מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה שכנגד בין קבלן ללקוח בגין עבודות שיפוץ

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בפני תביעה ותביעה שכנגד בעקבות עבודות חשמל ועבודות נוספות שבוצעו בפיצריה השייכת לנתבע והתובע שכנגד (להלן "סופר").
מתצהירו של עוזי וכן מהשיחות המוקלטות עולה תמונה מורכבת יותר של היתקשרות אשר שונה במידה מסוימת מההתקשרות "הקלסית" בין קבלן ללקוח או יזם.
ברי כי יזם או לקוח השוכר קבלן ראשי ומתקשר מולו אחראי כלפיו בגין ליקויי בניה המתגלים בעבודות שבוצעו גם אם אלו בוצעו על ידי קבלני משנה שנשכרו על ידי הקבלן הראשי, כאשר לקבלן הראשי שמורה הזכות לבקש להפרע את חיוביו מקבלני המשנה.
אומדן עלות ביצוע התיקונים שהוערך על ידי המומחה עומד על 29,292 ₪, כאשר לעלות זו יש להוסיף פקוח בגובה 10% ומע"מ. עם זאת, בתשובותיו לשאלות ההבהרה פירט המומחה את הסעיפים שבגינם קיימת אחריות של הקבלן בשל עבודה שבוצעה "באופן לקוי תקנית". לעומת זאת, באשר ליתר הסעיפים צוין כי קיימת אחריות למשך שנה אחת ממועד הבצוע, דהיינו ככל שהטענה לליקוי עולה לאחר שנה מהביצוע אין אחריות של הקבלן.
עם זאת, בכתב התביעה שכנגד לא עלו טענות אלו, אלא טענות לכך שבמהלך ביצוע העבודות לתיקון הנזקים שנגרמו מעבודות השפוץ לא יכול היה סופר לעשות שימוש בנכס, כאשר נזק זה הוערך ב-50,000 ₪ (סעיפים 18-19 לכתב התביעה שכנגד).
...
בהתאם לכך, דין טענותיו של סופר בעניין זה להידחות.
סיכום ותוצאה באשר לדוד, התביעה העיקרית מתקבלת והתביעה שכנגד נדחית.
באשר לעוזי, התביעה מתקבלת בחלקה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

הנתבע הגיש תביעה נגדית בת"א 56905-10-20 לחיוב התובעים בתשלום סך של 172,774 ₪ בגין עבודות שפוץ שביצע בבית המגורים של התובעים, שלטענתו לא קיבל בגינן את מלוא התמורה, וכן בגין פירסום לשון הרע (להלן – התביעה הנגדית).
הנתבע הוסיף וציין, כי הוא לא מכיר קבלן, שיהיה מוכן לחתום על סעיף בהסכם כדוגמת הסעיף, שהוצע ע"י התובע 2 בטיוטה זו: "כי המחיר כולל את כל התוספות והשינויים של הלקוח והקבלן במהלך העבודה ואינה תהווה תוספת תשלום" בנוסף לכך, הוצע בטיוטה, כי ההובלות של החומרים לדירה תהיינה על חשבון הנתבע.
אתה אישרת שאתה לא יודע לומר מה היה ההסכם בין הקבלן לבין הבעלים, מה הוא היה אמור לבצע בדירה.
...
נ' עזור, ניתן ביום 22.7.15, בסעיף 15 לפסה"ד: "אך מה הדין כאשר פרסום זה מגיע מהכיוון של יריבו של איש העסקים? במצב דברים זה, כאשר ברור מתוכן הפרסום כי מקורו בדברי הצד השני, דומה שיש יסוד להנחה כי הקורא הסביר מתייחס בחשדנות-מה לטענות שנשמעו, וזאת בהינתן מיהות הדובר ועמדתו במסגרת הסכסוך. מכאן נובע כי בפרסום בנסיבות אלו – כאשר הדברים מובאים כלשונם מפי יריבו למחלוקת עסקית – החשש לפגיעה בשמו הטוב של אדם נחלש". ובהמשך (סעיף 16 לפסה"ד): "בשים לב לכל אלה, נראה לי כי בבואנו להעריך את מידת הפגיעה שהסב פרסום פלוני שעניינו סכסוך עסקי, שומה עלינו לבחון ראשית, את מידת החומרה של הביטוי הפוגעני; שנית, את האופן שבו מתואר הסכסוך בין הצדדים – כלום הוצגו עמדות הצדדים הרלוונטיים או שמא הוצגה לקורא תמונה חד-צדדית של היריבות ... ושלישית, את השאלה אם ניתן דגש ל'אקלים' הסכסוכי שבו מצויים הצדדים (כך שככל שהפרסומים השליליים הוצגו במנותק מהיריבות שבין הצדדים, כן תגדל הנכונות להכיר בפרסומים כלשון הרע, ולהפך). שיקולים אלה, שהאיזון ביניהם הוא שיאפשר לקבוע עד כמה עמוקה פגיעתו של פרסום זה או אחר בעיני הקורא הסביר, עולים בקנה אחד עם המבחן האובייקטיבי הכללי שגובש בפסיקתנו אשר לאופן שבו יש לפרש פרסום מסוים ולקבוע אם יש בו משום לשון הרע". אמנם דברים אלו נאמרו כבר ביחס לשב הראשון של בחינת הפרסום, האם מדובר בפרסום של לשון הרע, אך סבורני, כי מקל וחומר יש להחילם גם על שאלת תום הלב שבפרסום.
נוכח האמור לעיל, הרי שנראה שטענותיו של הנתבע בעניין התוספות נטענו בעלמא, שעה שלא צורפו אסמכתאות כלשהן להוכחת הטענה בדבר ביצוע התוספות הנ"ל. ממילא יש לקבוע, כי לא עלה בידי הנתבע להוכיח את טענותיו, לא בנוגע לעצם ביצוע התוספות ולא בנוגע לתמורה המגיעה בגין כך. ממילא דין טענה זו של הנתבע להידחות.
סיכום סיכומם של דברים, התביעה העיקרית והתביעה הנגדית נדחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

רקע וטענות הצדדים לטענת התובע, לאחר רכישת הדירה ביקש להתאימה לצרכי המשפחה על ידי ביצוע תוספת בניה לדירה ולא רק שפוץ "קוסמטי" ולפיכך בחר לשכור את שירותיו של הנתבע אשר הציג את עצמו כקבלן רשום הרשאי לבצע עבודות מסוג זה. נטען כי העבודות בוצעו באופן לקוי ובלתי מקצועי וכי העבודות נמשכו כשלושה חודשים, על אף שהנתבע התחייב כי יסתיימו תוך חודש.
התביעה נסמכה על הצעת מחיר לשפוץ (לטענת התובע לתיקון העבודה הלקויה של הנתבע).
הנתבע טען כי נתן לתובע אישור בכתב על כל תשלום שקבל, אולם לא ערך תחשיב נגדי של הקף העבודה בגינה זכאי לתשלום, אל מול התמורה שקבל.
המהנדס העיד כי קבע את מחירי העבודות בהתאם למחירי השוק ובהתאם להסכם בין הקבלן ללקוח, ולכן לא נסתרה הערכתו.
...
המסקנה העולה מן האמור לעיל היא כי התובע קיבל את הצעת המחיר שהגיש לו הנתבע ושילם את הסכומים המצוינים על גביה (בכתב ידה של אשתו) שאינם עולים כדי מלוא התמורה שנקבעה עבור העבודות, ולפיכך נותר חייב לנתבע סכום כסף.
סוף דבר התובע התקשר עם קבלן שיפוצים וטען לליקויים שונים בביצוע עבודות בביתו.
אשר על כן, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לפני תביעה ותביעה שכנגד בין קבלן שיפוצים לבין בעלת דירה ששכרה את שירותיו.
אציין שלמרות האמור בסופו של דבר עתר פרץ לחייב את גולובנסקי רק בגין יתרת התמורה עבור עבודת השפוץ המקורית שלא שולמה (97,000 ₪) + 43,700 ₪ בשל העובדה שגולובנסקי לא איפשרה לו להציג את הדירה ללקוחות.
טענות הצדדים בתביעה שכנגד טענות התובעת שכנגד – גולובנסקי בכתב התביעה שכנגד חזרה גולובנסקי על טענותיה כפי שנטענו בכתב ההגנה תוך שהתייחסה ביתר פירוט לעבודות עצמן שבוצעו / בוצעו בצורה חלקית או לקויה / לא בוצעו כלל.
הצד השני של המטבע של קבלת תביעתו של פרץ לתשלום התמורה בגין העבודות שביצע הוא הטלת אחריות על הליקויים שנמצאו.
...
סוף דבר התביעה העיקרית מתקבלת בחלקה במובן זה שאני מקבלת את הטענה שעל גולובנסקי לשלם עבור השינויים והתוספות שביקשה אך אינני מקבלת את הסכומים שטען להם פרץ מכיוון שלא עלה בידו להוכיח אותם וכן אינני מקבלת את התביעה לפיצוי בגין עגמת נפש.
התביעה שכנגד מתקבלת אף היא בחלקה במובן זה שאני מקבלת את הטענה שעל פרץ לשלם בגין ליקויים שנמצאו בדירתה של גולבנסקי אך אינני מקבלת את הסכומים שטענה להם בתביעתה.
כמו כן אני מקבלת את התביעה לפיצוי בגין עגמת נפש אך פסקתי פיצוי נמוך מזה שתבעה גולובנסקי.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה ותביעה שכנגד, בין קבלן שיפוצים לבין לקוחה.
להוכחת טענותיה לנזק הסתמכה התובעת על הראיות הבאות: א. עדותה ועדות בתה קרן; ב. חוות דעת שמאי; ג. תמונות המתעדות נזק ועבודת צביעה שלא הושלמה; אישורים בכתב יד, שנחתמו על ידי גנן ועובד שיפוצים, המאשרים כי ביצעו תיקונים בבית הנתבעת וקיבלו ממנה תשלום (אותם עובדים לא העידו בבית המשפט, ולא הוצגו קבלות או חשבוניות); התכתבויות ב"ווטספ" בין הצדדים; ו. דיסק שעליו הקלטת שיחה עם התובע, בעיניין נזילה מהצנרת.
...
בשים לב לכל האמור לעיל, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לאמוד את נזקי הנתבעת בגין השלמת עבודות הצבע וניקוי נתזי הצבע, בהתאם לקביעת השמאי, בסכום של 6,000 ₪.
נוסף לאמור, אני סבורה כי הנתבעת זכאית לפיצוי בגין עגמת הנפש שנגרמה לה בשל הפגיעה בחפצי נוי, שעיקר ערכם הוא סנטימנטלי, ולעניין זה אינני מקבלת את הסכומים שקבע השמאי, לאור ההערות שהובאו לעיל.
סיכומו של דבר, הנתבעת נותרה חייבת לתובע סכום של 6,726 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו