התפרצות מגיפת הקורונה בעולם, לרבות בישראל והשפעותיה המאוחרות, כפי שהדבר מתבטא כיום בכל שדות וחברות התעופה בעולם, גרמו לפגיעה קשה ומתמשכת בענף תעופת הנוסעים המסחרית.
מאידך, התובעים לא הרימו את נטל ההוכחה באופן התומך בטענתם העיקרית בכתב התביעה, ולפיה בהגיעם לשדה התעופה מספר שעות לפני מועד ההמראה לטענתן, מצאו את דלפקי הנתבעת לא מאוישים.
חשש זה אף מתגבר שכן במשרד הנציג המשפטי לא נתקבלה ולו תלונה אחת נוספת של מי מנוסעי הטיסה, על כך שנציגי הנתבעת בשדה התעופה הקדימו את סגירת דלפק הצ'ק אין לטיסה.
משכך, לטעם הנתבעת, הסתמכותן של התובעים על הוראות סעיף 5 לחוק שירותי תעופה בתביעתם, אינה מן העניין, שכן הנתבעת לא הפרה כל הוראה שהיא בחוק שירותי תעופה, וככל ולא יוכח אחרת, אי עליית התובעים לטיסה נבעה אך ורק בשל נסיבות שהיו תלויות בהם.
להלן נימוקיי לכך;
במסגרת סעיף 2 (א) לחוק שירותי תעופה, שעניינו תנאים לזכאות הטבות בחוק שירותי תעופה נכתב כדלקמן;
"נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שמתקיימת לגביה עילה מזכה, זכאי להטבות, כולן או חלקן, אם התייצב במועד בדלפק הבידוק (Check-in Counter) של מפעיל הטיסה בשדה התעופה, ואם לא הוקצה דלפק בידוק כאמור לאותה טיסה – התייצב במועד לפני אדם שמונה מטעם מפעיל הטיסה לפי סעיף 8ג(א1) לחוק רשוי שירותי התעופה, התשכ"ג-1963, ואולם נוסע אינו מחויב להתייצב במועד כאמור, אם הטיסה בוטלה; בסעיף קטן זה, "התייצבות במועד" – התייצבות במועד שנקבע לכך והובא לידיעת הנוסע על ידי מפעיל הטיסה, המארגן או נותן שירותי סוכנות נסיעות, ובילבד שהנוסע לא יידרש להתייצב יותר משלוש שעות לפני המועד המתוכנן להמראת הטיסה, ואם לא נקבע מועד כאמור – 90 דקות לפחות לפני מועד ההמראה האמור.
התובעים העלו השערה כי היה רישום יתר בטיסה ולכן ניסגר הדלפק מוקדם.
סבורני שכאשר הגיעו לשדה התעופה סגרה חברת התעופה את דלפק הצ'ק אין, ועל כן אין משמעות לסגירת השער המוביל למטוס שכן ללא ביצוע צ'ק אין, לא ניתן להכנס למטוס ולהצטרף לטיסה.
...
לטענת הנתבעת, דין התביעה להידחות.
מכל האמור לעיל, מסקנתי היא שהתובעים איחרו לטיסה.
סבורני שכאשר הגיעו לשדה התעופה סגרה חברת התעופה את דלפק הצ'ק אין, ועל כן אין משמעות לסגירת השער המוביל למטוס שכן ללא ביצוע צ'ק אין, לא ניתן להיכנס למטוס ולהצטרף לטיסה.
מכל המקובץ, מורה כי התביעה תידחה.