לטענת הנתבעים, בכתב התביעה שכנגד, שהועמד (לצרכי אגרה) ע"ס 1,000,000 ₪, טוענים הנתבעים כי התובעת 2 נידרשת להשיב לנתבעים את סכום ההלוואה, בצרוף הריביות הקבועות בהסכם זה. לשם כך אף שלח ב"כ הנתבעים לידי התובעת 2 מיום 26.4.18 הודעה לפיה היא נידרשת לפרוע את ההלוואה באופן מיידי, נידרשת למחוק את הערת האזהרה שנרשמה על הנכס ביום 20.3.18 עבור חברה נוספת, בנגוד להסכם ההלוואה ותוך הפרתו היסודית, שאם לא כן יראו אותה כמי שאינה מתכוונת לפרוע הלוואתה.
בבית משפט השלום בכפר סבא הוגשו שתי תביעות: תביעה של התובעות שבפני, ותא"ק בפני מותב אחר בגין הסכם ההלוואה.
אפרט:
מדובר על הסכם בכתב, שנערך על ידי שני צדדים מתוחכמים, כפי ששניהם מעידים על עצמם, באמצעות באי כוחם, לאחר הערות, כאשר ההסכם מלא, שלם, כולל את כלל התנאים המסחריים, ובכלל זאת ריביות בתקופת ההלוואה ובמקרה של הפרה צפויה, שיעבוד של נכס בגין התמורה ועד לתשלומה, רישום בפועל של הבטוחה כתנאי לתשלום ואין בו כל קשירה או התניה בין הנכס נשוא העסקה לבין ההלוואה.
...
משכך, התארכות המו"מ והיוותרות חוסר הוודאות באשר למצב התכנוני, כפי שעולה מהטיוטות שהוחלפו בין הצדדים בין חודש מאי לסוף חודש אוגוסט אינם מביאים למסקנה כי פרישת מי מהצדדים מהמו"מ (בין אם פרישה מוצהרת, כפי שטוענים הנתבעים, ובין אם בפועל, כפי שטוענות התובעות) נעשתה בחוסר תום לב על ידי מי מהצדדים.
לסיכום:
לאור מסקנותיי, הרי שעל התובעות לקיים את מלוא הסכם ההלוואה על כלל תנאיו, ובכלל זאת תשלום ריבית ממועד קבלת הכספים, במשך שנה על פי הריבית שנקבעה לתקופה זו, ולאחר שנה על פי הריבית הנהוגה החריגה שנקבעה בהסכם כאשר ריבית זו חלה עד להחזרת הכספים לנתבעים לאחר שאלה הופקדו בקופת בית המשפט ושוחררו לנתבעים, כך שסכום זה יעמוד על סך של 68,835 ₪.
בשים לב לתוצאה אליה הגעתי, לפיה התביעה הראשית נדחית כולה והתביעה הנגדית נדחית ברובה המכריע, למעט רכיב הריבית על ההלוואה, ישלמו התובעות לנתבעים סכום של 10,000 ₪ בגין שכ"ט והוצאות.