בשלב זה, כך לפי התביעה, התובע סבר שהשתלשלות הדברים חשודה ולכן הוא פנה לנתבעת וניסה לברר אם בוצעו הוראות תשלום בכרטיס האשראי.
לאחר בירור נימסר לתובע שהנתבעת מנועה מבטל את הוראות התשלום מכיוון שכל העיסקאות נעשו כ"עיסקאות בטוחות" לאחר שנימסר הרכיב החיוני הנידרש לשם השלמתן שנימצא רק בידיו של התובע כמחזיק הכרטיס (הקוד שנשלח למכשיר הטלפון הנייד שלו).
לטענתה, הגבלת האחריות שבסעיף 24 לחוק נועדה לחול כאשר מדובר בעיסקה שביצע צד שלישי ולא כאשר מדובר בעיסקה שהלקוח-המשלם ביצע בעצמו, כפי שהיה במקרה זה.
במקרה דנן, כך נטען, התובע ביצע את העיסקאות בעצמו: הוא זה שהזין את פרטי כרטיס האשראי והסיסמאות החד פעמיות שנשלחו אליו בקישור ששלח הרמאי ובכך הוא זה שהביא להשלמת הוראות התשלום שבגינן חויב.
הסיבה לכך שאיני נידרש להכריע בשאלות אלה היא שלטעמי, כפי שאסביר בהמשך, יש לקבל את התביעה על פי הסדר כשלון התמורה.
...
לכן, תיתכן מסקנה משפטית שבמקביל להסדר החקיקתי שבסעיף 17 לחוק שירותי תשלום יש להחיל גם את הוראות הדין הכללי (ראו בן-אוליאל וחיים, בעמ' 280) באופן שעשוי להפחית או לאיין את אחריותו של נותן שירותי התשלום בנסיבות שמצדיקות זאת.
בהנחה שיש מקום לבחון אשם של הלקוח בנסיבות של כישלון תמורה (וכאמור מדובר בסוגיה שמצריכה ליבון), אני סבור שעל מנת לגרוע מאחריותו של נותן שירותי התשלום אין די בכך שנותן שירותי התשלום יצביע על חוסר זהירות או מחדלים בהתנהלותו של הלקוח.
בהתאם, נדחית טענת הנתבעת שיש להפחית מאחריותה בגין אשמו של התובע.