זאת, מן הטעמים הבאים: לא נעשתה פניה אקטיבית לעובדים, מעבר למשלוח מכתבים; לא פורסמו הודעות בעיתונים; לא נערכה בדיקה של סך כל הסכומים שבהם מדובר; לא נעשה ניסיון לאתר עובדים ששינו מקום מגורים מאז שסיימו לעבוד בחברה; הסכומים ששולמו לעובדים בודדים הנם סכומים נמוכים, מרביתם כלל לא שולמו בגין מרכיב הפנסיה, אף שהובהר בתצהיר מנכ"ל המעסיקה כי לחלק מהעובדים לא בוצעו הפרשות לפנסיה.
המחוקק היה ער לכך שהטלת הנטל על העובד להוכיח את זכאותו האישית עשויה להיות כרוכה במאמץ דיוני, העלול להיות גבוה משוויה, ולכן הודגש על ידו בפתח של סעיף 20(א) כי זו צריכה להיות מופעלת בדרך "שלא יהיה בה כדי להכביד במידה העולה על הנידרש על חברי הקבוצה או על בעלי הדין". בעוד שסעיף 20(א)(2) מטיל את חובת ההוכחה על העובד הרי שסעיף 20(א)(1) מסתפק בכך ש"הוכחה זכאותו" של חבר הקבוצה לפצוי או סעד.
משכך, ומבלי להתיימר למצות את המקרים אשר ניתן יהא להזקק לה, ניתן לציין שני מאפיינים: ראשית, היתרשמות מקוצר ידה של שיטת פיצוי בדרך של מן הפרט אל הכלל, כשבענין תנובה הובאו דוגמאות לכך, ובהן "חברי הקבוצה אינם ניתנים לזיהוי ולאיתור; כאשר לא ניתן בנסיבות העניין להציג נתונים או מסמכים מספקים להוכחת הנזק האינדיבידואלי; כאשר הנזק שניגרם לכל אחד מחברי הקבוצה הוא מיזערי ויש להניח כי בשל כך לא תהא נכונות מצד חברי הקבוצה או רובם לשתף פעולה לצורך הוכחתו ברמה האינדיבידואלית; וכן כאשר לצורך בירור הנזק האינדיבידואלי שניגרם לכל אחד מחברי הקבוצה נידרשת השקעת משאבים יקרים וזמן שפוטי ניכר שאין להם הצדקה בנסיבות העניין (ראו סטיבן גולדשטיין "תביעת ייצוג קבוצתית - על שום מה ולמה" משפטים ט (תשל"ט) 416, 430-431 .
משמע, ככל שהמעסיקה או עובד קונקריטי יבקשו לטעון טענה קונקרטית כנגד המסקנה העולה מדו"חות אלה (כגון שחודשי ההעסקה אינם מלאים ולכן לא מלאה תקופת האכשרה בת ששה החודשים) – עליהם הנטל לשכנע בכך, ולהתכבד ולהביא את טעמיהם הקונקרטיים לכך בפני הממונה.
במסגרת זו יבחנו החשיבות הציבורית של קידום אכיפת הדין והרתעה מפני הפרתו והפער בין הסעד הנתבע לסעד שנפסק (אלון קלמנט "קווים מנחים לפרשנות חוק תובענות ייצוגיות, תשס"ו-2006" הפרקליט מט 131 (תשס"ז) וכן ענין תנובה, פיסקה 63).
...
ההסתדרות הצטרפה לטענות המעסיקה, והוסיפה וטענה כי נוכח התפתחות ההלכה בנוגע לניהול תובענות ייצוגיות בתחום השמירה – לרבות בהקשר לסעיף 10(3) לתוספת השנייה - דין התובענה הייצוגית להידחות.
אשר לגמול לתובע הייצוגי הרי שבכך לא מצאנו עילה להתערבות בפסק דינו של בית הדין קמא.
גם בענין גובה ההוצאות שנפסק לב"כ הקבוצה לא מצאנו עילה להתערב.
ההוצאות תופקדנה בחשבון נאמנות ייעודי שיפתח ב"כ החברה על שמו למטרה זו.
(ה) סוף דבר
הערעורים מתקבלים בחלקם, וזאת כמפורט להלן:
תאומץ שיטת פיצוי אינדיבידואלית, שאינה פיצוי כולל, כשהסכום הכללי שהמעסיקה נדרשת, לעת הזו, להעמיד לשם ביצוע פסק הדין הינו 5,320,000 ש"ח. נחדד כי המדובר בסכום ראשוני, אשר ניתן להעלותו אם יעלה הצורך והיתרה שתיוותר ממנו תוחזר לידי המעסיקה.