מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה שטרית: חברה לגריסת פסולת נגד בעל משאיות

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע, נהג משאית שהועסק בנתבעת, העוסקת בהובלת פסולת מאתרי בניה לתחנות שפיכת פסולת, עותר בתביעתו זו לתשלום זכויות סוציאליות ופיצויים שלטענתו נימנעו ממנו בתקופת העסקתו ובסיומה.
כך שקיימת השלכה מסוימת באשר לטענת הזיוף שהעלה התובע כנגד שטר החוב וכנגד מסמכים נוספים שהציג מר מנטל בהליך.
לאחר השימוע וחוסר הנכונות מצידך להביע נכונות להשתפר בעבודה ולקחת אחריות החתום מטה מנטל אלי מנהל החברה שוקל להוציא לך בימים הקרובים מכתב פיטורים" לטענת הנתבעת אין לקבל את טענת התובע לפיה מדובר במכתב פקטבי, אך יש לדחות את תביעתו לקבלת פיצוי פיטורים בשל ההסכם החדש, בו אישר התובע כי אין לו ולא יהיו לו תביעות מכל סוג שהוא כלפי הנתבעת והוא מאשר כי קיבל ממנה את כל המגיע לו מבחינה כספית.
כאשר נישאל מר מנטל בחקירה האם שילמה הנתבעת לתובע פיצויים בעת פיטוריו, השיב: " על מה? הוא חייב לי כסף, יש לו שטר חוב שהוא חתום עליו ועל זה קיבל תביעה" (עמ' 18 לפרוטוקול הדיון, שורות 30-31).
משכך, ומשמר מנטל הודה בדיון בפנינו כי הנתבעת עוסקת בהובלת פסולת ביניין בתחנות שפיכה של פסולת (עמ' 16 לפרוטוקול הדיון, שורות 3-4) יש להחיל בעיניינו את צו ההרחבה בענף ההובלה מיום 2001, אשר קבע כי: "ההוראות האמורות יחולו על כל המעבידים בעלי מפעלי הובלה ועובדיהם שתפקידם הקבוע הוא נהיגת רכב משא ולהובלת מטענים, למעט עובדים שתנאי עבודתם הוסדרו או יוסדרו בהסכמים קבוציים ומעבידיהם". צו ההרחבה בענף ההובלה 2007 הסדיר במסגרת סעיפים 5 - 6 את זכאות העובדים להפקדות לקרן פנסיה מקיפה בשיעורים הנקובים בצו.
...
בענייננו לא טען התובע לא בכתב התביעה ולא בתצהירו כי העביר את אישורי המחלה בזמן אמת לנתבעת ולמעשה לא הציג כל גרסה בעניין זה. משכך ומשלא הוכח בפנינו כי התובע עמד בתנאים הקבועים בתקנות לקבלת דמי מחלה, נדחית תביעתו ברכיב נתבע זה. פיצוי בגין אי מתן הודעה על תנאי עבודה ואי מתן תלושי שכר לטענת התובע לא קיבל לידיו הודעה על תנאי עבודה בניגוד לדין ומעמיד תביעתו זו על סך של 7,000 ₪.
משכך, בנסיבות אלה, מצאנו להעמיד את הפיצוי בסך כולל של 5,000 ₪.
סוף דבר לאור כל המפורט תישא הנתבעת בסכומים הבאים שישולמו תוך 30 יום מיום מתן פסק הדין – פיצוי חלף הפרשות לפיצוים בסך 24,300 ₪, שכר עבודה עבור חודש נובמבר 2015 בסך 9,000 ₪, פיצוי חלף הפרשות לפנסיה בסך 24,300 ₪, דמי הבראה בסך 2,000 ₪, פדיון ימי חופשה בסך 17,417 ₪, פיצוי חלף הפרשות לקרן השתלמות בסך 18,630 ₪, דמי נסיעה בסך 9,000 ₪, תשלום בגין שעות נוספות בסך 111,835 ₪, פיצוי בגין אי מתן הודעה על תנאי העסקה ואי מתן תלושי שכר בסך 5,000 ₪, סך הכל סך של 221,482 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

כללי: בעלות הדין: התובעת, חברה בהליכי פירוק, ביצעה עבור הנתבעת עבודות מחזור פסולת ביניין במזבלת חירייה.
2) היא זכאית לקזז כנגד כל סכום השיקים נזקים שנגרמו לה עקב הפרת התחייבויות התובעת לבצע את העבודה.
העד תיאר את תהליך העבודה באתר; תפוקת העבודה נמדדת לפי שקילה, הנעשית על ידי העמסת משאית, שקילתה, ולאחר מכן הפחתת משקל המשאית.
ביום 11.4.10 נערכה היתחשבנות בין הצדדים והתברר שהתובעת קיבלה תשלומים עבור 11,000 טון שלא ביצעה; את המשקל המדויק ניתן היה לדעת רק לאחר ביצוע העבודות ובצוע השקילה; לא הגיש את תעודות השקילה, מכיוון שלא התבקש להגיש; התובעת קיבלה את תעודות השקילה; התובעת ביקשה שיקים מעותדים על מנת שהבנק לא יחזיר לה שיקים אחרים שמסרה התובעת לצדדים שלישיים; במהלך החקירה הנגדית הודה ב"כ התובעת כי תבעו רק בתיק הוצל"פ אחד, מכיוון שהשיקים של תיק ההוצל"פ השני הם הלוואה שקבלה התובעת מאת הנתבעת; השיקים ניתנו במספרים עגולים עקב מיגבלת זכויות חתימה; מאחר והתובעת לא הייתה יכולה לשלם עבור דלק, הנתבעת רכשה עבור התובעת דלק, וחייבה אותה בגין הדלק באמצעות קזוז מהחשבוניות; התובעת עזבה את מקום העבודה על דעת עצמה; יש לנתבעת הנהלת חשבון מסודרת, והוא מסר לתובעת את תעודות השקילה; כל פעם שהתובעת הוציאה חומר גרוס מהמפעל, הנהג של התובעת עבר דרך המשקל וקיבל תעודת שקילה; מאחר והיו לתובעת חילוקי דיעות בקשר להיתחשבנות, מנהל התובעת הגיע מהר מאד אל העד לצורך היתחשבנות; לחב' מובילי הנגב שילם 20 ₪ במקום 14 ₪ כי לאחר שהתובעת עזבה את מקום העבודה על דעת עצמה, הנתבעת הייתה צריכה קבלן שייכנס לעבודה באופן מידי, ובמצב זה גבתה חב' מובילי הר הנגב מחיר גבוה יותר מהתובעת; חב' האחים חלווה לא החליפה את התובעת.
לכן זכאית הנתבעת לפצוי מאת התובעת בגין הפרה זו. הנתבעת טענה כי נאלצה ליגרוס אצל החברה המחליפה 28,500 טון פסולת ושילמה לה בתמורה את הסך 570,000 ₪ במקום הסך 399,000 ₪ שהייתה משלמת לתובעת.
לעניין זכותה של הנתבעת לקזוז ראה את ספרו של פרופ' שלום לרנר "דיני שטרות" מהדורה שנייה סעיף 10.21 עמ' 308-309.
...
על כן סבור אני שהתובעת הפרה את החוזה שנכרת בינה לבין התובעת.
המסקנה הנובעת מהדברים הנ"ל היא כי סכום החוב שנותרה הנתבעת לשלם לתובעת עומד על הסך 75,713,77 ₪.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, תוצאת פסק הדין היא כדלקמן: 1) תיק הוצל"פ 34-03190-11-4 בלשכת ההוצל"פ ברמלה בסכום של 80,766.57 ₪ ייסגר, וכל הליכי ההוצל"פ יבוטלו לאלתר; 2) סכום קרן החוב בתיק הוצל"פ 34-07803-10-2 בלשכת ההוצל"פ ברמלה תעמוד על הסך 75,713.57 ₪, והליכי ההוצל"פ יימשכו לגבי סכום זה בלבד; 3) מאחר ולמעשה התקבלו כמעט מלוא טענותיה של הנתבעת והתובעת פתחה הליכי גבייה בגין שיקים שלא הייתה זכאית להגישם לביצוע בהוצל"פ, תשלם התובעת לנתבעת כדלקמן: (1) את הוצאות המשפט בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל; (2) שכ"ט עו"ד בסך 15,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד יש לציין בהקשר זה שעל אף שאין המדובר בתביעה שאין ראשיתה בבקשה לבצוע שטר הרי שהמדובר בשטרות אשר התקבלו מאת הנתבעים וחוללו על ידם, כאשר גם עפ"י דיני השיטריות חל היפוך נטלים ועל הנתבע להוכיח הגנתו.
כן צירף הנתבע לתצהירו את תוצאות בדיקת המעבדה שנערכה לטענתו לסחורה שהתקבלה מאת התובעת לפיו: "החומר אינו עונה לדרישות למצע מסוג א' לפי הסעיפים שנבדקו". 47.4 בעת חקירתו הנגדית טען הנתבע כי כל פניותיו לתובעת הן באשר לסחורה הפגומה והן באשר לאישורי פינוי הפסולת נעשו בעל פה ואין בידיו כל מיסמך פניה התומך בטענתו.
כידוע, וכפי שעולה גם מעניין צוהל ייבוא אותו צירף ב"כ הנתבע לסיכומיו: "הלכה פסוקה היא כי המנעות מלהביא ראיות שהיו עשויות לשפוך אור על הפרשה מחזקת את המשקל והמהימנות של גרסת היריב (ראה ספרו של יעקב קדמי, על הראיות, חלק שלישי (מהדורה משולבת ומעודכנת, תשס"ד- 2003) עמ' 1661-1648; ע"א 3694/99 ארדמן נ' חברת פרוייקט אורנים בע"מ, פ"ד נה(2) 385, 392; ע"א 55/89 קופל (נהיגה עצמית) בע"מ נגד טלקאר חברה בע"מ, פ"ד מד(4) 595, 602; ע"א 548/78 אלמונית נ' פלוני, פ"ד לה(1) 736, 760)." 47.6 עוד יש לתת את הדעת לכך שהסחורה נבדקה בבדיקה מטעם הנתבע ביום15.1.12 ולמרות תוצאות הבדיקה אין כל מיסמך או מכתב לתובעת בו מביע הנתבע תרעומת בדבר איכותה.
עיון בנספח ד' מלמד כי על פיו הוטמנו 22 משאיות פסולת ביניין במטמנה מאושרת בתקופה הרלבנטית לתביעה, האישור נושא תאריך 28.2.12.
...
בנסיבות אלה, אף אם אין להתייחס לטענותיו של הנתבע כ"הודאה והדחה" דין התביעה באשר להמחאות להתקבל.
סוף דבר: תביעת התובעת מתקבלת באופן חלקי.
הנתבע ישלם לתובעת סך של 31,052.32 ₪ בצירוף ריבית והצמדה כחוק מיום הגשת התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעת מנגד מלאה כרימון בטענות נגד התובע וטוענת בין היתר, כי התובע אינו זכאי לתשלום כלשהוא, אפילו לא ליתרת התשלום לפי חישובי הנתבעת עצמה עבור עבודות שביצע בפועל בטרם עזב את האתר, המגיעה לסך של 199,929 ₪ (כולל מע"מ), וזאת בשל שורה של טענות ובהן, העובדה שהתובע אינו קבלן רשום ואין לו סיווג קבלני כלשהוא, וזאת בנגוד להצהרתו בהסכם, העובדה שהתובע לא המציא אישורי הטמנה כנדרש בהסכם, העובדה שהתובע נימנע מלהעסיק מודד ולא הגיש חשבונות ביניים כנדרש בהסכם, בשל פיצוי מוסכם בסך של $8,000 המגיע לנתבעת בשל עיכובים בבצוע העבודות וכן קזוז נזקים שגרם התובע לנתבעת, בסכום כולל של 264,652 ₪.
הנתבעת ניסתה למצוא סתירה בין תצהירו של התובע בנושא הנ"ל, לפיו לא פונה עפר על ידי חברת שבילים לאתר ברעננה, הגם ששולם עבור כך ולבין עדותו שלפיה פונה עפר לאתר ברעננה, אולם מעיון בחשבוניות הנוספות נספח 8 לתצהירו, עולה כי כולן של חברה אחרת או גורמים אחרים ובאחת אף נרשם יעד הפינוי, כאתר ברעננה, כך שאיני רואה סתירה בגירסת התובע, מקום שהובאו ראיות לגורמים אחרים חוץ מחברת שבילים פינו עפר עבור התובע לאותו אתר ברעננה ומכל מקום, גם אם ישנה סתירה כאן, ודאי אינה כזו אשר מחייבת שינוי המסקנה שהוכח כי התובע פינה פסולת ואשר מסתמכת כאמור על שורה של ראיות בעלת משקל כבד יותר.
טענת הנתבעת כי לא הוצגו אישורי הטמנה לפינוי העפר, גם היא לא יכולה להביא לדחיית התביעה וזאת שעה שעדותו של קובי אהרון בדבר סיכום עם עופר שטרית כי אין צורך בכך, היא אמינה עליי ועדיפה עליי על עדותו של שטרית וזאת בין היתר משגם ניתן הסבר מניח את הדעת מדוע אין צורך באישורים כאמור, בפרט לא אם העפר מועבר לאתר בנייה אחר העושה בו שימוש, כמו במקרה דנא.
גם הדרישה של הנתבעת לחייב את התובע בתשלומים ששילמה לקבלנים אחרים עבור פינוי יתרת העפר במחירים העולים על המחיר שסיכמה עם התובע, אין לה מקום וזאת כאשר התובע הפסיק כדין לבצע את העבודות, משלא הסכימו לשלם לו את המגיע לו, כך שגם אם נגרם נזק כנטען לנתבעת, אין התובע אחראי לו. חישוב הסכום המגיע לתובע נטען בסיכומי הנתבעת כי אין התאמה בין כמות המשאיות הרגילות (לא פולטריילר) שפינו פסולת המתועדת בתעודות המשלוח ואשר להן טוען התובע בתצהירו והעומדת על 9 משאיות ואשר זו הכמות שבגינה גם תובע התובע תמורה עבור פינוי פסולת (לצד 44 משאיות פולטריילר), לעומת כמות המשאיות הרגילות שלכאורה פינו פסולת לפי חשבונית של חברת שבילים העומדת על 17.
...
האם יש להימנע מחיוב הנתבעת בתשלום עבור פינוי הפסולת בשל טענות נוספות שלה טענת הנתבעת, שלפיה משלא מולאו הזמנות רכש נוספות ביחס לפינוי הפסולת הנוספת לא זכאי התובע לתשלום, דינה להידחות וזאת משמקובלת עליי גרסתו ועדותו של התובע שלפיה סוכם עם מגן כי קיימת פסולת נוספת וייחתמו תעודות משלוח בעניין זה שיתעדו את כמות הפסלות ואילו לגבי המחיר, הועבר מחירון של התובע בעניין זה. עדותו של התובע אמינה עליי כאמור ועדיפה עליי על פני עדותו של מגן.
לדידי אין בסתירה נטענת זו כדי לשנות את מסקנתי, שכן התובע לא תובע בגין 17 משאיות רגילות, אלא רק בגין 9, כך שגם אם ישנה אי התאמה, אין הדבר מונע את המסקנה כי וודאי עבור אותן 9 משאיות רגילות של פסולת שהוכח כי היו, יש לשלם לתובע, כעולה מחתימת נציגי הנתבעת על תעודות המשלוח.
סוף דבר אשר על כן, הנתבעת תשלם לתובע 397,274 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל וכן את מלוא האגרות בצירוף ה"ה וריבית כדין מיום תשלומן לגזברות ועד התשלום בפועל וכן שכר טרחת עו"ד, אשר בהתחשב בכך שהתביעה התקבלה במלואה וכן בהתחשב בהיקף ההליכים ומשכם, אני מעמיד אותם על סכום של 70,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בנוסף, גורסת התובעת שלא הוחזרה לה סחורה, ולשיטתה - הנתבעת לא עמדה בנטל להוכיח את טענת "פרעתי" או את טענת "הקזוז"; בהקשר זה, מאחר והנתבעת טענה טענת "פרעתי" הרי שמדובר "בהודאה והדחה" ולכן עליה רובץ הנטל להוכיח את טענותיה.
התובעת העלתה בסיכומיה לראשונה טענות מעולם דיני השיטריות, טענת "פרעתי" שכלל לא אוזכרה ע"י הנתבעת.
התובעת לא הייתה רשאית לצרף פס"ד בעיניין ומהליך אחר שהנתבעת אינה צד לו; קיימים עוד פסקי דין רבים בתיקים נוספים שניהלה התובעת נגד לקוחותיה, בהם קבעו בתי המשפט שמר צומן הוא האחראי ואין לה להפנות את טענותיה כלפי לקוחותיה.
מר צומן, שהתבקש להשיב לסתירות בין שתי הגרסאות, השיב (בעמ' 10 לפרוטוקול), כדלקמן: " שאני אמרתי שאני חזיתי את הנולד בתביעה הזאת אני התכוונתי בשותפות עם תורתי , שעשינו אצל עו"ד שהוא הבוס של העו"ד שהחוקר פה ששמו עו"ד גד מיכאלי קיבל ת.ז. שלי הוא אמר אני מכין הסכם שותפים מלאה. עבר שבוע חודש הוא לא הכין אז הבנתי שיש סוג של בעיה אני לא רוצה להגיד עוקץ. הספקים לא סמכו עליו, הוא בעל הממון. ..." בהמשך חקירתו, הסביר מר צומן שהוא לא נגע בכספים, חוץ מגביה בפועל; כי אם לא היה מבצע גבייה העסק לא היה קיים.
הסיבה זה הדף של שמים כחולים בגלל שאנחנו נקלעו לתקופת קורונה הסחורה הייתה במקררים פניתי לזקי שהוא מבחינתי הבעלים של החברה, זקי הוא הבעלים של החברה.
עוד הוכח, שסכום החוב שעמד לחובת הנתבעת, הוא הסך של 59,345 ₪, וכי הנתבעת לא העבירה לתובעת תמורה כספית כלשהיא עבור הסחורה שסופקה לה; הוכח גם שהנתבעת השיבה, באמצעות עובדי התובעת ומשאית של התובעת ובאישורו של מר צומן, מוצרי בשר שאינם של התובעת, כתחליף לפרעון החוב.
...
למרות זאת, אין בידי לקבל את טענת התובעת לקנוניה בין הנתבעת לבין מר צומן; מדובר בטענה חדשה, שלא הועלתה במסגרת כתבי הטענות ואינה חלק מחזית המחלוקת בין הצדדים.
סוף דבר הוכח שהתנהלה מערכת יחסים עסקית בין התובעת לבין הנתבעת, באמצעות מר צומן, וכי מר צומן פעל כנציג, עובד, שלוח או מוסמך מטעם התובעת.
מכל האמור - התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו