מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה קטנה בגין עלות שילוח סחורה מאנגליה לישראל

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

אדם רשאי להעזר בשרותי עורך דין אך לא לידרוש עלות הכנת כתבי הטענות עבור בית משפט לתביעות קטנות.
רוצה לומר איפוא, כי עמדת החוק הישראלי קרובה לעמדת המשפט האנגלי אם כי לפי המשפט האנגלי על הצד השלישי לבחור את מי הוא רוצה לראות כחייבים לו – את השולח או השליח ואילו לפי עמדת המשפט הישראלי זכותו של הצד השלישי לתבוע את שניהם יחד.
...
כב' השופט רחמים כהן מתייחס להבחנה של סוג המחדל הנטען שבוצע על ידי המשווק העצמאי כך: "מקובלת עלי ההבחנה שמבקשת פלאפון לעשות בין תחום השיווק כתחום עצמאי לתחום שעניינו מכירת שירותי הרט"ן. מבלי לקבוע מסמרות בעניין, לא מן הנמנע, שתיתכנה נסיבות בהן יש לראות במשווקים שלוחים של פלאפון. כך למשל, ככל שהדבר נוגע לשירותי הרט"ן, התנאים למכירת שירותים הרט"ן וחיבור המכשירים לשירותי הרט"ן המסופקים על ידי חברת פלאפון, פועלים המשווקים מטעמה של פלאפון וכמורשים של פלאפון באופן שיש לראות בהם שלוחים של פלאפון. אולם, ככל שהדבר נוגע לתפעול מערך השיווק, פועלים המשווקים במסגרת פעילותם העסקית, כקבלנים עצמאיים ובוחרים, בין היתר, אם וכיצד לבצע את פעילות השיווק. פלאפון נעזרה בשירותי השיווק של קולטאקט לצורך פעולות שיווק. לטענת פלאפון שלא נסתרה, קולטאקט מספק שירותי שיווק כחלק מעסקו העצמאי לגופים עסקיים שונים ולא רק לפלאפון." (שם, עניין בן סימון).
אי לזאת, ולנוכח האמור, אני פוסקת כי הנתבעת תשלם לתובע סך של 5000 ₪ בגין עגמת נפש (מלבד סכום ההשבה בסך של 299 ₪ שכבר שולמו –המחיר שנגבה עבור העסקה בפועל עבור מספר חודשים) והפרת חוזה וכן סך של 1200 ₪ הוצאות משפט (לרבות הוצאות הדיון שים לב לכך שהנתבע הגיע ממרום הגליל ומקום עסקה של הנהלת הנתבעת הוא בפארק יקום).
סך הכל תשלם הנתבעת לתובע סך של 6200 ₪ תוך 30 יום מהיום.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ב-24/12/2018 הגישה תביעה על סך 56.4 ₪ ועימה בקשה לאישור התביעה כייצוגית בשם "כל מי שבמהלך שבע השנים שקדמו להגשת התובענה ועד למתן פסק הדין בתובענה ביצע ו/או יבצע עסקה כלשהיא מול המשיבה, תוך שחויב ו/או יחויב בגין עלות דמי משלוח שבינה גבוהה מזו שהוצגה בפניו בשלבי העסקה הראשונים". המבקשת מעריכה את הנזק לקבוצה בסכום של 180,600,000 ₪.
אצל המבקשת בררת המחדל לשילוח הוגדרה לארה"ב ולא לישראל, ולכן הוצגו לה עלויות שילוח לארה"ב. לא הייתה כל הטעה שכן בהצעות שצירפה לתביעה נכתב המפורש – "שלוח ל-Unites States". בהמשך ההזמנה, כשהזינה כתובת בישראל, עודכנו העלויות בהתאם דבר שהוצג למבקשת במחיר הסופי.
חזקה (ניתנת לסתירה) כי הדין האנגלי הוא דין מיתקדם ומפותח, ואף דומה במידה רבה לדין הישראלי (השוו ת"צ 54491-01-15 בשן נ' EazyJet (8/6/2020)), ומכאן שעל פי חוות הדעת הדין המהותי של הונג קונג "כבירת מסחר בינלאומית" גם הוא דין מיתקדם ומפותח, ולא הוצגו ראיות כי הכרעה בבקשת האישור ובתובענה על פי דיני הונג קונג תקפח את המבקשת או תישלול מממנה אפשרות להעלות טענות מסויימות במסגרת בקשת האישור.
התובענה הייצוגית היא אמנם מכשיר דיוני, אך לא ניתן להשקיף עליה באופן זה לבדו שכן מדובר באחד הכלים המרכזיים לאכיפת זכויותיו המהותיות של "האזרח הקטן", ובהעדרה תגרם פגיעה בצרכנים באשר הם. מניעת האפשרות להגיש תובענה ייצוגית תאיין ברוב המקרים את יכולתו של הציבור להשתמש בדין המהותי לאכיפת זכויותיו, בודאי כשמדובר בנזק קטן ובמאבק משפטי מורכב בתאגיד בנלאומי, ותפר את האיזון בין תאגידי ענק לבין הציבור הרחב.
...
המסקנה מכל אלו היא כי לא עלה בידי המבקשת להוכיח כי תנית ברירת הדין בחוזה בינה לבין המשיבה היא תניה מקפחת.
בנסיבות אלו, ובהעדרה של עילת תביעה יש לקבל את הבקשה ולבטל את היתר ההמצאה כבר עתה.
סוף דבר בהסכם שבין המבקשת והמשיבה קיימת תניית ברירת דין המפנה לדין הונג קונג.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפסק הדין בעיניין ברמן, נקבע על ידי בית המשפט כי, על מנת להוכיח קיומו של מוניטין, נידרש התובע להראות שהסימן או התאור נשוא התביעה, זכו להכרה בקהל כמצביעים על סחורותיו של התובע.
זאת ועוד, יש להדגיש כי מדובר במוצרים זולים יחסית, אשר גם ככל שקיים ביניהם פער במחיר, שהוא משמעותי ככל שיתורגם לאחוזים, הרי שהוא זניח במשמעותו השיקלית (3.9 ₪ לאריזת הפסטה של רמי לוי לעומת עלות של 4.9-5.9 ₪ לפסטה של ברילה- כנטען על ידי רמי לוי בסעיף 47 לתשובתו לבקשה).
צינצנות הרוטב – באשר לצנצנות הרוטב, הרי שלטעמי אין ממש בטענה בדבר דימיון אשר יש בו בכדי להטעות – כך, אמנם מדובר בצנצנות זכוכית עם מכסה כחול ואיורים דומים ואולם- הצורה של הצנצנות שונה מהותית, הגודל שלהן שונה, הצבע הכחול של המכסה ושל המדבקה על הצנצנת שונה, גודל המדבקה ומיקומה- שונה ובאשר לדימיון בפריטים על המדבקה, הרי שאך טבעי הוא שעל מדבקת רוטב לפסטה יופיעו איורים קטנים של עגבניות, פלפל חריף ובזיליקום ומשכך, אין בקיומם בכדי ליצור דימיון מטעה.
אין חולק כי לזכות ברילה סימן מסחרי רשום של אליפסה אדומה ובתוכו שמה באותיות אנגליות: ואין חולק כי סימן מסחרי זה לא הופר או הועתק, באשר הסימן המסחרי אשר בו עושה רמי לוי שימוש במוצרי הפסטה שלה הוא: אלא, שכאמור, טוענת ברילה שאת מוצרי הפסטה שלה, היא מוכרת באריזת קרטון כחולה בעיצוב שלטענתה הנו יחודי, מובחן מיתר מוצרי הפסטה השונים (המשווקים בדרך כלל באריזות פלסטיק שקופות) וזכה לזהות מותגית ברורה בקרב הצרכנים בעולם כולו כ – "blue box". עוד הנה טוענת כי מעמד אריזת המוצר הכחולה מוכר במעמדו האייקוני גם ספרות העסקית והאקדמית בתחום שיווק המיתוג.
באשר לסוגיית השהוי הרי שאין מחלוקת, כי על צד המבקש סעד זמני מוטלת החובה לשכנע את בית המשפט בדוחק נסיבות, שיש בו כדי להצדיק היתערבות שיפוטית עוד בטרם בירור התביעה לגופה ובטרם נקבעו זכויות בעלי הדין ומשכך, כי היתמהמהות בהגשת בקשה לסעד זמני יכולה לעמוד בסתירה לטענת המבקש, באשר לחיוניות הסעד ויכול שיהיה בה בכדי להקים חזקה ולפיה המבקש לא ראה את הסעד כדחוף (ע"א 5240/92 חלמיש חברה ממשלתית עירונית לשקום הדיור בת"א-יפו בע"מ נ' אשרז עיבוד נתונים בע"מ, פ"ד מז(1) 45, 50 מול ה'-ז'; רע"א 8113/00 שפר נ' תרבות לעם (1995) בע"מ, פ"ד נה(4) 433, 444-445; רע"א 920/05 חסין אש תעשיות בע"מ נ' קוניאל אנטוניו (ישראל) בע"מ (28.3.05), בסימן 3 להחלטה).
...
רמי לוי מנגד טוענת כי התחילה את שיווק מוצרי הפסטה שלה באריזות נשוא התביעה כבר מחודש מאי 2016 ומשכך, דין הבקשה להידחות על הסף מפאת שיהוי.
אשר על כן הנני קובעת כי לשלב זה של הדיון, הרימה ברילה הנטל להוכיח סיכויי התביעה- בכל הנוגע לעוולת גניבת עין.
ערובה; לאור כל האמור והמפורט סבורני כי ברילה הרימה הנטל המוטל עליה על מנת לזכותה בסעד זמני ומשכך, הנני נדרשת, בהתאם להנחיות תקנה 364(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, לקביעת ערובה לשיפוי רמי לוי בגין כל נזק שייגרם לה, אם "תיפסק התובענה או אם יפקע הצו מסיבה אחרת". אציין כי ברילה לא התייחסה לנושא הערובה כלל וקל וחומר שלא הצביעה על נסיבות מיוחדות אשר בגינן יש לסטות מהכלל המחייב בהפקדת ערובה ומשכך, לאחר שקילת הנזקים האפשריים לרמי לוי, הנני קובעת כי ברילה תפקיד בתוך 10 ימים ערבות בנקאית בסך של 400,000 ש"ח להבטחת נזקיה של רמי לוי בגין מתן הסעד הזמני.
סוף דבר; הבקשה לסעד זמני מתקבלת – באופן חלקי ובאשר למוצרי הפסטה בלבד וזאת, בכפוף להפקדת הערובה – ובהתאמה ניתן בזאת צו האוסר על רמי לוי לחדול ולהימנע, עתה ובעתיד – עד למועד פסק הדין בתביעה - מכל יצור, יבוא, שיווק, פרסום, מכירה, הפצה או הצעה למכירה, במישרין או בעקיפין, בעצמן או באמצעות אחרים, של מוצרים הדומים עד כדי הטעיה לחוזי של מוצרי הפסטה של ברילה ובכלל זה, לחדול ולהימנע מכל יצור, יבוא, שיווק, פרסום, מכירה, הפצה או הצעה למכירה של המוצרים בנספח "Q לבקשה ("המוצרים המפרים") ; להסיר לאלתר מנקודות המכירה, לרבות מסניפי רשת רמי לוי, ולמשוך, לרבות באמצעות רכישה בחזרה, את כל המוצרים המפרים ששיווקו לכל משווק, קמעונאי או סיטונאי, שאינם צרכן יחיד, לאחסנם, כולל כל המלאי שנותר בידיהן ו/או בשליטתן, במחסן סגור ולמסור לבית המשפט ולמבקשת דין וחשבון מפורט אודות האיסוף והאחסנה בתוך עשרה ימים ; רמי לוי תישא בהוצאותיה של ברילה בגין בקשה זו בסך של 20,000 ₪ אשר ישולמו בתוך 30 יום מהיום.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה קטנה על סך 4,585 ₪ שהגישה התובעת כנגד הנתבעת בקשר עם היתקשרות לשילוח סחורה מאנגליה לישראל.
התובעת עוסקת בשילוח והנתבעת היתקשרה עימה לצורך שילוח סחורה בהובלה ימית, אך לאחר הגעת הסחורה לישראל ובשל מחלוקת בין הצדדים ביחס לעלויות השילוח, הסחורה לא שוחררה ולא נימסרה לנתבעת והתובעת הגישה תביעה בגין עלות השילוח.
...
אולם, אין באי הבנה, ככל שהיתה, כדי להוביל למסקנה כי הסיכום ביחס לעלות הכוללת של כל ההובלה "דלת לדלת" היה שונה, טענה, שכאמור, לא הוכחה.
אמנם, בהזמנה הראשונה שנשלחה לנתבעת נפלה טעות אותה הסבירה התובעת בכך שבהובלה הימית נכללת עלות חומרים מסוכנים כאשר לא חייבה את הנתבעת בכך, אולם ביום שלמחרת נשלחה הצעה כספית מתוקנת תוך שצוין בדואר האלקטרוני "ההפרש שנוסף היה חיוב עבור חומרים מסוכנים. בוטל". בהתאם, ובשים לב לעיתוי התיקון כבר למחרת משלוח ההזמנה הראשונה וההסבר שניתן ביחס לתוספת חומרים מסוכנים שבוטלה, אני סבורה כי אין ממש בטענת הנתבעת כי התובעת "משחקת עם המספרים". עם פניית הנתבעת לתובעת באשר לסכום הדרישה פעלה התובעת למשלוח דרישה מתוקנת ואין בטעות שנפלה כדי להצדיק את אי השלמת העסקה לאחר שהטעות תוקנה באופן מיידי.
בהתאם, על הנתבעת לשלם סך של 2,208.17 ₪ (בהפחתת 2 הרכיבים שלא נכללו) ובתוספת מע"מ ובסה"כ- 2,583 ₪ וכן עליה לשאת בתשלום עמלה בסך של 300 ₪ בגין עבודה על תיק, בהתאם לדרישת התשלום שצירפה התובעת המעידה על כך שעליה לשאת בעלות זו. סיכומו של דבר, על הנתבעת לשלם לתובעת סך של 2,883 בתוספת הוצאות משפט בסך 400 ₪ ובסה"כ- 3,233 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע העיד כי יש בנגריה "דלת קטנה ושער שנכנסים ויוצאים הרכבים, המשאיות שאוספות את הסחורה ומצד ימין יש מעבר לפועלים" וכאשר הפועלים מגיעים הם "דופקים בדלת, יש שם פעמון, או לידפוק בדלת" (עמ' 13 ש' 12 – 18 לפרוטוקול).
הוא השיב כך: "אבו מוחמד היתקשר אלי ואמר שאחד העובדים נפגע מהמכונה ויצאו לבית חולים, ועקב כך אני באתי לבית חולים האנגלי, וכבן אדם שראיתי במה מדובר אני לקחתי את הדברים על עצמי ושלמתי הוצאות הבית חולים והסעתי את אבו אלנוף לביתו באיזור טול כרם, כי לא יכול להשאיר אותו ברחובות בנצרת לבד" (הדגשה לא במקור.
התובע חזר על כך בשינוי קטן גם בכתב תביעתו (ס' 11(6)).
לכן משקבענו כי התובע הועסק בנגריה - אנו מוסיפים וקובעים כי התובע הועסק בנגריה כעובד שכיר בשטח ישראל, על ידי מעסיק ישראלי (שזהותו לא הוכחה), בתקופה שמיום 5.2.2020 עד יום ארוע התאונה ביו 19.2.2020.
...
משכך, מצאנו להכיר בתאונה שאירעה לתובע ביום 19.2.2020 - כתאונת עבודה.
סוף דבר: התביעה מתקבלת.
הודעת צד ג' – נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו