מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה קטנה בגין משלוח דברי פרסומת בניגוד לרצון

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה בסך 12,000 ₪ בגין משלוח מסרונים הכוללים דברי פירסומת, בנגוד להוראות סעיף 30א לחוק התיקשורת (בזק ושידורים), תשמ"ב-1982 (להלן: "החוק").
(1)   הנמען מסר את פרטיו למפרסם במהלך רכישה של מוצר או שירות, או במהלך משא ומתן לרכישה כאמור, והמפרסם הודיע לו כי הפרטים שמסר ישמשו לצורך משלוח דבר פירסומת מטעמו, באחת הדרכים האמורות בסעיף קטן (ב); (2)   המפרסם נתן לנמען היזדמנות להודיע לו כי הוא מסרב לקבל דברי פירסומת כאמור, דרך כלל או מסוג מסוים, והנמען לא עשה כן; (3)   דבר הפרסומת מתייחס למוצר או לשירות מסוג דומה למוצר או לשירות האמורים בפיסקה (1).
בנוסף הציגה הנתבעת בכתב ההגנה צלום מסך ממנו עולה כי תנאי לסיום ההרשמה לאתר הוא אישור בדבר קריאת תקנון האתר, וכן את סעיף 11 לתקנון, שבו נכתב כדלקמן: "בהרשמתו לאתר, המשתמש נותן את הסכמתו לקבלת הודעות שונות מהנהלת האתר ו/או מבעלת האתר ו/או כל גוף הקשור איתם, לרבות מסרים פרסומיים מסחריים ושיווקיים, בהודעות SMS ו/או בדואר אלקטרוני ו/או מערכת חיוג אוטומאטית לפי הפרטים שמסר בעת הרשמתו. הסכמה זו תחול גם על משתמש שחדל להיות משתמש באתר, אלא אם הודיע בכתב על רצונו בהפסקת משלוח ההודעות כאמור." לאור האמור, אני סבור כי התובע נתן את הסכמתו לקבלת פרסומים לפי סעיף 30א(ב) לחוק.
...
סיכומו של דבר, התובע הסכים לקבלת דברי פרסומת מהנתבעת, לא הוכיח כי הנתבעת קיבלה בפועל הודעת סירוב ואף לא הוכיח כי הנתבעת נמנעה מלקבל הודעות סירוב שנשלחו באחת הדרכים האפשריות לפי הוראות החוק.
לפיכך אני דוחה את התביעה.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 750 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

בפניי תביעה לפצוי כספי בסך 25,550 ₪ עקב משלוח דברי פירסומת בנגוד להוראות סעיף 30 (א) לחוק התיקשורת (בזק ושירותים), התשמ"ב- 1982 (להלן: החוק(.
וכך מסר התובע לבית המשפט: "לא משנה שאישתי או אני ביצענו את הקניות האלה. ברגע שאתה רוצה לקנות מוצר מהאתר אתה מאשר את כתובת המייל. בנגוד לדבר הזה שאתה רוצה לקבל דיוור אתה צריך לאשר. אם אני לא מאשר קבלת דיוור ישיר אני לא אמור לקבל את כל המבצעים." (ע"מ 1 לפרוטוקול, שורות 13-15).
הנמען מסר את פרטיו למפרסם במהלך רכישה של מוצר או שירות, או במהלך משא ומתן לרכישה כאמור, והמפרסם הודיע לו כי הפרטים שמסר ישמשו לצורך משלוח דבר פירסומת מטעמו, באחת הדרכים האמורות בסעיף קטן )ב(; המפרסם נתן לנמען היזדמנות להודיע לו כי הוא מסרב לקבל דברי פירסומת כאמור, דרך כלל או מסוג מסוים , והנמען לא עשה כן; דבר הפרסומת מתייחס למוצר או לשירות מסוג דומה למוצר או לשירות האמורים בפיסקה (1).
...
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים החלטתי לדחות את התביעה ולהלן נימוקיי: אין חולק בין הצדדים כי התובע ביצע עסקאות שונות דרך אתר צד ג'.
מקום בו התובע שקט על שמריו למעלה משנתיים בהם קיבל יום יום מייל, כאשר הוא בוחר שלא להסיר עצמו מרשימת התפוצה, מבצע רכישות על בסיס אותם מיילים- אשר גם הוא אינו חולק כי הינם כוללים אפשרות הסרה בהתאם להוראות החוק, וכיום בוחר להגיש תביעה ולמקדה ע"פ כתב התביעה בהעדר כותרת "פרסומת" מעלה שאלות ביחס לחובת תום הלב בהגשת תביעה זו. משכך, אני סבורה כי העדר הכתרת המיילים בכותר "פרסומת" אין בהם כדי להצדיק פסיקת הסכום המקסימלי ללא הוכחת נזק שנקבע בס' 30א לחוק התקשורת לעניין הפרתו.
וראה לעניין זה קביעת ביהמ"ש בעניין ת"ק) הר 607-07-16(צוויק נ' לאומי קארד בע"מ 21.20.1026) ) אשר הנמקותיו רלוונטיות גם למקרה זה. סיכומם של דברים- הגם שצד ג' לא פעלה בהתאם להוראות חוק התקשורת, אני סבורה שאין לפסוק לטובתו של התובע פיצוי בנסיבות העניין.
התביעה כנגד הנתבעת נדחית ללא צד להוצאות שכן התובע לא הוכיח כי עברה על הוראות חוק התקשורת.
בהתאמה ובהתאם לנימוקים דלעיל נדחית גם ההודעה שניתנה לצד ג'.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית לחיוב הנתבעת בסכום של  16,000 ₪ , החזר אגרה והוצאות התובעים,  בגין משלוח דברי פירסומת בנגוד להוראות סע' 30א' לחוק התיקשורת (בזק ושירותים) תשמ"ב-1982 (להלן: "החוק").
בסיום רכישת המנוי השנתי, התובעת 2 מסרה את פרטיו של התובע כדי לזכות בהנחה הנתנת לחברי עמותת "חבר" וזו אכן ניתנה לה. לטענת הנתבעת, התובעים לא ביקשו ולא הביעו מעולם רצון להתנתק ממערכת ההודעות של הנתבעת, הגם שהנתבעת סיפקה בידם את כל האמצעים עפ"י הוראות החוק לעשות כן. הנתבעת הביעה תמיהה רבה על כך כי התובעים היו מנויים אצלה בין השנים 2011 עד 2012 וקיבלו הודעות מאת הנתבעת, אך התביעה היא על פירסומות מנובמבר 2014 בלבד וציינה הנתבעת כי התביעה מוגשת בשיהוי ניכר, 4 שנים לאחר סיום תוקף המנוי והיא מוגשת ככל הנראה במטרה לעשות כסף קל תוך ניצול הליכי משפט ובחוסר תום לב. הנתבעת טענה כי התובעים מתגוררים בסמוך לתאטרון וככל שדבר משלוח ההודעות הציק להם, וזאת לאור טענתם כי לא הייתה כל אפשרות להסיר אותם מרשימת התפוצה, הם היו יכולים לפנות לתאטרון ולבקש את הסרתם אך הם לא עשו זאת.
  סעיף 31א (ג) לחוק  מפנה להוראות סעיף קטן (ב) לעיל , וזו לשונו:   31א. (ג)על אף הוראות סעיף קטן (ב), רשאי מפרסם לשגר דבר פירסומת כאמור באותו סעיף קטן אף אם לא התקבלה הסכמת הנמען, בהתקיים כל אלה: (1)    הנמען מסר את פרטיו למפרסם במהלך רכישה של מוצר או שירות, או במהלך משא ומתן לרכישה כאמור, והמפרסם הודיע לו כי הפרטים שמסר ישמשו לצורך משלוח דבר פירסומת מטעמו, באחת הדרכים האמורות בסעיף קטן (ב); (2)    המפרסם נתן לנמען היזדמנות להודיע לו כי הוא מסרב לקבל דברי פירסומת כאמור, דרך כלל או מסוג מסוים, והנמען לא עשה כן; (3)    דבר הפרסומת מתייחס למוצר או לשירות מסוג דומה למוצר או לשירות האמורים בפיסקה (1).
...
  לאור האמור לעיל, אני מקבלת את בקשת הנתבעת ומורה על דחייה התביעה של התובע מר מקסים שוסטרמן ללא צו להוצאות, כאשר הוכח בפניי כי הוא לא קיבל את דברי הפרסומת מאת הנתבעת כפי שאישר בפניי במעמד דיון ההוכחות.
אני מקבלת חלקית את התביעה של התובעת 2 - הגב' דיאנה שוסטרמן ומורה לנתבעת לפצות את התובעת בסכום של 100 ₪ בגין 7 הודעות הטקסט אשר הועברו אליה ללא הסכמתה בסכום כולל של 700 ₪.
כמו כן, תשלם הנתבעת לתובעת סך של 350 ₪ הוצאות משפט ו- 160 ₪ החזר אגרה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית על סך 30,000 ₪ שעניינה בקשה לפצוי בשל משלוח דברי פירסומת לתובע, בנגוד להוראות סעיף 30א לחוק התיקשורת (בזק ושרותי), התשמ"ב – 1982 (להלן: "חוק התיקשורת").
(1) הנמען מסר את פרטיו למפרסם במהלך רכישה של מוצר או שירות, או במהלך משא ומתן לרכישה כאמור, והמפרסם הודיע לו כי הפרטים שמסר ישמשו לצורך משלוח דבר פירסומת מטעמו, באחת הדרכים האמורות בסעיף קטן (ב); (2) המפרסם נתן לנמען היזדמנות להודיע לו כי הוא מסרב לקבל דברי פירסומת כאמור, דרך כלל או מסוג מסוים, והנמען לא עשה כן; (3) דבר הפרסומת מתייחס למוצר או לשירות מסוג דומה למוצר או לשירות האמורים בפיסקה (1).
כשם ששלח התובע מכתב התראה, ובו דרש סכום מקסימלי של 1,000 ₪ לכל הודעה מהנתבעת, יכול היה להיתקשר או לשלוח מכתב דומה בבקשה להפסיק את שליחת ההודעות, ואז ייתכן כי היה בידיו מיסמך מהימן שניתן יהיה ללמוד ממנו על רצונו דבר הפסקת שליחת ההודעות.
...
לטענת הנתבעת- דין התביעה להידחות שעה שבחודש 3/13 נרשם התובע לרשימת התפוצה, תוך הסכמה לקבלת דואר פרסומי, ובכל זאת משקיבל את מבוקשו לכתובת המייל שהשאיר טוען כעת כי המדובר בספאם.
מקובלת עליי במלואה טענת הנתבעת במעמד ולפיה "אם בן אדם מוטרד כמו שאתה תובע הוא לא אוגר מאגר, הוא באופן מידי לוחץ על הסרה ולא "אוסף" שנים איימילים.
בעניין זה אציין כי מקובלת עליי גרסת נציגת הנתבעת (בעמוד 3, שורה 9-15), אשר גם היא שוחחה עם התובע בטלפון, ולפיה המדובר בבדיקה ראשונית של הנציגה אשר מתקשרת ללקוח ששלח מכתב התראה על מנת לקבל פרטים נוספים, וכי לאחר מכן הועבר הטיפול לאיש מחשבים שבדק את רישומו של התובע עם השרת הקודם ומצא כי אכן נרשם התובע למאגרי החברה.
טענה זו מקוממת נוכח העובדה שהתובע הגיש תביעת ספאם בחודש 8/15, ומאז עוד כ-15 תביעות שעניינן חוק התקשורת, כאשר 9 מתוכן בטרם ניהל תכתובת המייל האמורה, ומכאן שאין ממש בטענתו זו, ויש בכך בכדי לשלול את גרסתו לעניין זה. סוף דבר; לאור האמור לעיל, מצאתי כי הנתבעת עומדת בהוראות חוק התקשורת ואין המדובר בהפרה של הדין בנסיבות העניין, ומכאן שדין התביעה לפניי להידחות במלואה, וכך הנני מורה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה קטנה על סך 4,000 ש"ח בגין משלוח דברי פירסומת לתובע ללא הסכמתו ובנגוד להוראות סעיף 30א לחוק התיקשורת (בזק ושירותים), התשמ"ב-1984 ("החוק").
בדיון זה הסביר יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ איתן כבל את תכליתו של התיקון לענין החרגת העמותות, ועמד על כך שמדובר בנוסח מאוזן שמביא בחשבון את כל האינטרסים הלגיטימיים: "כך, בהתאם למוצע, מותר יהיה להמשיך ולשלוח דבר פירסומת לציבור הרחב באמצעות דואר אלקטרוני לשם קבלת תרומה או הפצת תעמולה על-ידי מפרסם שהוא עמותה או חברה לתועלת הציבור, ובילבד שהנמען לא הודיע על סרובו לקבל את דבר הפרסומת באחת מהדרכים הקבועות בחוק. כלומר, החלנו מנגנון של opt-out לגבי פניות בדואר אלקטרוני, אימייל, ובדרך זו בלבד, כך שהעמותות והחברות לתועלת הציבור יוכלו להמשיך לשלוח מסרים באימייל כל עוד הנמען לא הביע את סרובו לקבל מהן מסרים. זאת, בשונה משיחות טלפון ושליחת מסרונים, שלגביהם הוחל המנגנון הקיים של opt-in, דהיינו, איסור לשלוח אלא אם כן הנמען נתן הסכמתו לכך". בהמשך הדברים מסביר יו"ר הוועדה, כי הניסוח האמור נועד ליצור איזון בין הרצון לאפשר לעמותות לפעול ובין השמירה על האנטרס הצבורי: "כך, למעשה, יצרנו את האיזון בין הרצון לאפשר לעמותות לפעול ולהפיץ לציבור את מסריהן או לבקש תרומות ובין הרצון להגן על הציבור, מתוך ראייה שדואר אלקטרוני שונה מקבלת שיחת טלפון או מיסרון שלהם נידרשת היתייחסות מיידית. יש לזכור כי הטלפון הנייד הפך כבר מזמן למכשיר הקרוב והשימושי ביותר של כל אחד מאתנו, וכפיית קבלת הודעות סמ"ס או שיחות טלפון שאיננו מעוניינים בהן מהוה תופעה לא רק מטרידה, אלא שיש בה גם חדירה לפרטיות, ועל כן יש לעצור את התופעה". כלומר הצמצום של החרגת הודעות שנשלחו על ידי עמותה לפניה באמצעות דואר אלקטרוני בלבד הוא מכוון, תוצר של דיונים רבים וארוכים, כאשר הוא נקבע על ידי המחוקק כאיזון בין אינטרסים נוגדים.
...
אם כן, לסיכום הדברים, אני קובעת, כי מדובר בהודעות המהוות "דבר פרסומת" אשר נשלחו מבלי שהתקבלה הסכמתו המפורשת מראש של התובע, באופן המהווה שיגור דבר פרסום שלא בהתאם להוראות החוק.
אוסיף, למעלה מן הצורך, כי הוראות הסעיף מתייחסות לאחריות נושא המשרה לעבירה שעברה העמותה ומאפשר קביעת קנס פלילי אשר ממילא אינו בסמכותו של בית משפט זה ובהתאם להוראות הסעיף, הוא קנס הנגזר מהרשעה בעבירה של התאגיד ולא פיצוי כספי ללא הוכחת נזק על ביצוע עוולה, כפי שיפסק נגד העמותה בהליך זה. סוף דבר: התביעה נגד הנתבעת 1: בהתאם להוראות סעיף 30(י) לחוק, אני מחייבת את העמותה בפיצוי התובע בסך של 1,000 ש"ח עבור כל משלוח הודעת דבר פרסומת שאינה בהתאם להוראות החוק ובסך הכל - סך של 4,000 ש"ח. סכום זה יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל ממועד הגשת התביעה (2.9.2019).
אשר לתביעה נגד הנתבע 2: אני דוחה את התביעה נגד הנתבע 2 - מר חיים ציק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו