כמו כן, התובעים לא הגישו בקשה ליציאה מן הארץ כפי שמאפשר צו משרד הבריאות, דבר שהיה מייתר את תביעתם, וכן לא רכשו לעצמם ביטוח נסיעות עם סעיף ביטול מכל סיבה, ונטלו על עצמם את הסיכון, הגם שקיים להם סעיף ביטול עקב מגפה בפוליסה שרכשו, ולא ברור מדוע חברת הביטוח אינה מכירה בכך ומדוע התובעים בחרו שלא להגיש תביעה כנגד חברת הביטוח.
מכיוון שביטול ההזמנה בוצע על ידי התובעים בטווח זמנים של 21 ימים טרם מועד הנסיעה, אזי אין הם זכאים, לפי תנאים אלו, להשבת התשלום בגין ביטול ההזמנה.
בהתאם לאמור בסעיף 14ג(ד)(2) לחוק, בעסקת מכר מרחוק של שירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך ארבעה עשר ימים מיום עשיית העסקה, ובילבד שמועד ביטול העסקה אינו חל בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השרות להנתן.
(ב) במקרים האמורים בסעיף קטן (א) רשאי בית המשפט, בין אם בוטל החוזה ובין אם לאו, לחייב כל צד להשיב לצד השני מה שקבל על פי החוזה או, על פי בחירה כאמור בסעיף 9, לשלם לו את שוויו, ולחייב את המפר בשיפוי הנפגע על ההוצאות הסבירות שהוציא ועל ההתחייבויות שהתחייב בהן באופן סביר לשם קיום החוזה, והכל אם נראה לבית המשפט צודק לעשות כן בנסיבות הענין ובמידה שנראה לו.
תחילה, שאלה היא אם המדובר בהפרה של החוזה על ידי מי מהצדדים.
...
בסופו של דבר לא ניאותה הנתבעת לפצות את התובעים, אלא בזיכוי סך של 405.75 ₪ בגין אגרת נמלי תעופה.
דיון והכרעה
לאחר שמיעת טענות הצדדים, עיון בראיותיהם ובחינת הדין החל על המקרה הנדון, מצאתי לדחות את התביעה מכל הטעמים שיפורטו להלן:
התובעים אינם עומדים בתנאים הקבועים בתנאי ההזמנה וחוזה ההתקשרות באשר לקבלת דמי ביטול מלאים.
סיכום
מכל הטעמים שפורטו לעיל, לא מצאתי לקבל את התביעה, ועל כן, היא נדחית.