היא סימנה, בראש כל צ'ק, סימון בקוו כפול ("קרוס"), מתוך מחשבה כי כך לא יהיו הצ'קים סחירים; אך הותירה את שם-הנפרע ריק.
חמישית, אין לחיֵיב את המבקשת בסכומם של אותם צ'קים משום שהמשיבה, בנגוד לחובתה שבדין, לא דיווחה מעולם לרשויות-המס על עִסקה, החבה דיווח.
הסיפא להוראתה הנוספת של הפקודה, זו שבסעיף 19(ב), קובע לאמור:
"... אם סיחרו את המסמך לאחר השלמתו לאוחז כַּשׁוּרה, יהא השטר בידו כשר ובר-פעַל לכל דבר, והוא יכול לֶאֱכוֹף אותו כאילו הושלם בתוך זמן סביר ובדיוק לפי ההרשאה שניתנה".
אומר תחילה כי הוספתו של סימון של שני קווים גרידא על כל אחד מהצ'קים לא נטלה מאלה את סחרותם, כלומר את זכותו של האוחז – בן-זוגה של המבקשת ובהמשך אחיו – למסור אותם לאחֵר.
בפרשת גויסקי הידועה כתב כבוד השופט יואל זוסמן דברים, שכוחם לא ניטל מהם אף לאחר פסק-הדין ברע"א 8301/13 טל טריידינג קורפ נ' בנק לאומי לישראל בע"מ (פורסם באתר הרשות השופטת, 24.11.2015):
"על-פי סעיף 28(ב) לפקודת השיטריות, פגומה זכות הקנין של מְסַחֶר 'כשהוא מְסַחֶר את השטר אגב מעילה באמון'. כל טענה[,] העשויה לשמש הגנה למי שחתום על שטר כלפי האדם שנטל את המסמך ממנו, פוגמת את זכות הקנין של נוטל השטר[,] שאם נוטל השטר מְסַחֶר את המסמך לאדם אחר ומשתיק בדרך זו את טענת ההגנה האמורה, הסיחור יכול שיעלה כדי מעילה באמון. הרעיון המונח ביסוד הילכות המסמכים הסחירים הוא, כי החוב שחב אדם נהפך לחפץ, כביכול, שעקב כך יוכל הנושה להעבירו מיד ליד כדרך שחפץ ממש עובר מיד ליד. במקביל לכך הופכת טענת ההגנה מפני תביעת-החוב פגם בזכות הקנין; כל עוד לא הגיע המסמך לידי אוחז כשורה, זכותו של נעבר אינה טובה מזכות המְסַחֶר שנפגמה" (ע"א 333/61 גויסקי נ' מאיר, פ"ד טז 596, 598 (1962).
...
שלישית, איני מקבל את הטענה כי אין לראות בצ'קים הללו "שטרות". הסעיף הראשון לפקודה מגדיר "שטר": "שטר חליפין, לרבות שֶק". הסעיף השלישי קובע מהו שטר-חליפין:
"3. שטר-חליפין מהו
הבקשה להרשאתה של התגוננות מתקבלת, אפוא, אך ורק בענינה של שאלת האחיזה כשורה לפי סעיף 28 לפקודת השטרות, על מרכיביה המובאים לעיל.
יתר הטענות – נדחות ולא ניתנת בענינן רשות להתגונן.