רקע עובדתי ותמצית טענות הצדדים
כבר עתה אומר כי התביעה הוגשה במקורה כנגד מר משה שריון ז"ל (להלן: "המנוח") אשר השכיר יחידת דיור לתובע, כאשר במהלך תקופת השכירות נטען על ידי התובע כי נגרמו לו נזקים והפסדים בגין הצפות וחדירת מים לדירה.
דיון והכרעה
על יסוד מכלול החומר המונח לפניי, לרבות עדויות הצדדים וטענותיהם, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה העיקרית להיתקבל חלקית, ודין התביעה שכנגד להדחות, מהנימוקים הבאים וכפי המפורט להלן באופן תמציתי בהתאם לתקנה 15(ב) לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), תשל"ז-1976:
אני מקבל את טענתו של התובע לעניין חדירת מים לדירתו, שהנה דירת מרתף שהושכרה לו על ידי המנוח.
משכך, איני מאשר ראש נזק זה.
אשר לראש הנזק בגין העדרות מימי עבודה בשל חוסר יכולתו של התובע לתפקד עקב מחלה שנגרמה לו בגין הרטיבות בדירה, בסך 3,500 ₪, הרי שהתובע לא צירף כל אסמכתא על המחלה, לא אישור רפואי ולא תעודת רופא.
...
אשר לראש הנזק החזר אגרה, בסך 334 ₪, הרי שלאור קבלת התביעה ולו בחלקה, אני מאשר ראש נזק זה.
ראשי הנזק שבתביעה שכנגד
הואיל והתובע צירף ראיה בדמות הקלטת שיחה בינו לבין המנוח בו האחרון מסכים שהתובע יצא קודם לתום תקופת השכירות ואף הוא מאשר לו כי הוא ישיב לו את השיקים הנותרים, איני מקבל את טענת התובע שכנגד בדבר הפרה יסודית של חוזה השכירות ולפיצוי בגובה שלושה חודשי שכירות בהתאם לסעיף 16 לחוזה השכירות.
לכן, דין התביעה שכנגד הוא דחייה.
כמו כן, תוך 30 יום ישלמו הנתבעים, ביחד לחוד, הוצאותיו של התובע בסך של 2,000 ₪ הן בגין התביעה העיקרית, הן בגין ההגנה שכנגד והן בגין ההתייצבות לדיונים.