מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה קטנה בגין פרסום לשון הרע באתר פורומים משפטיים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע הגיש כנגד הנתבע כתב תביעה שעילתה פירסומה בתאריך 18.2.18 של כתבה באתר אינטרנט חדשותי המופעל על ידי הנתבע אשר לטענת התובע הציג כעובדה מצג שקרי באופן המהוה לשון הרע, פוגע בשמו הטוב של התובע ובפרטיותו וזאת בחוסר תום לב, במזיד תוך כוונה לפגוע בתובע בנגוד לחוק איסור לשון הרע ותוך כדי הפרת תקנון האתיקה המקצועית של העיתונות.
טוען הנתבע כי האנלוגיה שעושה התובע משאלת הסמכות המקומית לסמכות בינלאומית אינה עוד בתוקף משנת 2016 עת תוקנה תקנה 3 וקבעה סעיף קטן (אג) כי תובענה בשל פירסום באנטרנט תוגש לביהמ"ש באיזור שיפוטו מצוי מקום מגוריו או מקום עסקו של הנתבע או מקום מגוריו או מקום עסקו של התובע ולכן בכל אחת מהאפשרויות לא מדובר בישראל, שכן אף לא אחד מהצדדים גר בישראל.
"תיירות הדיבה", כפי שמכנה הנתבע הוכרו בעולם ובארץ כתופעות מגונות אשר האנטרס הצבורי מחייב דחייתן ובמיוחד כאשר קיים פורום משפטי אחר, ביהמ"ש בארה"ב מקום מושבו של הנתבע.
לבחינת טבעיות הפורום מפנה התובע למבחנים שנקבעו ברע"א 7342/11 שפורסם בנבו 2.8.12 ושם נקבעו שלושה מבחנים: האם הפורום המקורי הוא הפורום הטבעי או שקיים פורום טבעי זר בעל סמכות לידון בתביעה ועפ"י מכלול הנסיבות של המקרה.
...
בחנתי את כלל הנתונים של המקרה עד שהגעתי לתוצאה ולמסקנה כי אין מניעה שהתביעה תתברר במקום מושבו של הנתבע בארה"ב ולהלן עיקרי השיקולים: אף לא אחד מהצדדים איננו אזרח ישראלי או תושב קבע בישראל, האחד מתגורר בבריטניה והשני בארה"ב ומדוע תתברר התובענה דווקא בישראל? ודאי שלא בשל מיקומו של משרד ב"כ התובע בישראל.
לא שוכנעתי כי הפורום הישראלי עדיף על הפורום הזר וכי תפגענה זכויותיו של התובע אם ינהל את תביעתו שלא בישראל.
מכל הטעמים שצויינו אני מקבל את בקשת הנתבע ומורה על ביטול החלטתי מיום 28.5.18, ביטול היתר ההמצאה מחוץ לתחום שניתן, במעמד צד אחד.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

פסק דינו של בית המשפט קמא בפסק דינו קבע בית המשפט קמא כי פסק הדין שניתן על ידי בית המשפט לתביעות קטנות יצר השתק פלוגתא; כי גם חברה יכולה לתבוע בגין נזק לשמה ללא הוכחת נזק וכי פירסום באתרים, בלוגים, פורומים וכדומה הוא פירסום לכל דבר ועניין ככל פירסום אחר בעל פה או בכתב.
המשיבים פירסמו שבעה פרסומים המהוים לשון הרע במקומות שונים, בהיקפים שונים ושהגיעו לקהלי יעד שונים, וכל אחד מאותם פרסומים מקים לטענת המערערת עילה שונה ונפרדת כנגד המשיבים וזכאות לפצוי בשיעור של עד 50,000 ₪, באופן שסך הכל קמה למערערת זכאות לפצוי בסך 350,000 ₪ (אם כי בפועל הגבילה את תביעתה לסך של 250,000 ₪).
הסכום שנפסק הוגן ומשקף את המדיניות המשפטית הראויה בפסיקת פיצויים בתביעות לשון הרע.
...
דיון לאחר עיון, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הערעור להתקבל.
הערעור מתקבל, אפוא, כך שחלף הפיצוי שנפסק על ידי בית המשפט קמא ישלמו המשיבים למערערת פיצוי בסך של 40,000 ₪.
המשיבים ישלמו למערערת את הוצאות הערעור בסכום כולל של 10,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט לתביעות קטנות בתל אביב - יפו ת"ק 1374-10-13 אוקסמן נ' אתר פורומים משפטיים ואח' בפני כב' הרשמת הבכירה נעמה פרס התובע ישראל אוקסמן קליוסטרו ת"ז 057692378 הנתבעים 1.אתר הפורומים המשפטיים 2.אדי סוברי, עו"ד, הבעלים של אתר הפורומים המשפטיים פסק דין
בפני תביעה קטנה לתשלום פיצויים בסך של 30,000 ₪ בגין פירסום לשון הרע.
השאלה הניצבת על פתחנו ומבקשת למצוא מענה, היא זו: האם פירסום פרטים אודות תביעה שהוגשה כנגד אדם, באתר העוסק בנושאים משפטיים, המנעות מהסרת הפירסום לאחר סיום ההליך המשפטי ואף המנעות מעדכון תוצאות ההליך המשפטי המדובר, עולים כדי פירסום לשון הרע.
...
ואלה עיקרי דברי ב"כ הנתבעים בדיון שהתקיים בפני: "הספר של שנהר נכתב ב-1997 אך לא כולל את הלכת העליון בעניין חיר נ' גיל. נפסק חד משמעית שסעיפי 13 השונים בחוק איסור לשון הרע מדברים על הגנה מוחלטת, לא צריך תום לב, לא צריך שתהיה אמת מוחלטת גם לפרסום המסמכים עצמם בבית המשפט, סעיף 13.5, וגם לפרסום של מה שהיה בתוך בית המשפט בכלי התקשורת, סעיף 13.7. מפנים שם לפסיקה נוספת. הבאתי לבית המשפט למעלה מ-10 דוגמאות של הפסיקה המיושמת לאחר מכן. ברי שציטוט של ספר שנכתב 17 שנה קודם לא כולל את ההלכה. אנשים בישראל שמנוהלים נגדם הליכים משפטיים זה מתפרסם. אפשר בהקלדה באינטרנט למצוא בגוגל. בפתח סעיף 13 כתוב שזה לא ישמש כעילה למשפט אזרחי ופלילי. אין לתביעה הזו לא ידיים ולא רגליים. כאשר הוא התקשר לראשונה לנתבע 2 ,הוא ביקש להסיר את זה ולא אמר שהוא ינקוט באיומים. נאמר לו שזה לא יוסר, אך שאם ייתן תגובה כלשהי כמובן בלי לשון הרע כלפי האחר, אז זה יוכנס לתוך הטקסט. יש לי התכתובת הזו כאן. התובע וב"כ התעקשו. נעשתה פניה מסודרת. המידע לא יוסר. זה דיון בדלתיים פתוחות. יש תכתובת איתם והם מסרבים. ...יש עלות ליצירת הידיעה, ואם הוא רוצה שזה יוסר וזה לא מקובל אז שישלם כמה מאות ש"ח. אתר פס"ד ואתר תקדין ועוד אתר ניתן לפנות אליהם, והם גובים כסף כדי להסיר ידיעה. כי זה עולה כסף לייצר את זה וההסרה זה התעסקות. ...הוצעה גם הצעה של הסרה תמורת תשלום סמלי, הם קראו לזה סחטנות 500 ש"ח. אז אמרנו שיתרמו את הכסף, גם סירבו. הוצע להם להוסיף גרסה או תיקון או תוספת שתצורף, הם סירבו. הם אמרו שהם יגיעו לבית המשפט. זה כבר דיון שני. בית המשפט רואה שנעשו כמה ניסיונות". דיון והכרעה לאחר ששמעתי את הצדדים ולמדתי את כתבי הטענות והמוצגים, באתי לכלל מסקנה, כי דין התביעה להידחות.
חרף היות הפרסום בגדר לשון הרע, אני סבורה, כי הפרסום מהווה "פרסום מותר", לפי הוראת סעיף 13(7) לחוק איסור לשון הרע.
סוף דבר אני דוחה את התביעה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המבקש הגיש תביעה על סך 30,000 ₪ לבית המשפט לתביעות קטנות נגד אתר פורומים משפטיים (להלן: "האתר") ונגד עו"ד סוברי מנכ"ל פורומים משפטיים וזאת בגין פירסום לשון הרע.
...
כלומר, כאשר עסקינן בפרסום הנכנס לאחת החלפות בסעיף 13 לחוק איסור לשון הרע, אזי גם אם הפרסום מהווה "לשון הרע" על פי הגדרתו בסעיף 1 לחוק, התביעה על פי חוק איסור לשון הרע נדחית ויכולה להידחות על הסף.
אין בענייננו כל שאלה עקרונית בסוגיית "הזכות להישכח". המשיב הסכים להסרת הפרסום תמורת קבלת סכום סימלי להחזר הוצאות ועל כן, אין לעטוף את הנושא הפשוט במעטפת לכאורית של סוגיה משפטית רצינית, וממילא גם בעניין זה דין הבקשה להידחות.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, דין הבקשה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2012 בשלום קריית שמונה נפסק כדקלמן:

בפני תביעה לפיצויים על פי חוק איסור לשון הרע התשכ"ה- 1965 (להלן: "החוק"), בגין פרסומים שביצעו הנתבעים.
מכתב מיום 5.3.10 אשר מוען אל הנהלת קהילת חולתה, מזכיר התנועה הקיבוצית, רשם האגודות השיתופיות ומבקר המדינה ובו נאמר בין היתר: "מאחר ומנהל הקהילה בחולתה החליט על גב מחלת הסרטן של בתנו לסגור עם משפחתנו, חשבונות הנובעים ממלחמתנו לטוהר מידות וניהול תקין בחולתה, "השלטת חוק וסדר צבורי" ומאחר ואנחנו נפגעים בצורה אנושה על פי חוקי "כבוד האדם וחרותו" חוקי ישראל והתקנונים ומאחר ומנהל הקהילה משך את העניין אל המיגרש המשפטי, על חשבון המיסים שאנחנו משלמים, ומאחר ואנחנו מוצאים עצמנו נפגעים אנושות פעם אחר פעם, ממעשיו האסורים נגדנו, ומאחר ופגיעתו גרמה לפגיעה כלכלית אנושה במשפחה על ידי שמנע סיוע המגיע לנו בשל מחלת הסרטן של בתנו, והשיט עלינו חובות כבדים לבנקים הנובעים ישירות ממחלת הבת, ומאחר ומשתמש בדברי שקר המוצאים לשון הרע, ופוגע במוניטין שלנו בצורה שיטתית, ומאחר והוא פועל על ידי הונאה, רישום כוזב במסמכי תאגיד, ניצול מעמדו וסמכותו כעובד ציבור לפגיעה במשפחה וביכולת הקיום, התרת דמנו במסמכים פורמאליים של הקיבוץ (שהביאה לאיומים על שלומינו הפיסי, בפורום החברים שבאתר חולתה), ומאחר והפך את חיינו ל"גיהנום".
כך למשל, בפירסום הראשון נאמר במפורש: "צאו וראו את שעוללה קבוצה קטנה ואלימה שהשתלטה על חולתה ושולטת בה ברשעות ואלימות" וכן בפירסום השני, שם הובאה קביעה כאילו התובע החליט על חשבון גבה של בתם החולה של הנתבעים לסגור עמם חשבונות.
...
ראה ע"י 8345/08 עופר בן נתן נ' מוחמד בכרי, פיסקה 33: "ודוק: אף אם שורשיו של כלל זה נעוצים במסורת המשפט המקובל, לכלל זה הצדקה אף במישור התכליתי. דרישת הזיהוי מהווה איזון בין הזכות לשם טוב לחופש הביטוי. השם הטוב הוא נכסו של הפרט, הוא כבודו והוא מעמדו בחברה. ככל שנאמרים דברים או מתפרסמים דברים ברבים אך האדם הסביר לא קושר בין דברים אלו לבין הפרט הספציפי – אין פגיעה בשם הטוב של הפרט. באותם המקרים, בהעדר פגיעה בשם הטוב של הפרט, אין כל מקום להגביל את חופש הביטוי בשם ההגנה על הזכות לשם טוב". ובהמשך – "הבחינה המהותית של זיהוי הפרט מתיישבת היטב עם אופייה של הזכות לשם טוב. זכות זו נוגעת להערכת האדם על ידי סביבתו הקרובה והרחוקה. היא אינה מגינה על רגשותיו של הפרט לכשעצמן. משכך, מתחייבת המסקנה כי בכל מקרה ומקרה יש לבחון האם הערכת הסביבה כלפי הפרט עלולה היתה להשתנות כתוצאה מן הפרסום. ככל שהדברים נוגעים לדרישת הזיהוי, מתבטא הדבר בבחינה, על פי מדד אובייקטיבי, האם האדם הסביר היה קושר בין הדברים לבין הפרט ומזהה אותם כמי שהתייחסו אליו. בהעדר זיהוי של הפרט וייחוס הדברים אליו – לא עלולה להיגרם פגיעה בשמו הטוב אף אם הוא עצמו חש שרגשותיו נפגעו. המבחן האובייקטיבי נגזר ממהות הזכות לשם טוב – הערכת הסביבה את הפרט". סבורתני, כי "האדם הסביר" ואף הממוענים הנוספים במכתב לא יזהו את התובע 1 דווקא מתוך כלל הנהלת הקיבוץ כגורם הספציפי אליו התייחסו הדברים.
לאור האמור ולאחר ששקלתי את מהות הפרסום וחומרתו אל מול העובדה שמדובר בגורם יחיד אליו נעשה פרסום ללא הגנה שבדין, סבורתני כי פיצוי בסך של 7,000 ₪ יהלום את היחס בין עוגמת הנפש שנגרמה לתובע 1, לבין העובדה שהפרסום לגביו לא עמדה לנתבעים הגנה בדין, הגיע בסופו של דבר כאמור, רק למזכיר התנועה הקיבוצית.
לאור כל האמור, אני מחייבת את הנתבעים ביחד ולחוד לשלם לתובע 1 סכום של 7,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו