מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה שכנגד לתשלום תמורה ופיצויים בגין עבודות בנייה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

יחד עם כתב ההגנה הגישה הנתבעת כתב תביעה שכנגד, על סכום של 632,491 ₪, וזאת בגין אי תשלום התמורה החוזית על ידי התובעים, אי תשלום עבור עבודות בניה נוספות שביצעה הנתבעת, וכן בגין פיצוי מוסכם בגין הפרת ההסכם.
...
עניינים נוספים התובעים עתרו לפיצוי בגין עלות "פטישון שנרכש לאלי בסך 1,200 ₪ ועלות "סולם שנלקח מהשכנה בסך 700 ₪. התובעים לא הוכיחו את הנזקים הנ"ל, וכן מדובר בזוטי דברים לדעתי, אשר על כן, תביעת התובעים בעניין זה נדחית.
החלטתי לדחות גם טענה זו של התובעים.
יחד עם זאת פסקתי שכ"ט והוצאות כאמור רק לתובעים, שכן בסופו של דבר התוצאה הסופית הינה שהנתבעת היא שחבה לתובעים ולא ההפך.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לעניין יתרת תשלום התמורה המגיעה לקבלן טען הקבלן בכתב תביעה שכנגד כי הוא השלים את עבודות הרכבת שלד המרפסות בבניין וכן ריצוף 14 מרפסות.
כך בין היתר נדחות טענות הקבלן לפצוי בגין הפרות ההסכמים (אעיר כי שיעור הנזק והפיצוי בגין כך, ככל שישנו, לא פורט ולא הוכח), וכן רכיבי התביעה של פיצוי בגין חומרים וציוד שנותרו באתר הבנייה, תשלום תקורות עודפות ופגיעה במוניטין של הקבלן.
...
התביעות בגין יתר רכיבי התביעה של שני הצדדים, נדחות.
כך בין היתר, נדחות טענות הדיירים לרכיבי תביעה של עלות חו"ד המומחה מטעמם, פיצוי בגין נזק לא ממוני וכן פיצוי בגין מניעת השימוש במרפסת, בחניות ובשטחים המשותפים, ושכר טרחת המומחים.
כך בין היתר נדחות טענות הקבלן לפיצוי בגין הפרות ההסכמים (אעיר כי שיעור הנזק והפיצוי בגין כך, ככל שישנו, לא פורט ולא הוכח), וכן רכיבי התביעה של פיצוי בגין חומרים וציוד שנותרו באתר הבנייה, תשלום תקורות עודפות ופגיעה במוניטין של הקבלן.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הנתבעת והתובעת שכנגד, גרופ, הגישה תביעה שכנגד, ובה תבעה סכום של 747,144 ₪, בגין יתרת התשלום המגיעה לה, לטענתה, וכן בגין פיצוי מוסכם על הפרת ההסכם.
השאלה השנייה: ההיתחשבנות בין הצדדים לאור הקביעה בנושא הסכם העבודות הנוספות; ההכרעה - יתרת התמורה שטרם שולמה היא עומדת על 244,000 ₪ בצרוף מע"מ. השאלה השלישית: האם הייתה התחייבות של גרופ לבניית "שוק איכרים"; התשובה לכך שלילית, נוסף לקביעה שמדובר בטענה החורגת מכתבי הטענות.
...
התוצאה היא 746 מ"ר במקום 1,000 מ"ר. היחס נטו ברוטו בגלריה הוא כ- 167% כאשר נהוג יחס נטו ברוטו של 125%.
דיון והכרעה אני דוחה את התביעה ברכיב הארנונה.
נוסף לכך, אני מקבלת את טענתה של גרופ כי ואז נמנעה מלהביא נתונים מינימליים בקשר לגובה הארנונה, כך שרכיב זה לא הוכח גם מבחינת גובהו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

תביעת התובע, בטענה להפרת הסכם מצד הנתבע וחיוב הנתבע בתשלום תמורת ביצוע עבודות ופצוי בגין נזקים שנגרמו לתובע בגין הפרת הסכם; ותביעה שכנגד מטעם הנתבע לתשלום פיצוי בגין נזקים שנגרמו לנתבע כתוצאה מרשלנות והפרת הסכם.
בכדי להכריע בתביעה הראשית נידרשת אני לשאלות הבאות – ראשית, האם המזמין הפר ההסכם באופן המקנה לקבלן זכות להפסיק התחייבויותיו על פי ההסכם? שנית, האם יש לחייב המזמין בתשלום הנתבע בגין העבודות שביצע הקבלן עובר לעזיבתו את פרויקט הבניה? שלישית, האם קמה לקבלן זכות להפרע מהמזמין בפיצויי הסתמכות ועוגמת נפש, כפי הסעד הנתבע? בכדי להכריע בתביעה שכנגד נידרשת אני לשאלות הבאות – ראשית, האם הקבלן הפר ההסכם? שנית, האם קמה למזמין זכות להפרע מהקבלן הפצוי הנתבע בגין נזקים נטענים כתוצאה מליקויי בניה ברשלנות? שלישית, ובהתאם למסקנה שתתקבל בשאלת הנזק, אדון בסעד הכספי לו עותר המזמין.
...
סיכום ביניים מס' 3 – לאור כל המקובץ לעיל, מתקבלת המסקנה כי, לא עלה בידי המזמין להוכיח טענותיו להפרת ההסכם על ידי הקבלן.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
התביעה שכנגד נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

על אף האמור לעיל, מקום בו התובעת עצמה לא חלקה על כך שמקבלן החשמל המקורי (האחים פנקס), אשר היה קבלן של התובעת, הוזמן חיבור של 63 אמפר; ומקום בו לא הייתה מחלוקת כי הבעלים שילמו לאחים פנקס, מראש, את מלוא תמורת העבודות אשר היו אמורות להתבצע על ידם, כאשר אלה כללו לכאורה ביצוע חיבור של 63 אמפר - היה לכאורה מקום להוסיף ולפסוק להגב' אורנה פיצוי בגין אי ביצוע חיבור כאמור ע"י קבלן החשמל אשר החליף את האחים פנקס.
עם זאת, מקום בו נקבע על ידי הצדדים במסגרת הסכם הבנייה כי התובעת תהא אחראית לפצות את הבעלים בפצוי מוסכם בסך של 600 $ בגין כל חודש (או חלק ממנו) של איחור בגמר הדירות (וזאת מבלי לגרוע מזכותם של הבעלים לתבוע פיצוי בגין כל נזק שייגרם להם כתוצאה מהפרת ההסכם על ידי התובעת (סעיפים 9.2 ו- 9.3 להסכם הבנייה)), נהיר כי נקודת המוצא היא כי בכל מקרה של איחור שהוא באחריות התובעת, ישולם לכל הפחות סכום זה, ובמקום בו יוכח כי המדובר בעיכוב שניגרם בעטיים של הבעלים, יהא הכרח להוסיף ולבחון את ההשלכות הנובעות מכך, כאשר אלו לכאורה "מתורגמות" לתוספת עלויות התקורה.
עם זאת, הנטל להוכחת שיעורו של הנזק מונח, כל כולו, לפתחה של התובעת, ומקום בו ניתן היה והתובעת יכולה הייתה להציג נתונים וחישוב נתמך ראיות של הנזק – והדבר לא נעשה, אין מקום לפסיקתו של פיצוי בגין רכיב זה. שיפוי בגין תשלום ארנונה לעריית נס ציונה במסגרת התביעה שכנגד עתרו הבעלים לחיובה של התובעת בתשלום סך כולל של 47,000 ₪, בגין ארנונה שלטענתם שולמה על ידם לעריית נס ציונה.
...
לאחר שחזרתי ובחנתי את הראיות שהובאו לפניי הגעתי לכלל מסקנה כי לא הוכחה קיומה של הסכמה לכך שקוטג'ים לא ייבנו.
כלל הנתונים אשר נמנו לעיל מכוון למסקנה על פיה התובעת כשלה בהוכחת היקף הנזק אשר לטענתה נגרם לה כתוצאה מאי בניית הקוטג'ים במגרש 401, ולפיכך יש לדחות את התביעה ככל שהיא מתייחסת לרכיב זה. בשולי הכרעתי בפרק זה אציין כי אני ערה לעובדה כי המדובר, לכאורה, בנזק בהיקף לא מבוטל.
סוף דבר: בהינתן כלל הטעמים, הראיות והשיקולים הצריכים לעניין אני מורה בזאת כדלהלן: תביעת התובעת להשבת סכומים שלטענת התובעת שולמו על ידה ביתר – נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו