מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה קטנה בגין איחור במסירת דירה לפי חוק המכר

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

המשיבים תבעו תשלום פיצוי בסך 33,400 ₪ בגין האיחור במסירת הדירה בהתאם לסעיף 5א לחוק המכר (דירות), התשל"ג-1973.
המבקשת ציינה בבקשה למתן רשות לערער, כי בהליך מקביל, אשר במסגרתו הוגשה נגדה לבית משפט לתביעות קטנות תביעה דומה של רוכשים בגין טענה לאיחור במסירת דירה, החליט בית המשפט להעביר הדיון לבית משפט השלום.
לא מצאתי כי בקביעת ההפחתה בשיעור של 30% מהסכום לו זכאים המשיבים לפי החוק וחוזה המכר, חרג בית המשפט מהמתחם הסביר לנסיבות המקרה ונראה כי מדובר באיזון ראוי בין הצדדים.
...
דווקא מסקנה זו אינה נקיה מספקות.
לכן, בית המשפט מצא כי ראוי להפחית חלקית את הפיצוי לו זכאים המשיבים.
סיכומו של דבר, הבקשה למתן ערעור נדחית.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על פסק-דין של בימ"ש לתביעות קטנות בעפולה (כב' הרשם הבכיר מרט דורפמן) מיום 7.4.22, בו התקבלה חלקית תביעת המשיב נגד המבקשת לתשלום פיצויים בגין איחור במסירת דירה, תוך חיוב המבקשת בתשלום פיצויים בסך 15,750 ש"ח למשיב.
הפצוי נתבע בגין איחור במסירת הדירה לפי סעיף 5א לחוק המכר (דירות), תשל"ג – 1973 (להלן – חוק המכר דירות), בגדר פיצוי ללא הוכחת נזק, וכן פיצוי בגין עוגמת נפש.
...
כידוע, ההלכה הפסוקה קובעת כי רשות ערעור על פסק דין שניתן על ידי בית המשפט לתביעות קטנות, תינתן במשורה ובמקרים חריגים בלבד; "נקבע לא אחת כי בשל טבעם של הליכי תביעות קטנות, שתכליתם בירור יעיל, מהיר ופשוט של סכסוכים, תינתן רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט לתביעות קטנות רק במקרים חריגים שבחריגים, עת נעשה לאחד הצדדים עוול קשה או כאשר הבקשה מעוררת שאלה משפטית בדרגת חשיבות גבוהה ביותר (ראו: רע"א 7711/06 המכללה המשותפת בע"מ נ' מנדל, פסקה ו' (2007); רע"א 1196/15 צח בר נ' פורטל (18.03.2015); רע"א 7535/16 דהרי נ' לדרמן, פסקה 6 והאסמכתאות המובאות שם (26.12.2016)". לא שוכנעתי כי ענייננו הוא בגדר מקרה חריג כאמור המצדיק מתן רשות ערעור על פסק-דינו של בימ"ש לתביעות קטנות.
מסקנה זו מקובלת עלי.
נוכח כל המקובץ, הבקשה נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

איחור במסירת דירה – הדין הרלוואנטי ביום 6.4.2011 ניכנס לתוקף תיקון מס' 5 לחוק המכר (דירות), התשל"ג-1973 (להלן: "החוק").
(ג) על אף האמור בסעיפים קטנים (א) ו-(ב), הצדדים לחוזה המכר רשאים להסכים כי הסעיפים הקטנים האמורים לא יחולו על איחור במסירה שניגרם כתוצאה מנסיבות שאינן בשליטת המוכר ושהסכון להתרחשותן ולתוצאותיהן אינו מוטל עליו".
כך עשו הצדדים לעניין מחיר הדירה, עת הוסכם על הפחתת סך של 12,500 ₪ מהריביות בגין האיחור בבצוע התשלום וכן לעניין האיחור במסירה, שיעמוד על 60 יום ולא 90 יום כפי שנקבע בהסכם המכר (ראו: ע"א (מחוזי ת"א) 46201-06-12 אויאיישן פרטס אף איקס בע"מ נ' בנק מזרחי טפחות בע"מ (24.11.2013); ת"א (שלום הרצ') 20322-02-16 הדסה כהן נ' שחר מדטוב (16.07.2017)).
נוסף על כך, במהלך פרק הזמן שבין מסירת הדירה ובין הגשת התביעה לא השתנה לרעה מצבה של הנתבעת ולא נגרם לה כל נזק ראייתי, והנתבעת אף לא טענה אחרת.
...
לטענת הנתבעת סעיף 10.6 להסכם המכר קובע באורח מפורש כי מועד המסירה יכול להידחות בהתקיים נסיבות מיוחדות וכתוצאה מגורמים שאינם בשליטת הנתבעת.
אשר על כן, אני קובעת כי בגין האיחור בביצוע התשלומים יש להפחית 60 יום מתקופת האיחור במסירת הדירה.
לפיכך, אני מקבלת את הטענה שלפיה דמי השכירות החודשיים בגין הדירה הרלוונטית עמדו באותה העת על סך של 5,700 ₪.
לאור כל האמור לעיל, אני מקבלת את התביעה במלואה, ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובע סך של 34,600 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה אמנם, התביעה מתבררת בבית המשפט לתביעות קטנות, בו ישנה גמישות בסדרי הדין, אולם גם בהליך זה חל על התובעים נטל השיכנוע, הוא החובה להוכיח את תביעתם, על פי הדרישה "המוציא מחברו עליו הראיה". בהתאם, על התובעים להוכיח הן את עובדות הארוע, הן את הנזק שניגרם ואת הקשר בין הנזק לבין אותו ארוע, והן את אחריות הנתבעת העולה מאותן עובדות שהוכחו.
התובעים ביססו תביעתם על האמור בסעיף 5א' לחוק המכר (דירות), תשל"ג 1973 (להלן: "חוק המכר") הקובע כך: "(א)לא העמיד המוכר את הדירה לרשות הקונה לאחר שחלפו שישים ימים מתום המועד הקבוע לכך בחוזה המכר (בסעיף זה – המועד החוזי), זכאי הקונה לפיצויים, בלא הוכחת נזק, בסכום כמפורט להלן, בעבור כל חודש או חלק ממנו מהמועד החוזי ועד להעמדת הדירה לרשותו, או לפיצויים בסכום שהוסכם עליו בחוזה המכר בשל איחור במסירת הדירה, לפי הגבוה:
הנתבעת הפניתה ל"המלצות הצוות לבחינת השפעות משבר בקורונה על קיום חוזים – חוזי מכר דירות" שנועד לבחון את השלכות משבר הקורונה על התקשרויות שבין רוכשי דירות למוכרי דירות לפי חוק המכר.
...
בנסיבות אלה עתרו התובעים לחייב את הנתבעת בסך של 5,000 ₪ בגין ראש נזק זה. לטענת הנתבעת דין התביעה להידחות שעה שהאיחור במסירת הדירה נבע מחמת מגיפת הקורונה ובתמיכה לטענתה הפנתה להמלצות "הצוות לבחינת השפעות משבר הקורונה על קיום חוזים – חוזי מכר דירות". על פי אותן המלצות, לתקופת האיחור של 60 הימים יתווספו 60 ימים נוספים.
אין בידי לקבל טענת התובעים בעניין הדיווחים לחברת אתגר אשר ריכזה חסמים/עיכובים בבניה שנוצרו בעקבות משבר הקורונה ובהתאם לכך נמסרו הדיווחים על ידי הנתבעת כמו גם חברות בניה אחרות, שגם דיווחיהן נכללו באותן הודעות דוא"ל. מדובר בדיווחים שנמסרו בזמן אמת לגורם מוסמך ולא בנתונים שנערכו לצורך תביעה זו. הגם שענף הבניה הוחרג מחלק מהמגבלות בתקופת הקורונה, בפועל הענף נפגע גם הוא מהעדר כח אדם.
אין בידי לקבל גישה זו של התובעים.
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל, אני מורה על דחיית התביעה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2024 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

איחור במסירת דירה – הדין הרלוואנטי ביום 6.4.2011 ניכנס לתוקף תיקון מס' 5 לחוק המכר (דירות), התשל"ג-1973 (להלן: "החוק").
(א) לא העמיד המוכר את הדירה לרשות הקונה לאחר שחלפו שישים ימים מתום המועד הקבוע לכך בחוזה המכר (בסעיף זה – המועד החוזי), זכאי הקונה לפיצויים, בלא הוכחת נזק, בסכום כמפורט להלן, בעבור כל חודש או חלק ממנו מהמועד החוזי ועד להעמדת הדירה לרשותו, או לפיצויים בסכום שהוסכם עליו בחוזה המכר בשל איחור במסירת הדירה, לפי הגבוה: (1) סכום השווה לדמי שכירות של דירה דומה בגודלה ובמיקומה כשהם מוכפלים ב-1.5 – בעבור התקופה שתחילתה במועד החוזי וסיומה בתום שמונה חודשים מאותו מועד; (2) סכום השווה לדמי שכירות של דירה דומה בגודלה ובמיקומה כשהם מוכפלים ב-1.25 – בעבור תקופה שתחילתה תשעה חודשים לאחר המועד החוזי ואילך.
(ג) על אף האמור בסעיפים קטנים (א) ו-(ב), הצדדים לחוזה המכר רשאים להסכים כי הסעיפים הקטנים האמורים לא יחולו על איחור במסירה שניגרם כתוצאה מנסיבות שאינן בשליטת המוכר ושהסכון להתרחשותן ולתוצאותיהן אינו מוטל עליו".
חרף תיקון הליקויים האמורים בדחיפות על מנת לאפשר מסירת החזקה בדירה, הנתבעת שבה על הודעתה הסתמית לתובע שלפיה הדירה מוכנה למסירה וראויה למגורים.
לאחר ששקלתי את הדברים, ובכלל זה נתתי דעתי לקביעתי שאין זה ראוי לתקן את כתב התביעה בשלב זה ולכך שמלוא הסעד שתבע התובע בגין האיחור בקבלת הדירה נפסק לו, אינני רואה לנכון לפסוק לתובע פיצוי נוסף בגין עגמת נפש.
...
סוף דבר טענת התובע בדבר האיחור במסירת הדירה מתקבלת.
טענות הנתבעת בדבר פטור מתשלום הפיצוי לאור סעיף 23 להסכם בין הצדדים נדחית.
כן נדחית טענת הנתבעת לעיכובים בשל התנהלות התובע.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו