מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה קטנה: פיצוי לדוגמה בגין איחור בהטבה על טיסה שבוטלה

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בפניי תביעת התובע בהליך של תביעה קטנה שעניינה פיצויים לדוגמה מכוח חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה) תשע"ב-2012 (להלן: החוק), זאת בגין איחור במתן הטבה מכוח החוק בשל טיסה שבוטלה בתקופת 'משבר הקורונה'.
...
אשר על כן אני מורה על דחיית התביעה נגד הנתבעת 2.
התוצאה: אשר על כן אני מחייב את הנתבעת 1 לשלם לתובע 1,000 ₪ בתוספת 300 ₪ הוצאות משפט.
אני מורה על דחיית התביעה נגד הנתבעת 2.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

בית משפט לתביעות קטנות בנצרת ‏כ"ו חשוון תשפ"ג, 20 נובמבר 2022 ת"ק 30737-04-22 סלימאן נ' אל על נתיבי אוויר לישראל בעמ תיק חצוני: בפני כב' הרשם הבכיר סולימאן עאמר התובע עלי סלימאן הנתבעת אל על נתיבי אוויר לישראל בע"מ פסק דין
משכך, התובע אינו עומד בהוראות חוק שירותי תעופה לצורך קבלת פיצוי בגין האיחור הנטען.
חוק שירותי תעופה קובע הסדר ממצה לגבי סוגי ההטבות והפיצויים להם זכאי הנוסע בגין ביטול טיסתו או איחור בטיסה.
כך למשל קבע כב' השופט ע. טאהא: "הנני מבטל את קביעת בית המשפט קמא לחייב את המערערים בפצוי בגין עוגמת נפש. חוק שירותי התעופה שמכוחו הוגשה התביעה אינו מאפשר חיוב בעוגמת נפש. החוק מקנה לבית המשפט סמכות לפסוק "פיצויים לדוגמא" במקרים של הפרת הוראות החוק כמפורט בסעיף 11, עד לסכום 10,350 ש"ח. בקביעת גובה הפיצויים, על בית המשפט להיתחשב בין היתר בחומרת ההפרה, משכה, הנזק שניגרם לנוסע עקב אותה הפרה לרבות הנזק בגין סבל ועוגמת נפש.
...
אמנם הנתבעת טענה בכתב הגנתה, כי היא הציעה לשלם את הסכומים שהסכימה לשם כמפורט בפרוטוקול עוד טרם הדיון, אך לא הוגשה לי כל אסמכתא בעניין זה, ובסופו של דבר הגשת התביעה היא זו שגרמה להשגת אותה תוצאה, שעה שהנתבעת יכלה לבצע את התשלום שאינו שנוי במחלוקת מבחינתה באופן חד צדדי לאור הוראות חוק שירותי התעופה.
אשר על כן, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע, בנוסף לסכומים עליהם הוסכם בדיון בפני היום, סכום של 2,120 ₪ אשר ישא הפרשי ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה דהיינו מיום 14.4.22 ועד למועד התשלום בפועל.
כן אני מחייב את הנתבעת לשאת בהוצאות התובע בסך של 500 ₪ אשר ישולמו בתוך 30 ימים מהיום שאם לא כן ישא הסכום בהפרשי ריבית והצמדה מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה קטנה לתשלום פיצויים והחזר הוצאות, מכוח חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), התשע"ב-2012 (להלן: "החוק"), לרבות פיצויים לדוגמה, וזאת בשל איחור בטיסת הנתבעת מפראג לבלגרד, העולה על 8 שעות (מבלגרד תוכננו התובעים להמשיך לטיסה לישראל, לאחר תום חופשתם).
סעיף 6 לחוק קובע: "(א) נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שבוטלה, יהיה זכאי לקבל ממפעיל טיסה או מהמארגן הטבות אלה:
התובעים העידו כי נוכח מחלת הסוכרת ממנה סובל תובע 1 והיות התובעת 2 חיילת בשירות צבאי, נאלצו לפעול עצמאית ובמידי לחזרתם ארצה, זאת לאחר שלא נאמר להם שפועלים להעלותם על טיסה חלופית, לא טלפונית ולא באמצעות המייל, ויתרה מכך, משיחה יזומה של התובעים עם נציגי הנתבעת, מסרו להם האחרונים כי לא תופעל ביומיים הקרובים טיסה לישראל.
...
לאחר ששקלתי בטענות הצדדים ולאחר שעיינתי בכל החומר הקיים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל באופן חלקי, באשר להשבת עלות כרטיסי הטיסה שרכשו בלבד, וזאת כפי שיובהר להלן.
לאור כל האמור לעיל, הוכחה להנחת הדעת תחולת סעיף 6(ה)(1) לחוק, ומכאן אין התובעים זכאים לפיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה לחוק.
מלבד זאת, וכאמור נוכח העדר הבהירות באשר לגורם להזמנת הטיסה החלופית באופן עצמאי ע"י התובעים, ומשנאותה הנתבעת ממילא להשיב רכיב זה, תשלם הנתבעת לתובעים עלות הטיסה החלופית בסך 2,540 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

בית משפט לתביעות קטנות בהרצליה ת"ק 61148-01-20 אקסלרוט נ' איבריה לינאס איראס דה אספנה סוסיאדאד אנונימה אופרד תיק חצוני: בפני כבוד השופט יוסי ברכיה התובע: אברהם חיים אקסלרוט הנתבעת: איבריה לינאס איראס דה אספנה סוסיאדאד אנונימה אופרד פסק דין
בפני תביעת התובע לפצוי מאת הנתבעת, בגין הנזקים שנגרמו לו כתוצאה מהעובדה שהוא לא עלה על טיסה לה היה רשום, מה שגרם לעיכוב של 24 שעות בחזרתו ארצה.
התובע עותר לפצוי בהתאם לפצוי הסטאטוטורי הקבוע בחוק שירותי תעופה, תשע"ב- 2012 (להלן- החוק)- 3,130 ₪, כן עותר לפצוי בסך 1,500 ₪ עבור הוצאות לינה, שירותי תיקשורת ואוכל, סך נוסף של 1,700 ₪ בגין ערך ממוצע של כרטיס לטיסה ישירה לישראל שהיה אמור לקבל מהנתבעת ולא קיבל, 2,500 ₪ בגין עוגמת נפש על הטירחה והתנהלות במשך שנה שלימה אחר הנתבעת ו- 6,000 ₪ פיצוי לדוגמא ופצוי בגין האיחור בהגעה לארץ.
נסקור עתה את סוגי ההטבות להן זכאי התובע, ואת הרלבנטיות שלהן ללתביעה זו. פיצוי כספי לאור האמור, זכאי התובע לפצוי כספי, האמור בתוספת הראשונה, עקב הטיסה שבוטלה.
...
הפיצוי צריך להיות על פי החוק, בתנאים הדומים ככל האפשר לתנאי כרטיס הטיסה המקורי, כך שאין כל מקום לפצות אותו בגין פריט זה, ואני דוחה את דרישתו לפצות אותו לפי ערך ממוצע של טיסה ישירה.
סוף דבר, התובע זכאי מאת הנתבעת לפיצוי כספי בהתאם לתוספת הראשונה לחוק בשיעור 3,130 ₪.
כמו כן תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט בשיעור 500 ₪, אשר ישולמו בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן, הן יישאו ריבית והפרשי הצמדה מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

עוד מציין התובע כי עקב האיחור בטיסה נאלץ להשאר לילה נוסף בטביליסי והיה צריך לשכור חדר במלון ע"ס 250 ₪ וכן מזון ע"ס 80 ₪.
דיון והכרעה "שביתה" איננה מילת קסם לקבלת פטור מפיצוי בגין ביטול או איחור טיסה.
על כן, ולנוכח האמור לעיל, גם לו יצויר כי הנתבעת הוכיחה כי הטיסה הספציפית בוטלה בשל עיצומים שננקטו – אולם לא ביחס לטיסה דנן אלא ביחס לטיסות אחרות שהשליכו על הטיסה דנן (דבר שלא הוצג) – עדיין לא הוכח ברף הנידרש כי עשתה ככל אשר ביכולתה למנוע את ביטול הטיסה בנסיבות שנוצרו (בין אם על ידי הטייס עצמו ובין אם על ידי טייסים אחרים) עת מדובר בשביתה לא מוגנת, אותה עת. אי לזאת, הנתבעת תשלם לתובע את הפצוי הסטאטוטורי כפי שעמד נכון ליום ביטול הטיסה.
האם אי מענה תוך 45 יום – בכלל – לפניית הלקוח בנוגע לפיצויים בגין ביטול הטיסה נכנסים במסגרת הפצוי לדוגמא שאינו מתייחס לאי מענה אלא לאי מתן הטבות במועד (ומכאן מרגע הפנייה – בין אם הטיסה החלופית או השבת התמורה ובין אם מאוחר יותר לאחר הוצאת הוצאות ופנייה לקבל החזר)? בעניינינו, הנתבעת השיבה רק לאחר הגשת התביעה.
מעבר לכך ראיתי לפסוק לחובת הנתבעת הוצאות משפט וטירחה בשים לב לכך שכבר קיבל הטבה של 200 דולר שמבטאת את הפצוי בגין עגמת נפש (אולם בגין הטיסה עצמה אולם מנגד לא מן ההכרח שהיה מוצע לו היה משולם גם פיצוי סטאטוטורי ועתה הסכום ישולם ומנגד התובע לא משיב את ההטבה שמקבל ע"ס 200 דולר) - סך נוסף של 1000 ₪ עת התובע בחר להגיש את התביעה בהליך של תביעות קטנות וההוצאות בהתאם, וכן נילקחה בחשבון הטירחה הרבה לרבות לאחר הדיון נוכח אי הגשת מסמכים מצד הנתבעת לדיון והתובע נידרש להגיב עליהם.
...
מכל מקום, כשלעצמי אני סבורה כי יש לקרוא את שתי ההוראות יחד – מועד מתן הטבות ואי מתן הטבות יש להכפיף לקביעת המחוקק בדבר המועד ולא רק כי לא נתן אלא כי לא נתן במועד.
128 יום אינו בגדר זמן סביר כלל וכלל ואני סבורה כי יש לגלם זאת בהוצאותיו של התובע.
סוף דבר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו