ביום 3.12.17 הגיש המשכיר נגד השוכר תביעה חוזית, כספית ,נזיקית בבית משפט זה בסך של 217,240 ₪.
לטענת השוכר, המשכיר אינו תם לב ותביעת הפינוי אינה תמת לב. כבר בעת השכירות ידע שקיים צו הריסה למבנה, מבלי שסיפר לשוכר על כך, וכן ידע שלא ניתן להפעיל במקום חנות מתנות, אולם לא עידכן אותו על כך. בסופו של יום, כשהתברר שלא ניתן להפעיל חנות מתנות, דרש המשכיר מהשוכר לשלם דמי שכירות בגין כל הקומה, כולל חנות המתנות, על אף שלא ניתן היה להפעיל בה חנות, כפי שידע זאת מראש המשכיר והסתיר מהשוכר.
השוכר, אשר בנה את הקירוי והשכירה בשכירות משנה, בנגוד להסכם השכירות ובנגוד לחוקי התיכנון והבניה, לא פינה את המבנה, על אף הצהרותיו שלו כי מדובר בבניה לא חוקית, לא בדק את מצבו התיכנוני של הנכס באופן יסודי ולא שילם את שכר הדירה מספר חודשים.
המשכיר החזיק בנכס עשרות שנים, ידע על מצבו התיכנוני, בשים לב להליכים הפליליים שנוהלו בנוגע לנכס זה שנים קודם לכן, וידע, ולכל הפחות לא הציג ראיה הפוכה לכך, שלא ניתן על פי ההיתר להפעיל את הנכס כחנות מתנות.
המשכיר, לכל אורך ההליך, ועל אף שליטתו כבעלי המקרקעין במידע התיכנוני בנכס, נימנע מלהציג בפני השוכר או בית המשפט כל ראיה התומכת בטענותיו.
...
שתי ההפרות תלויות זו בזו, שלובות זו בזו באופן שאינו ניתן להפרדה, וככאלה תביעות שני הצדדים ראויות להידחות במלואן ובצוותא.
לסיכום:
בשים לב לאמור לעיל, אני פוסקת כי לכל צד בעל אשם תורם ועליו לשאת בנזקיו שלו שנגרמו כתוצאה מהתנהלותו.
משכך, דין התביעות כולן להידחות וכל צד ישא בהוצאותיו.