תקנות הגנת הצרכן (כללים שונים לפירסום מחירי נכסים ושירותים), תשנ"א-1991 המסדירות את עדיפות המחיר הנמוך קובעות כי "היתה אי התאמה בין המחיר המוצג על התווית, השלט או המצרך, ובין המחיר בקופת העסק, ישלם הצרכן את המחיר הנמוך מביניהם, ובילבד שהצרכן קנה את המצרך בכמויות סבירות לצורך שימוש עצמי".
החובה המוטלת על העוסק בהתאם לחוק הגנת הצרכן הנה חובה קוגניטיבית הכוללת את החובה להציג ולסמן נכונה את מוצריהם ומחירם בהתאם לחוקים ולתקנות על מנת להבטיח גילוי נאות לצרכן ולאפשר לו את צריכת המוצרים בהתאם לרצונו וכיסו.
כמו כן, מכיר המחוקק בזכות הצרכן לקבל, "פיצויים לדוגמא" בהתאם להוראות סעיף 31א(א)(5) לחוק ולפיה "נקשרה עסקה בין עוסק לצרכן והעוסק הפר, בקשר לאותה עסקה, הוראה מההוראות המפורטות להלן, רשאי בית המשפט לפסוק, בשל אותה הפרה, פיצויים שאינם תלויים בנזק (בסעיף זה- פיצויים לדוגמא), בסכום שלא יעלה על 10,000 שקלים חדשים, כאשר חלופה (5) לאותו סעיף חלה על מקרה שבו "ביקש צרכן מעוסק כי יחויב במחיר שהוצג על הטובין, לפי סעיף 17ב(ד), אף אם מחירם בקופה גבוה יותר - והעוסק לא פעל בהתאם לכך". הוראת סעיף 31א(ב) לחוק, מתנה את זכות הצרכן לקבלת פיצוי במשלוח בקשה בכתב לעוסק וקובע, כי "לא תוגש נגד עוסק תביעה לפיצויים לדוגמא לפי סעיף קטן (א), אלא לאחר שהצרכן שלח או מסר בקשה לפי אותו סעיף קטן, בכתב, לרבות באמצעות תיקשורת אלקטרונית" (ראו והשוו: ת"ק 26361-03-13 פתחי נ' שופרסל בע"מ (22.2.14)).
בפסיקה נימצאו מקרים אחרים שעסקו באותה הפרה שבה עוסק פסק דין זה. כך למשל, בת"ק (י-ם) עמוס כהן נ' שופרסל בע"מ (25.1.09) בו נדון מקרה שהצרכן רכש שום, כאשר לא היה על השלט ליד המחיר תוספת כיתוב לק"ג (במקום חבילה) בעוד שביתר דוכני הירקות שלא נמכרו באריזה היה כיתוב בו נקוב המחיר בלבד.
...
כאמור, סעיף 31א לחוק מאפשר מתן פיצוי בסכום של עד 10,000 ₪ בגין הפרה של החוק, ובסכום של עד 50,000 ₪ במקרה בו מצא בית המשפט כי "ההפרה היא הפרה חוזרת או הפרה נמשכת או שהיא נעשתה בנסיבות מחמירות, כהגדרתן בסעיף 23א(ב)" (ראו סעיפים 31א(א) ו- 31א(ג)(1) לחוק הגנת הצרכן).
לפיכך, דין טענה זו להידחות.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת סכום של 6,000 ₪ וכן הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 1,200 ₪.