מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה קטנה: דרישות תשלום לאחר התנתקות מפזגז

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מדובר בתביעה קטנה שעניינה דרישות חוזרות ונישנות לתשלום הנשלחות לתובע על ידי הנתבעת פזגז, וזאת לאחר שהתובע הגיש בקשת היתנתקות מהנתבעת, ואף נותק בפועל.
...
על כן לטענתה, יש לדחות את התביעה על הסף, ולחילופין, לדחותה לגופה ולחייב בהוצאות.
בנסיבות אלו אני מקבלת את טענת התובע, כי לא ידע איך להשתחרר מהמטרד של הודעות התשלום וההתראות, ואולי אף חשש מהם, ולכן אני פוסקת לו פיצוי בסך 4,000 ₪ אשר ישולמו על ידי הנתבעת תוך 30 יום.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

בית משפט לתביעות קטנות ברחובות ת"ק 12751-01-16 מיכאל נ' פזגז בע"מ תיק חצוני: בפני כבוד השופטת אושרית הובר היימן תובע בושם מיכאל נתבעת פזגז בע"מ פסק דין
בהתייחסו לשעור ההחזר, טען התובע, כי אמנם גובה הפקדון מסתכם בסך של 391.19 ₪, אולם לאור העובדה שההמחאה שנשלחה ע"י הנתבעת התקבלה על ידו, רק ביום 23.10.2015 ולאחר כ- 70 שבועות מיום הנתוק, הרי שיש לחייב את הנתבעת לפצותו בתוספת ריבית והצמדה, וזאת מכוח סעיף 5 א (א) לתקנות, ובסך כולל של כ- 5378 ₪.
הנתבעת הוסיפה וטענה, כי אינה מכחישה את פניות התובע בדרישה לקבלת דמי הפקדון, אולם פניותיו הטלפונית נענו, פעם אחר פעם, עד אשר קיבל לידיו את מלוא הסכום המגיע לו. עוד טענה הנתבעת, בהתייחס לסעיף 5 א(א) לתקנות, כי המדובר בהטלת פיצויים שתכליתן למנוע מספקי הגז לעכב בכוונת זדון העברת פקדון לצרכנים.
עוד קובעות התקנות ובהתאם לסעיף 5א.(א) כי : "(א)על דמי פקדון שלא הוחזרו במועד כאמור בתקנה 5 תתוסף בעד כל שבוע או חלק משבוע שלאחר המועד הקבוע לתשלום דמי הפקדון – תוספת של 1% מדמי הפקדון (להלן – הפיצויים)." עפ"י לשון החוק, ברור איפוא כי עם החלפת ספק גז מוטלת על האחרון החובה להחזיר את דמי הפקדון, ובמקרה שספק הגז היוצא מסרב, או למצער מאחר, להשיב את דמי הפקדון מוטלות עליו סנקציות, בדמות של פיצויים לדוגמה.
...
לפיכך, אני קובעת כי יש להפחית את סכום הפיצוי לכדי מחצית ולהעמידו ע"ס 100 ₪ בלבד.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע, לסילוק סופי ומלא של התביעה, סך של 100 ₪, ובצירוף הפרשי הצמדה וריבית ממועד הגשת התביעה ועד מועד התשלום המלא בפועל.
מאחר וקבעתי קיומה של אחריות חלקית של הנתבעת, אך מאידך דחיתי את רוב התביעה ומאחר שאני סבורה כי זימונה של הנתבעת לדיון השני היה מיותר ולא הוסיף דבר שהיה בו בכדי להוסיף לבירור התביעה, איני עושה צו להוצאות.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2014 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

בית משפט לתביעות קטנות ברחובות ת"ק 1446-03-14 שרון נ' פזגז רחובות ואח' תיק חצוני: בפני כב' השופטת מירב כפיר תובעת אסתר שרון נתבעים 1.פזגז רחובות 2.פזגז אילון בע"מ פסק דין
התובעת הגישה תביעה כנגד חברת פזגז איילון בע"מ (להלן: חברת הגז) לפצוי בסך 30,000 ₪ בגין חשבונות לא סדירים שנשלחו לה וכן סרוב חברת הגז לנתקה מהשרות במשך חודשים תוך הצגות דרישות כספיות בגין החיבור לגז.
שכן תחילה טענה נציגת הנתבעת כי התובעת לא הגישה כמתחייב דרישת נתוק בכתב בצרוף ת"ז. רק לאחר שהתובעת הצהירה כי היא מסרה הודעה בכתב לנתבעת בהתאם לנדרש ממנה, שינתה הנתבעת את הטעם בגינו לא נותקה התובעת בפועל.
בנוסף, נאלצת התובעת במשך חודשים רבים לידרוש שוב ושוב את זכותה הצרכנית להתנתק מחברת הגז וזכות זו לא ממומשת בנגוד לדין, תוך שהנתבעת ממשיכה לשלוח לה דרישות תשלום.
...
בהקשר זה אני מקבלת את עדות התובעת כי ביקשה מהפקידה ברחובות לנתק אותה ברגע שהחיוב היה לא סביר, היא הגיעה לפקידה מסרה לה מכתב ניתוק וכן צילום תעודת הזהות כפי שהובהר לה (עמ' 5 לפרוטוקול שורות -15).
עדות זו נתמכת מפורשות במכתבים שנשלחו ע"י התובעת לחברת הגז וצורפו כנספחים לתביעה; כך במכתב מה-20/6/13 בו ביקשה התובעת: "מבקשת להתנתק מיידית בשני השעונים שברשותי קודם כל ושנית להסדיר החשבון האחרון..." וכן במכתב מה-2/1/14: "ביקשתי התנתקות מיידית על שתי הדירות שברשותי ולא עשיתם זאת ..." וכן במכתב מה-23/1/14: " התנתקות מיידית בשתי הדירות שברשותי ואף כתבתי ופניתי לסוכנות ברחובות ונמסר בקשה בכתב ולא קיבלתי מענה לבקשתי להתנתק". גרסת נציגת הנתבעת בהקשר זה על פיה הנתבעת ביקשה התנתקות זמנית בלבד נדחית מכל הנימוקים להלן: הטענה נטענה בע"פ ללא כל אסמכתא בכתב והיא סותרת את מכתביה המפורשים של התובעת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

מטעם התובעת הוגשו תצהיריהם של מר יוני קרייצר ומר אבי חן. מתצהירו של מר אבי חן המשמש כמנהל המחלקה הטכנית של מחלקת הצוברים של חברת פז גז, עולה כי הוא פנה למר מיכאל כהן, נציג חברת גז יגל, אליה נקשר הנתבע בחוזה חדש תחת החוזה עם פז גז, אשר ציין בפניו כי הצובר של התובעת לא נמצא ברשותם והציע לתת לתובעת צובר חלופי או לשלם לה את שווי הצובר.
במהלך חודש מרץ 2014 , לאחר שחלפו כ-12 שנה במהלכן צרך הנתבע כ-36.8 טון גז בלבד, הודיעה התובעת לנתבע כי בכוונתה להפיק חוזה חדש תוך שהיא משנה את עלויות הגז והנתבע נידרש לחתום על חוזה זה. הנתבע נימנע מלחתום על החוזה החדש ופנה בחוזה היתקשרות עם חברת גז יגל, חברה אחרת לאספקת גז. האם הפר הנתבע את חוזה ההיתקשרות בעצם פנייתו לחברה אחרת? במידה שהמענה לכך הוא חיובי, יש לידון בשאלה האם חב הוא במלוא תשלום הפצוי "המוסכם" על הרכיבים שהוצגו, לתובעת.
תניה כזו מעמידה את צורך הגז ב"הסדר כובל" במשמעותו המילולית, שכן, לו עליו להמשיך לשלם עבור צריכת הגז או לשלם קנס משמעותי על מנת לחבור לחברה אחרת – שכן, "הפצוי (2500 דולר-א"מ) לא קשור להשבת הציוד" (עמ' 4, שורה 15) – וזאת כאשר אין הבחנה אם התנתק לאחר שנה או לאחר 12 שנה, או בכמות הצריכה, הרי שיש בדבר לסכל את שיחרורו מהחוזה בין אם הטעם מוצדק ובין אם לאו.
אכן, ככלל, סרובו של ספק לכלול בתנאי ההיתקשרות זכות חרטה שאינה מוקנית בדין לא תהווה תניה מקפחת, אולם חוזה ההיתקשרות של התובעת לא רק מגביל משמעותית את זכות החרטה, אלא בעבור עסקים קטנים שלא ניתן לעמוד על הקף האספקה, וההתקשרות היא לתקופה משמעותית, לא מן הנמנע כי בנסיבות מסוימות תניה כזו גורפת דוגמאת סעיף 11 לחוזה תהווה תנאי מקפח בחוזה אחיד וזאת בשים לב לסעיף 4 (5) לחוק החוזים האחידים, התשמ"ג-1982 ולפסיקה של בתי המשפט ובית המשפט לחוזים אחידים.
אכן, התובעת מדגישה בסיכומיה כי עילת התביעה אינה בשל מעברו של הנתבע לחברה אחרת ואין היא כובלת אותו לשירותיה, אולם בפועל, באמצעות תנאים מגבילים בסבירותם, יש בכך להוביל לכבילה לשירות, במבחן התוצאה, כאשר הלקוח יודע "איך להכנס לעסקה" ולא יודע "איך לצאת ממנה", בשים לב לכשל הקוגניטיבי הטמון בעת ההיקשרות בכניסה אל הלא נודע מבחינת הקף צורכיהם וטיבם, כך בעניינינו עת הנתבע העמיד מאפיה ולאחר 12 שנה לא הגיע למחצית מהכמות לה התחייב שלכאורה הייתה אמורה לספק עבור סדר גודל של 7 שנים לערך, פחות או יותר.
...
כאמור, בסופו של יום התוצאה היא זהה להכרעה, ואין משמעות לעלייה או להפחתה עת בחוזה עצמו דובר על עצם "שינוי" מחיר הגז – אולם כחלק מטענותיו בדבר סיום חוזה הוא טען בגנותה של התובעת ביחס לשירות שקיבל, וכי התובעת "היא זו שחדלה מלספק גז לנתבע" (ס"ק 36 ו-40 לכתב ההגנה) – טענות שחזר מהן – "אף פעם לא היה לי מצב שבו לא קיבלתי גז, וקיבלתי יחס מצוין מפז גז ולא הייתה לי שום סיבה לעזוב אותם" (עמ' 12, שורות 27-28), ולבסוף הודה כי הטעם העיקרי לעזיבתו הוא כי "תקופת החוזים הסתיימה מן העולם" (עמ' 12, שורה 32), כי לא רוצה לחתום על חוזים "זה מה שאני מחפש לתקופה הזו" (שם), "אני לא מוכן לחתום על חוזים, מה רע בחוזה הקודם" (עמ' 12, שורה 4), "עצם העניין שהיה לחתום על חוזה חדש קומם אותי מאוד...הסתיימה התקופה שחוזים קובלים אין דבר כזה" (עמ' 14, שורות 10-12).
סוף דבר.
התביעה מתקבלת בחלקה בכל הנוגע לאובדן הצובר.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט לתביעות קטנות בחיפה ת"ק 22297-01-16 יוסף נ' פזגז חיפה בע"מ תיק חצוני: בפני כבוד השופט שלמה בנג'ו התובעת ויויאן יוסף ת.ז 059281824 הנתבעת פזגז חיפה בע"מ ח.פ 510530140 פסק דין
הטכנאי מסר לתובעת את הדברים, וכן את מספר המונה המתייחס ומשקף את צריכת הגז שהיא צורכת, אך יחד עם זאת, סרב, לדברי התובעת, לתת לה כל אישור בכתב על כך. משאלה היו פני הדברים, הבינה התובעת, כי היא נושאת בצריכת גז של דייר אחר, וככל הנראה היא נדרשה לשלם תשלומי גז עודפים אשר אינם משקפים את צריכתה בפועל.
לאחר שעיינתי בכלול כתבי הטענות שבפני על נספחיה, ושמעתי את טענות הצדדים, נחה דעתי כי דין התביעה להיתקבל בחלקה.
לכן, מי כף לידי יתקע, כי הצריכה המופרזת של הדירה האחרת לא הייתה עודפת גם בשנים קודמות, והנתבעת שילמה מעבר למה שהייתה צריכה בפועל לשלם ? יתרה מזאת, אם המחדל רובץ לפתחה של הנתבעת, מדוע החליטה הנתבעת, באופן חד צדדי, על פירוק המונה, וניתוק הנתבעת מהגז, וזאת, כאשר אני חוזר ומדגיש, שכל האשם למשבר לעניין אספקת הגז והחיובים הנובעים ממנו, רובץ לפתחה ? על שאלות אלה, לא ניתן לבית המשפט מענה סביר מטעם נציג הנתבעת.
...
לכן, מסקנתי היא כי הנתבעת התרשלה, והתרשלות זו רובצת לפתחה, ואף גרמו לנזק לתובעת.
אשר על כן, התביעה מתקבלת בחלקה.
אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 5,000 ₪ בצירוף 500 ₪ הוצאות משפט.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו