגד"); בד בבד עם התביעה שכנגד, הוגשה הודעת הנתבעת לצדדים שלישיים כנגד פופר וכנגד עו"ד ויסאם (להלן: "ההודעה לצד ג'").
תמצית הפלוגתות בתביעה שכנגד לטענת התביעה שכנגד, בהסכם המכר התחייבה התובעת שכנגד (להלן גם: "המוכרת") לרשום הערת אזהרה לטובת הנתבע שכנגד (להלן גם: "הקונה") ולהעביר את זכויותיה בדירה כנגד תשלום התמורה המוסכמת; בעוד הקונה התחייב לעמוד בתשלום מלוא התמורה בין אם תאושר לו משכנתא מהבנק בין אם לאו.
...
הואיל והתובע "שילם" סכום זה לנתבעת והיא מחזיקה בו, לכל המאוחר מיום ביטול הסכם המכר -לא יינתנו הוראות אופרטיביות בעניין זה. לאור התוצאה אליה הגעתי, ומשהתביעות ההדדיות התקבלו חלקית, מצאתי לנכון לקבוע כי כל צד יישא בהוצאותיו ובתשלום שכ"ט ב"כ. ההודעה לצדדים שלישיים נדחית.
לפיכך אני מחייב את הנתבעת לשלם לכל אחד מהצדדים השלישיים, סך כולל של 12,000 ₪ בגין הוצאות משפט, שכ"ט עו"ד ומע"מ בגינו.
כך גם נדחית ההודעה לצד ד'.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בפניי תביעה ותביעה שכנגד, שעילתן טענה להפרת הסכם מכר דירה, בין היתר, בשל אי גילוי ואי הסדרה של חריגות בנייה.
אם כן, שני הצדדים התחייבו, בדרך זו או אחרת, להכשיר את חריגות הבנייה בדירות שמכרו, איש מהם לא פנה לרעהו בדרישה לעשות זאת, במשך השנים שלאחר החתימה ועד סמוך למועד הגשת התביעה ולמעשה גם היום הם אינם דורשים הכשרה של החריגות אלא רק פיצוי כספי, ואני מוצא כי שני הצדדים הפרו את הסכמי המכר בכך שלא הכשירו את חריגות הבנייה, איש איש בדרכו כאמור לעיל.
...
ראשית, מצופה היה מהמנוח, שתיעד את שיחותיו הטלפוניות, לתעד גם בקשה שכזו, שהרי היא עומדת בסתירה לסיכום הכתוב והחתום.
טענת התובעים כי לא הרסו את החניה, שנזכיר – איננה חניה כמשמעה, אלא יחידה דיור מלאה, שמושכרת והתובעים שכנגד מקבלים בעדה דמי שכירות חודשיים, רק משום בקשת התובעים שכנגד – נדחית.
סוף דבר, התביעה והתביעה שכנגד נדחות ואין צו להוצאות במישור היחסים שבין התובעים לבין הנתבעים 1-2.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו