בית משפט לתביעות קטנות בירושלים
ת"ק 35318-03-22 שונברג ואח' נ' חברת דואר ישראל בע"מ
תיק חצוני:
בפני
כבוד השופט ערן טאוסיג
תובעים
1. דוד שונברג
2. שולמית שונברג
נתבעים
חברת דואר ישראל בע"מ
פסק-דין
הנתבעת נסמכת על התעוד שהציגו התובעים, וטוענת שהוא סותר את טענותיהם, שכן הוא מוכיח כי כלל ההודעות בנוגע להגעת החבילות נימסרו לתובע 1, וכך גם בנוגע לשתי הזמנות הספרים שביצע מאנגליה ולהזמנת הספר ושתי החבילות מארצות־הברית, ומצרפת את מסלול דברי הדואר שנשלחו מחו"ל.
באשר לגובה הפצוי, נטען כי התובעים לא הביאו אסמכתות המבססות את זכאותם לפצוי בשווי כלשהוא, וכי מטרת הנזק הלא ממוני שצוין אינה אלא להאדיר את נפח הנזק המוכחש, בעוד שלא הוכח ראש נזק בגין עוגמת נפש.
לפי סעיף 5 להודעה בדבר הגבלות ותנאים לאחריות החברה לדבר דואר ולחבילה בשירות הבין-לאומי, תשמ"ט-1989 (להלן: "ההודעה"), זכות התביעה בעיניין דבר דואר נתונה לשולחת ולא לנמען, והשולחת לא המחתה את זכות התביעה בכתב לתובע, לפי סעיף 5(ב).
באותו מקרה נקבע כי "אי־מסירת חבילה והחזרתה לשולח, שנעשתה בשוגג, על פי היתרשמותו של בית המשפט, אינה מגיעה כדי רשלנות חמורה ומשכך אין זכאי התובע לפצוי העולה על הפצוי אותו זכאי לקבל על פי מידת אחריותו של בעל הרישיון." דברים אלה יפים גם לענייננו, לאור אמות המידה שנקבעו בפסיקה בנוגע לזיהויה של "רשלנות חמורה" בהתנהגות הנתבעת (ראו לדוגמה בעיניין רז לעיל, והאסמכתאות שם).
...
התוצאה:
הנתבעת תשלם לתובעים את הוצאות המשלוח שהוציאה התובעת 2 בעבור החבילות ששלחה לתובע 1, בסך כולל של 847 ₪, בהתאם לשער הדולר במועד משלוח החבילות מארצות־הברית (1.9.2021).
כמו כן, בנסיבות העניין, ראיתי לנכון לפסוק כי הנתבעת תשלם את הוצאות המשפט של התובעים בסך של 400 ₪.
סך הכל תשלם התובעת סך של 1,247 ₪ תוך 30 יום.