מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה נגד שגריר חברה גרירה בגין איחור בהגעת גרר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מעבר לאי הדיוקים שהנתבעת זקפה כנגד גירסתו של התובע, ביססה הנתבעת עמדתה בדבר הניסיון לגבות תגמולי ביטוח במירמה על שני אדנים, האחד – שקיים קשר מוקדם בין התובע לנהג הג'יפ והשני – מצבו של הג'יפ עת נרכש מדוד רביבו.
יותר מכך גם אם אכן נהג הג'יפ צלצל אל התובע לאחר שאיחר לדיון לגביו נישאל, הרי שבגוף השאלה ציין ב"כ הנתבעת כי נהג הג'יפ שאל מדוע הדיון נדחה וכשנאמר לו שהתובע הלך צלצל אליו ובקש ממנו לחזור.
מעדות החוקר עלה גם כי פנה לחברת שגריר על מנת לקבל פרטים אודות הגרירה (בפרוטוקול עמ' 21 ש' 18-17) אולם גם בעיניין זה לא הובהר האם החוקר ביקש לקבל פרטים אודות נוכחות רכב נוסף בזירה בעת שרכב התובעים נגרר.
ריבית מיוחדת לא הוכח בפני חוסר תום ליבה של הנתבעת בסירובה לשלם את תגמולי הביטוח ועל כן איני רואה לנכון לפסוק ריבית מיוחדת במקרה זה. עוגמת נפש נראה כי מה שהתובעים הגדירו כעגמת נפש אינו נזק שניגרם להם כתוצאה מהעוולה הנזיקית, אלא הם מבקשים למעשה פיצוי בגין היתנהגות הנתבעת אשר נימנעה מלשלם להם את נזקיה והטריחה אותם בהגשת תביעה לבית המשפט לצורך קבלת הפצוי המגיע להם.
...
משהגעתי למסקנה כי התובעים הרימו הנטל להוכחת תביעתם התייתר הצורך לדון בשאלה האם דרישת הנתבעת מהתובעים להסיר את השעבוד על רכבם מהווה אישור לקיומו של כיסוי ביטוחי.
סוף דבר התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובעים 92,975 ש"ח בצירוף הפרשי הצמדה וריבית החל מיום 5.2.12 ועד למועד התשלום בפועל, מלוא אגרת בית המשפט, הוצאות התובע שהתייצב לעדות בסך 500 ש"ח ושכר טרחת עורך דין בסך 15,000 ש"ח. המזכירות תשלח את פסק הדין לצדדים בדואר.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

יצוין כי התביעה כנגד הנתבעת 1, חברת הביטוח, נדחתה ללא צו להוצאות בהסכמה (להלן : "חברת הביטוח") ועל כן, פסק הדין יתמקד במישור היחסים שבין התובעת לנתבעת 2 בלבד (להלן : "הנתבעת").
עוד טענה כי ביום 19.12.16 הגיעה למגרש של הנתבעת על מנת ליגרור את הרכב בתיאום עם חברת שגריר אשר הייתה אמורה לבצע את הגרירה בפועל.
...
לאור המקובץ, אני קובעת כי התובעת לא הצליחה להראות כי הייתה יכולה למכור או מכרה את שרידי הרכב בסכום של 25,000 ₪ וכי אכן עשתה כן. הנתבעת טענה בדיון שהתקיים בפניי כי המקסימום שניתן לקבל על פירוק הרכב הוא 12% מערך הרכב וטענה כי היא הסכימה לשלם 6,500 ₪ בגינו בהתאם לחוות הדעת השמאית.
אני קובעת כי על הנתבעת לשלם לתובעת סך של 6,500 ₪ בגין שווי שרידי הרכב וכי השרידים יישארו ברשותה של הנתבעת.
כמו כן, תשלם הנתבעת לתובעת סך של 2,000 ₪ נוספים בגין עגמת הנפש שנגרמה לה והוצאות משפט ובשים לב לעובדה כי התקיימו שני דיונים בתיק זה. סך הכל תשלם הנתבעת לתובעת סך כולל של 8,500 ₪ וזאת תוך 30 יום מהיום שאחרת יישא סכום זה הפרשי ריבית והצמדה כדין מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

התובע הגיש תביעה בסך 9,000 ₪ כנגד הנתבעת, חברה ממשלתית האמונה על ניהול אחזקה ופיתוח כבישים בינעירוניים במדינת ישראל, בגין נזק לרכבו שניגרם ביום שישי ה-25.8.17 בסמוך לשעה 12:00 כתוצאה מגליל שהונח על כביש 75, 2 ק"מ מערבית לצומת יגור.
עצרו בשולי הכביש והזמינו חילוץ מחברת "שגריר". בשעה 12:20 הגיע למקום רכב מישטרה שהוזעק כדי לסלק חפץ זר שמונח על הכביש ומהוה סכנה בטיחותית.
בתא"מ 3752-08-15 כלל חברה לביטוח בע"מ נ' נתיבי ישראל (9.8.2016) נקבע : "למעלה מהצורך, לא כל אימת שמתרחשת תאונה בשל מפגע על הכביש, נושאת הרשות, האחראית על תחזוקת הכביש ועל הפעלתו, לקרות התאונה. רוצה לומר, כי האחריות על תחזוקת הכביש אינה גוררת אחריה אוטומאטית אחריות בנזיקין.
וכפי שנקבע בתא"מ (שלום הרצ') 6314-11-17 הראל חברה לביטוח בע"מ נ' נתיבי ישראל - החברה הלאומית לתשתיות תחבורה בע"מ ( 10.06.2018): "בנוסף, העידר ידיעה על נזק במיקום התאונה גם לא לאחר שלושה חודשים, מלמד כי ככל הנראה לא כל המפגעים הבטיחותיים נרשמים" יתרה מזאת, במכתב ב"כ הנתבעת שצורף כנספח ב' לתביעה ניתן לראות כאסמכתא כי הנתבעת ידעה על המפגע ואף טיפלה בו- "..בהתאם למידע שברשותי, היתקבל דיווח אודות הארוע שבנידון, צוותי סיור מטעם מרשתי יצא והסיר את המפגע עליו הנך מלין תוך זמן סביר ובמסגרת זמני התקן." יצוין כי צורפה גם תמונה של ניידת משטרתית שהגיעה, לטענת התובע, עקב התראה של גוף זר. לפיכך נראה כי הנתבעת דווחה על המפגע באופן המקים אחריות ואת חובת הזהירות.
איחור בתשלום יגרור חיוב בהצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד למתן פסק הדין.
...
סיכום מכל המקובץ, הריני קובע כי הנתבעת תשלם לתובע סכום בסך 4,037 ₪ וכן הוצאות משפט בסך 1,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

כאשר הגיע הגרר למקום הארוע, הרכב לא היה במקום וככל הנראה נגנב.
התובעת הפניתה לסעיף 5.3 בהסכם, שם נקבע, כי: "השוכר יישא במלוא הנזק, גם אם רכש כסוי לנזק תאונתי, אם הפר את הוראות סעיפים 3 או 4 או 5 להסכם זה ו/או לא דיווח מידית על הנזק. במקרים אלו, המשכירה לא תעניק כסוי לנזק שלה ושל צד ג' ותפנה צד ג' אל השוכר, על מנת שזה יפרע ממנו". מר ששוני הצהיר, כי הנתבעת פעלה בנגוד להסכם השכירות, עת הפקירה את הרכב במקום ודיווחה לתובעת על ארוע השריפה באיחור רב, כאשר היה עליה לדיווח לתובעת לכל היותר בתוך 24 שעות מקרות הנזק.
במידה והיה עולה מעדותו של עד התביעה כי התובעת מחתימה את שוכרי הרכבים על חוזה בנוסח אחיד, אשר תנאיו אינם ניתנים לשינוי, ניתן היה להגיע למסקנה כי הסכם בנוסח זה נחתם גם עם הנתבעת.
אציין, כי העובדה שלא הובאו עדים רלוואנטיים בעיניין מהותי זה תוחזק כנגד התובעת.
אוסיף ואומר, כי המועד בו הזמינה התובעת את שגריר לצורך גרירת הרכב יכול הייתה להעיד על המועד שבו נימסרה לתובעת הודעה בדבר הארוע.
ברור כי תעוד זה מצוי בידי התובעת ולחילופין, הייתה יכולה לקבלו מחברת שגריר.
...
אין מחלוקת בין הצדדים, כי הרכב (או שרידיו) לא הושבו בסופו של דבר לתובעת.
משכך, אני קובעת כי הנתבעת לא התרשלה.
לאור כל האמור ובהתאם להוראות סעיף 2 (ב) לחוק השומרים וסעיף 35 לפקודת הנזיקין, מצאתי כי הנתבעת לא התרשלה בהתנהלותה מול התובעת ועל כן, אינה חבה לתובעת בגין אובדן הרכב.
אשר על כן, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום בית שאן נפסק כדקלמן:

בתחנת המישטרה נערך חפוש על־ידי השוטרים בנוכחות אכרם שאותה עת היה מעוכב לצורכי חקירה, ומאוחר יותר הרכב נשלח באמצעות גרר – שלא בנוכחות אכרם – למגרש איחסנה השייך לקבלן משנה – חברת גרר שי כהן (להלן: "חברת שי כהן") – מטעם הנתבעת מס' 2 (להלן: "שגריר") (ראו עמ' 19 לפרוטוקול, שור' 34).
השמאי מוחמד זועבי הנ"ל הגיע עוד באותו יום, ה-25/12/2014, למגרשה של חברת שי כהן ותיעד מצב הרכב באמצעות תמונות פוטו.
נזק שניגרם לנכס לפני שהשומר קיבלוֹ להחזקתו אינו ניתן לתביעה מידי השומר באשר השומר לא היה אחראי לו. במקרה שלנו לא הוכח מתי בדיוק לאחר תפיסת הרכב נגרמו הנזקים ולא הוכח שהם נגרמו דוקא כשהרכב היה מאוחסן במיגרש קבלן המשנה מטעם שגריר ולא לפני כן. כאן אשוב ואטעים כי המדינה נימנעה מהגשת טופס העברת הרכב כראיה במשפט ובשל מחדלה זה לא הוכח מה היה מצבו של הרכב בעת העמסתו על הגרר לצורך העברתו למגרש שבו הוא אוחסן.
התביעה כנגד הנתבעת מס' 2 (חברת שגריר) כמו גם ההודעה לצד ג' נדחות בזאת.
...
כמו־כן, אני מחייב את הנתבעת מס' 1 לשלם לתובע הוצאות משפט בסך של – 2,000 ₪ (סכום זה כולל שכ"ט השמאי מטעמו), וכן שכ"ט עו"ד בסך של – 6,000 ₪ (כולל מע"מ).
התביעה כנגד הנתבעת מס' 2 (חברת שגריר) כמו גם ההודעה לצד ג' נדחות בזאת.
אני מחייב את המדינה לשלם לשגריר שכ"ט עו"ד בסך של – 2,500 ₪ (כולל מע"מ).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו