הצדדים הגיעו להסכמה ולפיה "תעמוד נכותו של התובע על שיעור של 5%" (הודעה מיום 23.11.21) וזוהי הנכות שתובא בחשבון לצורך הערכת הפצוי לו זכאי התובע בגין נזקיו.
כך, בשים לב לשעור הנכות הרפואית המוסכמת ולכך שהתובע פוטר לאחר התאונה והיה עליו לתור אחר מקום עבודה חדש בגילו המתקדם, באין כל ראיות לטענת הנתבעת כאילו הציעה לתובע לשוב לעבודה אצלה בתנאים בהם עבד עובר לפגיעתו (ובשים לב לכך שהטענה עלתה לראשונה בחקירתו הנגדית של עד הנתבעת), בהיתחשב בכך ששכרו של התובע היום (ומאז חודש ינואר 2020) גבוה (משמעותית) משכרו עובר לתאונה, ובשים לב לעובדה שהתובע עבד בשני מקומות עבודה קודם להשתלבותו במקום העבודה הנוכחי אני פוסקת לתובע פיצוי גלובלי נוסף בראש נזק זה בסך של 12,000.
בהקשר זה יואר כי התובע לא הגיש ראיות שיבססו סטייה מן ההלכה הפסוקה אך טענותיו בהקשר זה הגיוניות; עובדה היא כי התובע התאמץ להישתלב בעבודה, גם אם קשה יותר, גם אם בהקף גדול יותר (לטענתו) וגם לאחר שניפגע בתאונה נשוא התביעה ולמרות מצבו הרפואי הכולל.
עם זאת, צודקת הנתבעת כי מאז חודש יוני 2018 אין תעוד רפואי המלמד על טיפולים להם נזקק התובע או על קשיים בהם ניתקל בשל פגיעתו ואין גם ראיות על הוצאות שנגרמו לו.
בראש נזק זה אני פוסקת לתובע פיצוי בסך של 15,000 ₪ המגלם עזרה בהקף משמעותי – לה נזקק התובע נוכח פגיעתו - בשבועות שלאחר התאונה ובהיקפים פוחתים בחודשים שלאחר מכן וכן פיצוי בגין הוצאות שנגרמו לתובע עבור נסיעה לטיפולים רפואיים והשתתפות ברכישת תרופות ומשככי כאבים (התאונה היא תאונת עבודה והתובע זכאי להחזר הוצאות מן המל"ל) ובהיתחשב בכך שמלבד עדות הבת, לא הוגשו ראיות לתמיכה בטענה.
במכלול הנסיבות, בהיתחשב בפגיעתו של התובע, בשיעור הנכות המוסכמת, בתקופת ההחלמה לה נידרש, בהליכים הרפואיים תוצאות הפגיעה ובכך שעל פי עדותו קיימת השפעה ממשית של התאונה על איכות חייו אך הראיות שהובאו בהקשר זה דלות, אני מוצאת לפסוק לו פיצוי בראש נזק זה בסך של 35,000 ש"ח.
נכויים
התובע קיבל דמי פגיעה בסך של 15,573 ₪ (בצרוף ריבית והפרשי הצמדה: 18,688 ₪) וגימלאות נכות מעבודה בסך כולל של 39,144 ₪ (ובערכם היום: 45,850 ₪) כעולה מראיות הנתבעת.
...
לטענת התובע, "הבחין כי הסכין לא חותכת כמו שצריך את המוצר, צעק לעובד השני (שולח המוצר) שהיה חדש בעבודה, שיחדול לשלוח המוצרים מכיוון שנתקע נייר אריזה בסכין...", אלא שהעובד השני, "כפי שהסתבר לאחר המקרה, היה עם אזניות, לא שמע את התובע, לכן שלח את המוצר. ברגע שהמוצר הנשלח התקרב לסכין, העינית הפעילה את הסכינים וה'מוצר' שנחתך, היו אצבעות ידיו של התובע".
הנתבעת טוענת כי התובע, בהיותו עובד ותיק, עבר הדרכות רבות וידע כי "חל איסור על הכנסת ידיים למכשור פעיל, יש להזעיק עובד אחזקה בכל מקרה ותקלה ויש לכבות מכשיר טרם טיפול".
לטענת הנתבעת, ככל שהתובע פעל כפי שפירט בכתב התביעה הרי שפעל בניגוד להנחיות, מה גם שהתובע ידע כי בכל מקרה של תקלה במכונה "היה עליו ללחוץ על לחצן החירום להשבתת המכונה כולה".
בשל אלה, כך הנתבעת, דין התביעה להידחות.
כאמור, לאחר ששמעתי את העדויות ובחנתי את הראיות, מצאתי לקבל את התביעה אך לייחס לתובע אשם תורם.
התוצאה היא כי לא ניתן לסמוך לא על העדות ולא על התחקיר.
סיכום הנזקים
הפסדי השתכרות - 70,600 ₪
פנסיה וזכויות סוציאליות - 8,825 ₪
עזרה והוצאות - 15,000 ₪
כאב וסבל - 35,000 ₪
-------------
סה"כ 129,425 ₪
-
אשם תורם (10%) 12,943 ₪ (הפחתה)
-
תגמולי מל"ל 64,538 ₪ (הפחתה)
----------
סה"כ 51,944 ₪
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובע סך של 51,944 ₪ בתוספת שכ"ט עו"ד בסך כולל של 12,155 ₪.